Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum
Audit lingvistic, 1, eucom.ro
Eucom » Audit lingvistic

Audit lingvistic - Evaluează cunoștințele lingvistice ale angajaților tăi

 • Ai acces la rezultate instant
 • Teste disponibile în 33 de limbi
 • Testare rapidă în mai puțin de 30 de minute

Audit lingvistic – o metodă eficientă de evaluare lingvistică a nivelului de cunoaștere a limbilor străine pentru angajații din companii

Evaluarea lingvistică este o soluţie des utilizată de a verifica nivelul de competențe lingvistice sau de cunoaștere a limbilor străine pe care îl au angajații unei companii sau candidații unui proces de recrutare. Cu ajutorul unei testări lingvistice, poţi avea acum acces la rezultate instant privind acest domeniu al competențelor.

De asemenea, o evaluare a nivelului competențelor lingvistice a viitorilor angajați ai unei companii, indiferent dacă este sub formă scrisă sau orală, este un pas esențial în procesul de recrutare, indiferent de anvergura firmei.

Evaluatorii noştri certificaţi, experți în audit lingvistic, sunt oricând pregătiţi să testeze gradul de cunoştinţe și coerenţă în exprimare în diferite limbi. Astfel, evaluarea nivelurilor de competențe lingvistice efectuată online și disponibilă pentru 30 de limbi străine te va ajuta să simplifici procesul de recrutare.

Noi, cei de la Eucom, am revoluționat testarea online a limbilor străine trecând de la teste pe hârtie la o platformă complet bazată pe internet. În trecut, evaluările se desfășurau on site, implicând costuri logistice mari și rezultate întârziate. Soluția noastră online a eliminat aceste probleme, oferind rezultate rapide și accesibilitate 24/24 pentru clienți. Am introdus testarea online a limbii ca prim pas în recrutare, economisind timp și identificând rapid candidații potriviți sau nu. Acest concept a eficientizat procesul de recrutare și a fost unic pe piața din România și internațional, conform cercetărilor noastre.

Auditul lingvistic – cui se adresează?

Evaluarea nivelului de competențe lingvistice a angajaților se adresează companiilor care activează în domenii precum: 

 • BPO, 
 • Call Center, 
 • Companii multinaționale.

Determinarea nivelului de cunoaștere a limbilor străine se adresează atât angajaților curenți ai companiei, cât și candidaților în procesele de recrutare.

Prin urmare, serviciul de audit lingvistic oferit de Eucom răspunde nevoilor adresate:

 • managerilor de resurse umane, 
 • recruiterilor,
 • managementului superior.

Acești factori de decizie pot avea, prin apelarea la serviciul de audit lingvistic, o imagine corectă asupra abilităților lingvistice ale angajaților companiei.

Când este necesar auditul lingvistic?

Apelarea la servicii profesionale de evaluare a nivelului de competențe lingvistice a angajaților este necesară în următoarele situații:

 • Recrutare. Pentru a economisi timp și resurse în procesul de recrutare și pentru a compensa lipsa specialiștilor în toate limbile străine necesare.
 • Promovare. Pentru a evalua nivelul real de cunoaștere a uneia sau mai multor limbi străine și a face propuneri informate pentru avansare, contribuind la crearea unui career path clar.

Upskilling lingvistic. Atunci când compania oferă angajaților programe de upskilling lingvistic, auditul lingvistic este esențial pentru a identifica nivelul de competență lingvistică al fiecărui angajat al companiei.

Etapele auditului lingvistic

Serviciile de evaluare lingvistică de care poți beneficia prin colaborarea cu noi sunt rapide și exacte – atât compania colaboratoare, cât și potențialul angajat pot beneficia de teste tip Speaking și Language Use adaptate cerințelor postului și nevoilor, finalizate cu un feedback detaliat oferit de specialiștii noștri.

Etapele procesului de auditare lingvistică sunt următoarele:

 • Candidatul primește testele corespunzătoare domeniului și job-ului pentru care aplică;
 • Performanța candidatului este evaluată de echipa noastră de specialiști;
 • Compania primește rezultatele testelor candidatului.

Ce primește candidatul dupa auditul lingvistic?

Evaluarea Speaking:

 • Feedback de la evaluator: Puncte forte, puncte slabe, greșeli repetitive.
 • În cazul în care candidatul oferă feedback pentru evaluator, acesta va primi comentariile evaluatorului asupra punctelor esențiale de interes.

Confidențialitate:

 • Rezultatele sunt confidențiale și disponibile doar clienților.
 • Pentru primirea rezultatelor, candidatul poate solicita informațiile de la recrutor.

Ce primește clientul / compania dupa auditul lingvistic?

