Domeniul de aplicare a prezentei Politici de confidențialitate

Suntem foarte bucuroși că esti interesat de serviciile Eucom. Noi oferim servicii de testare a nivelului lingvistic prin intermediul unei platforme online și de învățare a unei limbi străine prin programe de studiu online si face-to-face ori blended.

Înțelegem importanța datelor tale și ne angajăm să protejăm confidențialitatea și securitatea tuturor celor care vizitează site-urile web Eucom și a persoanelor care sunt înregistrate pentru participarea la programele de training lingvistic, în conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 și a legislației naționale în vigoare.

Este important pentru noi să îți oferim, într-o manieră simplă și neechivocă, toate informațiile legate de prelucrarea datelor tale în cadrul prezentei Politici de Confidențialitate; această politică este aplicabilă tuturor datelor cu caracter personal colectate sau transmise nouă prin intermediul serviciilor sau al platformelor și site-urilor web utilizate de compania noastră.

Principiile noastre în ceea ce priveşte protecția datelor

Pentru a proteja confidențialitatea datelor tale personale, respectăm următoarele principii:

  • Nu colectăm informații personale altele decât cele necesare pentru furnizarea serviciilor sau site-urilor web;
  • Utilizăm informațiile tale cu caracter personal numai în scopurile pe care le specificăm în prezenta Politică de Confidențialitate, cu excepția cazului în care îți exprimi altfel acordul;
  • Nu îți păstrăm informațiile cu caracter personal dacă nu mai sunt necesare pentru desfășurarea parteneriatului;
  • În afara cazurilor specificate în prezenta Politică de Confidențialitate, nu împărtășim informațiile tale cu caracter personal unor terțe părți;
  • Furnizăm servicii de evaluare și training lingvistic în baza unui contract cu angajatorul tău, astfel că respectiva organizație controlează informațiile tale personale.

Informații generale

Rolul Eucom

Noi, Eucom Business Language, ne asumăm rolul de operator/persoană împuternicită în conformitate cu Regulamentul General UE privind Protecția Datelor (RGPD). Astfel, suntem persoana juridică ce determină scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal fie în interes propriu, fie pentru un client. Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la modul în care sunt tratate informațiile tale personale, ne poți trimite o solicitare către privacy@eucom.ro, Eucom Business Language, Șos. București – Ploiești nr.7, București 013682, România, Tel. 0374 – 045 – 050.

Prelucrarea datelor în numele clientului

Serviciile noastre sunt destinate utilizării de către companii. În acest caz, compania angajatoare este operatorul de date în ceea ce privește informațiile tale cu caracter personal, iar noi suntem persoana împuternicită, conform cu articolul 28 alineatul (3) din RGPD UE. Ca atare, prelucrarea datelor tale personale face obiectul unui acord specific semnat între compania ta angajatoare și Eucom. Dacă ai întrebări sau solicitări legate de datele tale utilizate cu scopul furnizării de servicii lingvistice, te rugăm să iei legătura cu compania angajatoare.

Ce informații colectăm despre tine și de ce

Principalul motiv pentru care procesăm datele cu caracter personal este să ne îndeplinim obligațiile contractuale față de utilizatorii serviciilor noastre. Prelucrarea datelor este necesară, de exemplu, pentru ca noi să îți putem oferi serviciile de evaluare și instruire lingvistică. În plus, îți procesăm datele ținând cont de interesele tale și ale companiei (de exemplu, din motive de raportare ori vizibilitate în ceea ce privește progresul per candidat ori per cursant). În unele cazuri, avem obligația legală de a procesa datele (de exemplu, pentru a transmite datele către eventuale autorităţi de anchetare). În toate celelalte cazuri, îți vom solicita consimțământul pentru a-ți putea procesa datele (de exemplu, pentru a-ți putea comunica informații legate de noile programe Eucom).

Informațiile pe care ni le transmiți atunci când utilizezi serviciile noastre sau vizitezi site-urile noastre web.

Informațiile transmise nouă pentru calitatea ta de utilizator al serviciilor Eucom: Colectăm informații despre tine pentru a te înregistra ca utilizator al serviciilor de evaluare lingvistică și training lingvistic, când îți sunt create taskurile de evaluare pe platforma Eucom ori când îți este creat profilul de cursant Eucom. De exemplu, ne sunt transmise informațiile tale de contact (nume și prenume, număr de telefon și adresă de e-mail) astfel încât să te putem identifica pe platformele Eucom și pentru a comunica în scopul îndeplinirii obiectivelor de testare ori instruire.

