Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Cele mai frumoase cuvinte despre natură în engleză

Eucom » Blog » Cele mai frumoase cuvinte despre natură în engleză
Germana în Austria: un ghid pentru limba austriacă - eucom.ro

Limba engleză cuprinde mai mult de un milion de cuvinte distincte, un număr care crește cu mii în fiecare an. Indiferent dacă trimitem un mesaj rapid sau avem o conversație lungă cu un prieten, înșirăm litere și cuvinte pentru a forma amintiri și povești și pentru a crea o înțelegere comună.

Chiar dacă nu ești un profesionist sau poet auto-proclamat, este ușor să apreciezi aromele și sunetele anumitor cuvinte, mai ales când descrii ceva ce ți se pare frumos. Cuvintele nu numai că ne ajută să ne exprimăm gândurile și sentimentele, ci ne pot transporta și într-un timp și spațiu diferit.

Iată o listă cu unele dintre cele mai frumoase cuvinte legate de natură – cuvinte care întruchipează încântător priveliști, sunete și mirosuri găsite în aer liber.

Iubitorii de limbă și natură de pretutindeni vor aprecia puterea acestor cuvinte de a surprinde liniștea numeroaselor minuni ale Mamei Natură – chiar dacă ești închis în casă!

Cele mai frumoase 10 cuvinte despre natură
1. abloom (înflorit)
A descrie un petec de flori ca fiind înflorit înseamnă a cuantifica apariția acestuia, ceea ce înseamnă că un întreg tuf sau petic de grădină este acoperit cu o tapiserie florală.

2. fauna (faună)
Probabil ați auzit cuvântul faună folosit alături de floră, dar ce înseamnă cuvântul în sine? Fauna descrie toată viața sălbatică dintr-o anumită regiune. Așa cum flora cuprinde viața vegetală, fauna cuprinde viața animală iar cuvântul este aproape un omonim pentru un pui de cerb dulce!

3. riverbank (mal al râului)
Un mal este definit ca versanții care mărginesc un râu. Acționează ca o barieră între apă și pământ, făcând adesea un loc idilic pentru a privi valuri și peștii care înoată sub suprafața apei sau pentru a arunce pietricele și a privi cum se formează cercuri pe suprafața apei.

4. evergreen (veșnic verde)
O plantă veșnic verde este cea care își păstrează frunzele verzi pe tot parcursul anului; prosperând de-a lungul anotimpurilor, fermă și strălucitoare. Dar definiția nu se oprește aici. Acest adjectiv este, de asemenea, folosit pentru a descrie ceva care este permanent relevant. De exemplu, un tweet veșnic verde este unul care își menține popularitatea sau interesul în timp.

5. celestial (ceresc)
Rostirea cuvântului ceresc te transportă imediat într-o lume deasupra norilor – un tărâm ceresc mai înalt, dincolo de existența noastră pământească. Prin definiție, ceresc înseamnă „care se referă la cer sau la universul dincolo de atmosfera pământului” (adică, spațiul cosmic). Poate fi folosit și pentru a descrie ceva care este extrem de bun sau divin.

6. verdant (înverzit)
Acest cuvând adesea cu referire la o vale sau un peisaj rural, cu vegetație bogată. Acest adjectiv poetic popular provine din cuvântul latin viridare, care înseamnă literal „a crește verde”.

7. moonglade (poartă spre lună)
Dacă ați stat vreodată în fața unui lac sau a unui pârâu noaptea, probabil că ați văzut o urmă de lumină care vine de la lună strălucind pe apă. Aceasta este cunoscută sub numele de poartă a lunii. O apariție iluminatoare și naturală, frumusețea lunei este deosebit de izbitoare atunci când apa ar fi altfel învăluită în întuneric.

8. grove (dumbravă)
Nu chiar la fel de întins ca o pădure, dar cu siguranță cuprinzând mai mult de câțiva arbuști, o dumbravă este o grupare mică de copaci care nu are un subarbust dens. Cuvântul înseamnă adesea un grup de copaci plantați într-un anumit scop, cum ar fi producerea de nuci sau fructe, cum ar fi o livadă de nuci pecan sau portocali.

9. perennial (peren)
Atât un adjectiv cât și un substantiv, peren descrie ceva care durează sau există pentru o perioadă lungă de timp sau aparent infinită. Florile perene, de exemplu, sunt de obicei recurente continuu, adică înfloresc o dată pe an, în fiecare an.

10. spoondrift (ploaie de stropi)
S-ar putea să fii surprins să afli că pulverizarea dramatică care iese din valuri într-un ocean are propriul nume distinct: spoondrift. Descrisă ca o stropire ploioasă de apă de mare măturată din vârful valurilor, spoondrift-ul este adesea generat de vânturile puternice în timpul unei furtuni.

Data articol: 28 aprilie 2022