Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Timpul potrivit pentru a comunica cu partenerii de afaceri străini

Eucom » Blog » Timpul potrivit pentru a comunica cu partenerii de afaceri străini
Timpul potrivit pentru a comunica cu partenerii de afaceri străini - eucom.ro

Întâlnirile de business reprezintă o parte importantă a antreprenoriatului. Dacă partenerii de afaceri sau clienții se află în aceeași zona locală cu tine, atunci stabilirea unei întâlniri care se potrivește programului tuturor nu ar trebui să fie ceva prea dificil. Dar dacă ai partrneri de afaceri internaționali, atunci stabilirea unei ore de întâlnire care se potrivește programului tuturor poate deveni rapid o provocare. Și asta din cauza multitudinii de fusuri orare.

Deși nu există o sugestie de timp „perfectă” pe care o pot face pentru întâlnirile internaționale, există un instrument excelent pe care îl poți folosi pentru a găsi un moment potrivit pentru întâlnire. World Time Buddy este un site web care se consideră „o intersecție între un convertor de fus orar, un convertor de ceas mondial și un programator de întâlniri online”.

Cel mai bun moment pentru a organiza o întâlnire la nivel internațional

Luând în considerare modul în care se suprapun zilele de lucru din douăsprezece orașe majore, se pare că orele de lucru din Statele Unite nu sunt ideale pentru a contacta telefonic restul lumii. Pentru aceasta, cel mai bun fus orar este cel al Indiei: ora prânzului din Bombay coincide cu o parte a zilei de lucru în majoritatea marilor orașe europene, cât și Johannesburg, Moscova, țările din Golf, India și Asia de Est. Orele de lucru din Bombay se suprapun cu ale acelor țări care reprezintă trei sferturi din PIB-ul mondial.

World Time Buddy te ajută să planifici evenimente (târguri, conferințe etc.) la care trebuie să participe toți partenerii tăi internaționali. În 2020, va fi imposibil să le combini pe toate mai mult de trei zile la rând: într-adevăr, doar trei săptămâni comune au trei zile lucrătoare consecutive (între 12 și 14 februarie, 9-19 octombrie și 21-23 decembrie). Dacă te poți conforma unei deplasări internaționale de scurtă durată, atunci alegerea va fi mai largă: a doua săptămână a fiecărei luni va fi cel mai ușor moment pentru a planifica astfel de evenimente.

Cel mai bun moment pentru a telefona

Pe această hartă, fiecare linie reprezintă ziua de lucru tipică pentru 12 orașe majore, începând cu ora 9 a.m. (stânga) și se încheie la 17 p.m. (dreapta) și indică suprapunerea acestor zile de lucru cu zone orare din restul lumii. Fiecare ceas de mai jos arată suprapunerea zilei de lucru a unui oraș cu cea a altor orașe și indică cel mai bun moment pentru organizarea unui apel internațional.

Maniera potrivită de a stabili o întâlnire

Atunci când scrii un e-mail/ sms partenerului tău de afaceri străin, păstrează în minte faptul că deși amândoi cunoașteți aceeași limbă, este posibil să aveți diferențe culturale de care să nu fii conștient la început. Argoul, jargonul specific industriei în care lucrați, utilizarea formelor de politețe diferită de la cultură la alta, ar trebui tratate cu atenție în relațiile de business la nivel internațional.

Trainerii noștri deja au luat în considerare aceste aspecte și le aplică în cursurile interactive din cadrul Eucom.

Sursă foto: hbrfrance.fr

Data articol: 20 februarie 2020