Informațiile pe care ni le furnizezi în calitate de vizitator al site-urilor noastre web: Utilizarea site-urilor noastre web este posibilă fără introducerea datelor cu caracter personal. Cu toate acestea, dacă dorești să accesezi conținut precum feedback pentru quizurile online și oferte Eucom ori să aplici la unul dintre joburile promovate de echipa noastră, îți vom cere să introduci date cu caracter personal (de exemplu, nume, prenume, adresă de e-mail pentru job și nume companie). Prin introducerea datelor, ești de acord cu prelucrarea datelor tale și cu utilizarea adresei tale de e-mail cu scopul de a-ți trimite conținutul solicitat sau informații suplimentare despre programele Eucom. Îți poți modifica preferințele de corespondență în spațiul special dedicat abonărilor – în partea de jos a newsletter-elor pe care le primești de la noi poți găsi un link de dezabonare în orice moment.

Informațiile pe care le colectăm în mod automat atunci când utilizezi serviciile de instruire online

Utilizarea Serviciului de instruire online: Ținem evidența anumitor informații despre tine atunci când utilizezi ori interacționezi cu platformele partenere de instruire lingvistică. Aceste informații includ funcțiile pe care le utilizezi, conținutul pe care îl accesezi și pe care îl încarci în cadrul platformelor, modul în care interacționezi cu instructorii Eucom, cu instructorii furnizorilor de training online și cu alți utilizatori ai serviciului (de exemplu, în cadrul sălilor virtuale de clasă).

Cum folosim informațiile pe care le colectăm

Modul în care folosim informațiile pe care le colectăm depinde de serviciul sau de platformele Eucom pe care le folosești sau le vizitezi, de modul în care le folosești și de orice eventuale preferințe pe care ni le-ai comunicat. Iată în continuare scopurile specifice pentru care folosim informațiile pe care le colectăm despre tine.

Pentru a furniza serviciul de evaluare lingvistică: Folosim informații cu caracter personal pentru a te evalua lingvistic, pentru a te autentifica atunci când te conectezi, pentru a-ți oferi asistență și pentru a opera și întreține serviciul conform contractului semnat cu compania angajatoare.

Pentru a comunica cu tine referitor la programele noastre de training lingvistic: Îți folosim datele de contact pentru a-ți trimite prin e-mail ori pentru a-ți transmite telefonic informații administrative despre programul de training lingvistic, pentru a-ți oferi răspunsuri la întrebările și solicitările tale, ori cu scopul asistării de-a lungul procesului de testare.

Pentru comercializarea și promovarea serviciilor Eucom: Îți folosim informațiile de contact pe care ni le transmiți pe site-urile noastre web pentru a-ți trimite comunicări promoționale care ar putea fi de interes special pentru tine. Aceste comunicări vizează promovarea serviciilor Eucom și stimularea angajamentului clienților și conțin informații despre noile programe Eucom, tendințele și știrile din domeniu, solicitări de sondaje. Poți alege să renunți la primirea acestor comunicări după cum este descris mai jos, la secțiunea „Renunțarea la comunicări”.

Pentru a ne proteja interesele legitime de activitate și drepturile legale: Atunci când acest lucru este impus de lege sau în cazul în care considerăm că este necesar să ne protejăm drepturile și interesele legale ale noastre ori ale altor persoane, putem folosi informații despre tine ori despre achiziția unor servicii, fuziunea ori vânzarea unor activități pentru acțiuni legale, ori cu scopuri reglementare și de audit.

Cu acordul tău: Utilizăm informații cu caracter personal în cazul în care ne-ai dat consimțământul în acest sens. De exemplu, este posibil să îți trimitem buletine informative promoționale sau invitații la seminarii online, atunci când îți exprimi interesul faţă de acestea.

Cine este posibil să primească informații despre tine?

Datele tale pot fi vizualizate numai de tine și angajații Eucom. Dacă utilizezi serviciile de evaluare și instruire lingvistică prin intermediul unei organizații (de exemplu, angajatorul tău, te rugăm să consulți secțiunea „Prelucrarea datelor în numele clientului” de mai sus); respectiva organizație are, de asemenea, acces la datele tale cu caracter personal.

Nu transmitem datele tale cu caracter personal către terțe părți. În cazurile în care colaborăm cu furnizori externi de servicii pentru prelucrarea datelor noastre (de exemplu, pentru colectarea de feedback cu privire la programele de training lingvistic), continuăm să fim responsabili în ceea ce privește datele cu caracter personal: examinăm fiecare furnizor cu privire la măsurile pe care le-au întreprins pentru a garanta protecția și securitatea datelor personale, protejând, astfel, prevederile contractuale și legale pentru protecția datelor persoanelor înrolate în programele noastre de evaluare ori instruire lingvistică.

Țările terțe

În ceea ce privește furnizarea serviciilor noastre de evaluare și instruire lingvistică (de exemplu, atunci când ne sunt solicitate cursuri online pentru angajați din alte sedii decât cele din România ori când ne sunt propuși spre evaluare lingvistică candidați din alte țări decât România), colectăm informații și le păstrăm în România, la sediul unde operăm în scopul furnizării de servicii lingvistice.

Prelucrarea în alte scopuri

Scopurile pentru care îți prelucrăm datele personale sunt descrise mai sus. În cazul în care îți vom prelucra datele personale în orice alt scop, adică într-un alt scop decât cel pentru care aceste date au fost inițial salvate, îți vom comunica acest lucru și vom căuta să obținem consimțământul tău, cu excepția cazurilor în care acest consimțământ nu este necesar.

 

Cum stocăm și securizăm informațiile pe care le colectăm

Stocarea și securizarea informațiilor

Folosim furnizori de servicii de găzduire a datelor din România pentru a găzdui informațiile pe care le colectăm și folosim măsuri tehnice pentru a-ți securiza datele personale.

Cât timp păstrăm informațiile

Cât timp păstrăm informațiile pe care le colectăm despre tine depinde de tipul de informații, așa cum este descris, în detaliu, mai jos.

  • În ceea ce privește site-ul web Eucom, cu scopurile parcurgerii quizurilor online, aplicației la unul dintre joburile Eucom, ori solicitării de oferte, recomandări și alte informații, prelucrăm datele tale personale (de exemplu nume și prenume, companie, adresă de email și număr de telefon). Păstrăm aceste date pe tot parcursul relației noastre contractuale și, după finalizarea acesteia, cel puțin pe perioada impusă de prevederile legale aplicabile în domeniu, inclusiv, dar fără limitare, la dispozițiile privind arhivarea.
  • În ceea ce privește datele personale furnizate de compania angajatoare în vederea livrării serviciilor noastre, avem calitatea de procesator de date împuternicit, prelucrând informațiile personale cu scopurile prestabilite cu organizația ta. Din motive de raportare, financiare și transparență a programelor livrate de compania noastră, datele tale sunt prelucrate pe tot parcursul relației contractuale cu compania angajatoare și, după finalizarea acesteia, cel puțin pe perioada impusă de prevederile legale aplicabile în domeniu, inclusiv, dar fără limitare, la dispozițiile privind arhivarea.
  • În ceea ce privește participarea la procesul de recrutare și selecție cu Eucom, în cazul angajării păstrăm datele tale pe toată durata colaborării, iar în cazul unui refuz ne angajăm să ștergem informațiile furnizate.

Informații cont de utilizator serviciu: Îți păstrăm informațiile despre cont pe platformele Eucom în calitate de utilizator al serviciilor noastre, atâta timp cât contul tău este activ și pentru o perioadă rezonabilă după aceea, în cazul în care decizi continuarea programului de training ori din nevoia de a informa detaliat organizația angajatoare cu privire la progresul tău. De asemenea, vom păstra anumite informații despre tine deoarece sunt necesare pentru a ne conforma obligațiilor legale, pentru a rezolva disputele, pentru a ne pune în aplicare acordurile, pentru a sprijini operațiunile legate de activitatea noastră și pentru a continua dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor noastre. În cazul în care păstrăm informații pentru îmbunătățirea și dezvoltarea serviciilor, folosim doar informații despre opinii colective cu privire la serviciile noastre și nu pentru a analiza în mod specific caracteristici personale despre participarea ta la programele noastre.

Conturi de utilizator servicii administrate: Dacă serviciile de evaluare lingvistică și/sau instruire lingvistică îți sunt puse la dispoziție prin intermediul unei organizații (de exemplu, angajatorul tău), vom păstra informațiile despre tine atâta timp cât acest lucru este cerut de și convenit cu organizația care îți gestionează contul. Pentru mai multe informații, consultă „Prelucrarea datelor în numele clientului” de mai sus.

Informații comerciale: Dacă ai ales să primești de la noi informații cu conținut comercial (de exemplu, prin email), vom păstra informații despre preferințele tale legate de conținutul comercial pentru o perioadă rezonabilă de timp de la data ultimei exprimări a interesului pentru serviciile noastre, cum ar fi când ați deschis ultima dată un email trimis de noi.

Cum să îți accesezi și controlezi informațiile

Atunci când vine vorba de informațiile tale cu caracter personal, ai la dispoziție diferite opțiuni. Iată mai jos un rezumat al acestor opțiuni, al modului cum să le aplici, precum și orice eventuale limitări.

Opțiunile pe care le ai:

Ai dreptul să soliciți o copie a informațiilor tale, să refuzi utilizarea informațiilor tale (inclusiv în scopuri de marketing), să soliciți ștergerea sau restricționarea informațiilor tale sau să soliciți informațiile tale într-un format structurat și electronic. Mai jos, vom descrie instrumentele și procesele de realizare a acestor solicitări. În cazul în care serviciile de evaluare și instruire lingvistică îți sunt oferite prin intermediul unei organizații (de exemplu, angajatorul tău), este posibil să fie necesar să contactezi mai întâi organizația responsabilă pentru a-ți acorda asistență în privinţa solicitărilor tale (de asemenea, luați notă de secțiunea „Prelucrarea datelor în numele clientului” de mai sus). Pentru toate celelalte solicitări, ne poți contacta la adresa de email privacy@eucom.ro pentru a solicita asistență.

În anumite cazuri, este posibil ca solicitarea și opțiunile tale să fie limitate: de exemplu, dacă satisfacerea solicitării tale ar divulga informații despre o altă persoană sau dacă soliciți să ștergem informații pe care noi sau organizația ta avem dreptul prin lege sau interese legitime să le păstrăm.

Ștergerea informațiilor tale de serviciu: Dacă dorești să ștergi complet conturile tale din platformele Eucom, ne poți contacta sau poți lua legătura cu organizația responsabilă (de exemplu, angajatorul tău) pentru a solicita ștergerea. De reținut, totuși, este posibil să fie necesar să păstrăm anumite informații pentru păstrarea evidenţei, încheierea de tranzacții sau respectarea obligațiilor legale.

Solicitarea de a nu mai folosi informațiile despre tine: În unele cazuri, este posibil să ne poți cere să nu mai accesăm, stocăm, utilizăm sau procesăm în alt mod informațiile tale, în cazul în care consideri că nu avem drepturile corespunzătoare pentru a face acest lucru. De exemplu, dacă consideri că ți s-au furnizat date personale cu scopul evaluării lingvistice ori pentru înrolarea în cadrul unui program de training fără permisiunea ta, poți solicita să îți ștergem conturile, conform prevederilor prezentei Politici. În cazul în care, în calitate de vizitator al site-ului nostru web, ne-ai dat consimțământul de a utiliza informațiile tale într-un scop limitat, ne poți contacta la adresa privacy@eucom.ro pentru a-ți retrage acest consimțământ, dar acest lucru nu va afecta nicio prelucrare care a avut loc deja până în acel moment. De asemenea, poți solicita ca datele tale să nu fie utilizate în scopuri de marketing, contactându-ne, conform celor de mai jos. Când faci astfel de solicitări, este posibil să avem nevoie de timp pentru a investiga și a facilita solicitarea ta. În cazul în care există o întârziere sau o dispută cu privire la drepturile noastre de a continua să vă folosim informațiile, vom limita orice utilizare ulterioară a informațiilor tale până când cererea este onorată sau disputa soluționată, cu condiția ca organizația ta responsabilă să nu obiecteze (unde este cazul, a se vedea secțiunea „Prelucrarea datelor în numele clientului” de mai sus).

Renunțarea la comunicările legate de serviciile noastre: Poți renunța la primirea comunicărilor noastre promoționale, utilizând linkul de dezabonare din fiecare email sau contactându-ne, conform indicațiilor de mai jos, pentru a cere eliminarea informațiilor ta de contact din lista de emailuri promoționale.

Prezentare generală a drepturilor pe care le ai

Ai la dispoziție drepturi legale cu privire la accesul la date, rectificarea, ștergerea, restricționarea prelucrării și refuzul de procesare, printre altele. În plus, îți poți oricând retrage consimțământul pe care l-ai dat la prelucrarea datelor și ai dreptul să depui o plângere la autoritățile de supraveghere.

Dreptul de a refuza

Marketing direct/buletine informative: Dacă îți procesăm datele cu caracter personal în scopuri de marketing direct, ai dreptul să refuzi în orice moment prelucrarea datelor cu caracter personal care te interesează pentru acest tip de marketing. Este inclusă profilarea în măsura în care aceasta are legătură cu un astfel de marketing direct. Te poți dezabona de la buletinele noastre informative oricând prin intermediul emailurilor primite, făcând click pe linkul furnizat la sfârșitul buletinului informativ respectiv ce privește dezbonarea directă.

Dreptul de acces

Ai dreptul să soliciți confirmarea cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. În acest caz, ai dreptul să primești informații despre respectivele date cu caracter personal. Te rugăm să ne contactezi la adresa de email privacy@eucom.ro pentru a solicita informații despre datele tale cu caracter personal prelucrate de compania noastră.

Dacă datele cu caracter personal sunt transmise unei țări terțe sau unei organizații internaționale, ai dreptul, în calitate de persoană implicată, să fii informat cu privire la garanțiile respective (în conformitate cu articolul 46 din RGPD UE) cu privire la respectiva distribuire a datelor.

Dreptul la rectificare

În cazul în care ești utilizator al serviciilor de evaluare și instruire lingvistică prin intermediul angajatorului tău, poți contacta administratorul organizației și îi poți solicita rectificarea datelor. În cazul în care ești utilizator individual al serviciilor de evaluare și instruire ori parcurgi etapele din procesul de recrutare și selecție cu Eucom, ai dreptul să soliciți corectarea oricăror date personale inexacte referitoare la tine, cu efect imediat. Ținând cont de scopurile prelucrării, ai dreptul să solicitți completarea oricăror date personale incomplete – inclusiv prin intermediul unei explicații adiționale.

Dreptul de ștergere („Dreptul de a fi dat uitării”)

În cazul în care ești utilizator al serviciilor de evaluare și instruire lingvistică prin intermediul unei organizații (de exemplu, angajatorul tău), noi nu suntem controlorul, ci doar operatorul datelor tale cu caracter personal. Poți contacta administratorul organizației tale în cazul în care dorești ca aceste informații să fie șterse din bazele de date Eucom.

În cazul în care ești utilizator individual al serviciilor de evaluare și instruire lingvistică ori dacă ai interacționat cu angajații Eucom cu scopul recrutării și selecției, ai dreptul să soliciți să ți se șteargă fără întârziere datele cu caracter personal dacă se aplică una dintre următoarele:

– datele personale nu mai sunt necesare în scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate;

– îți retragi consimțământul în temeiul căruia s-a realizat prelucrarea, în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera a) sau articolul 9 alineatul (2) litera a) din RGPD UE;

– depui refuzul de prelucrare a datelor tale în conformitate cu art. 21 alin. (1) din RGPD UE și nu există motive întemeiate pentru a justifica prelucrarea sau depui refuzul de prelucrare a datelor tale în conformitate cu articolul 21 alineatul (2) din RGPD UE;

– datele personale au fost prelucrate ilegal;

– ștergerea datelor cu caracter personal este necesară pentru a îndeplini o obligație legală în conformitate cu legislația UE sau cu legislația fiecărui stat membru;

– datele cu caracter personal au fost înregistrate în legătură cu oferirea serviciilor societăţii informaționale direct unui minor, în conformitate cu articolul 8 alineatul (1) din RGPD UE;

Odată ce ai depus solicitarea, suntem obligați să ștergem datele cu efect imediat. Legalitatea procesării datelor în perioada dintre acordarea si retragerea consimțământului nu va fi afectată.

Dreptul la limitarea prelucrării

Ai dreptul să soliciți limitarea prelucrării datelor tale cu caracter personal în cazurile în care contești exactitatea datelor personale, pentru o perioadă de timp care permite controlorului să verifice exactitatea acestor date personale. Dacă prelucrarea este ilegală și respingi ștergerea datelor cu caracter personal în favoarea solicitării unei limitări a utilizării datelor personale, îți vom satisface această solicitare. Procesarea va fi, de asemenea, limitată dacă nu mai avem nevoie de datele tale cu caracter personal în scopul procesării, dar avem nevoie de acestea pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea acțiunilor legale. Procesarea poate fi, de asemenea, limitată dacă ai refuzat prelucrarea în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din RGPD UE, atâta vreme cât este necesar să se stabilească dacă motivele justificate ale controlorului de date nu îți anulează motivele. În cazul în care respectiva limitare este revocată, vei fi informat în avans.

Dreptul de a-ți retrage consimțământul

Dacă prelucrarea face obiectul consimțământului tău, ai dreptul să îți retragi respectivul consimțământ, în orice moment, la adresa de email privacy@eucom.ro. Acest lucru nu va afecta legalitatea oricărei eventuale prelucrări care a avut loc cu consimțământul tău până la retragerea acestuia.