Raport detaliat:

 • Nivelul lingvistic obținut de candidat, care poate fi considerat drept un veritabil certificat de competențe lingvistice al angajatului companiei.
 • Detalii despre eventuale suspiciuni de fraudă identificate de expertul lingvistic.

Serviciu de proctoring:

 • Capturi de imagini pentru a confirma identitatea candidatului evaluat.
 • Serviciul de proctoring poate fi achiziționat, nefiind inclus automat în auditul lingvistic.

Aceste rapoarte se utilizează pentru a lua decizii informate privind recrutarea, promovarea și programele de upskilling lingvistic.

Aceste etape asigură un audit lingvistic structurat și eficient, permițând atât evaluarea precisă a competențelor lingvistice, cât și gestionarea facilă a procesului de către client.

Cât durează un audit lingvistic?

Durata de timp în care se realizează și se prelucrează auditul lingvistic poate să difere în funcție de domeniu, de testul ales și de complexitatea sa. Noi, echipa Eucom, îți oferim servicii de audit lingvistic în diverse limbi, de la cele de bază precum engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă, până la limbi precum olandeză, finlandeză, japoneză, portugheză, daneză.

Care este costul unui audit lingvistic pentru compania ta?

Procesul de evaluare a competențelor și abilităților lingvistice ale angajaților este personalizat și variază în complexitate de la caz la caz. Din acest motiv, stabilirea prețurilor pentru serviciile Eucom are loc după întâlniri directe de vânzare, accesarea unui demo pe platformă și crearea unor evaluări de test. Aceste etape ajută clientul să înțeleagă întregul proces. În acest fel, se poate lua o decizie informată, bazată pe date clare și adaptate complet profilului companiei tale.

Teste online pentru evaluări rapide și eficiente

Testarea online Eucom este un instrument util şi complex, conţinând 10-12 întrebări ce încep de la un nivel mediu până la avansat. Pe lângă un test de evaluare lingvistică obiectiv şi util ca prim pas de recrutare, le poţi asigura colegilor tăi cursuri corporate de limbi străine, pentru a creşte gradul de productivitate, motivaţie şi a îmbunătăţi imaginea companiei într-un mediu de afaceri global. Ne asigurăm că fiecare program de training este personalizat, iar metodele de predare sunt interactive, pentru experimentarea şi fixarea cunoştinţelor. 

Mai mult decât atât, pentru că ţinem pasul cu dezvoltarea tehnologiei şi înţelegem necesitatea acesteia, îţi prezentăm şi programele interactive de limbi străine, Agile Learning, ideale pentru angajaţii orientaţi către rezultate şi pasionaţi de cunoaştere.

Testează două module de evaluare diferite

Testează acum GRATUIT trei dintre viitorii tăi colegi

Audit lingvistic, 4, eucom.ro

Evaluare scrisă

 • Testul se desfășoară 100% online
 • Rezultatele testului sunt trimise instant
 • Testează gradul de cunoștințe atât la nivel gramatical cât și la nivel de vocabular
 • Disponibil 24/24
Audit lingvistic, 5, eucom.ro

Evaluare orală

 • O convorbire cu unul din evaluatorii noștri certificați
 • Rezultatele testului sunt disponibile în doar 15 minute de la efectuarea testului
 • Testează gradul de cunoștințe gramaticale, de vocabular, de fluența, de pronunție, nivelul de înțelegere și coerența în exprimare
 • Disponibil între orele 08:00 – 20:00 de luni până vineri

Companii care au folosit, cu succes, testele noastre

Webhelp

“Cu ajutorul Eucom am reușit să ne mărim echipa cu vorbitori de germană, maghiară, spaniolă, italiană, turcă, daneză și flamandă, iar evaluarea lor lingvistică a fost întotdeauna obiectivă, incluzând observații detaliate, lucru ce ne-a ajutat extrem de mult în procesul de recrutare.”

“Colaborarea cu Eucom ne-a adus acel element de încredere de care compania noastră avea nevoie. Ne putem baza pe feedback-urile primite de la evaluatori și putem folosi rezultatele evaluărilor în discuțiile ulterioare de calibrare pe care le avem cu clienții noștri. Dacă ar fi să măsurăm satisfacția colaborării, cu mare bucurie am acorda toate cele 5 stele.”

“Apreciem în mod deosebit profesionalismul echipei Eucom. În cadrul colaborării noastre, Eucom ne-a ajutat cu evaluarea a sute de candidați pentru diferite limbi străine. Au fost întotdeauna deschiși și ne-au ajutat să implementăm pentru candidații noștri teste adaptate, care au fost construite ținând cont atât de domeniul în care compania noastră activează, cât și de profilul viitoarei lor poziții în companie. Ori de câte ori ne-am confruntat cu o situație specială, Adela și Ivan au fost și disponibili și rapizi în a oferi soluții iar aceste situații speciale au fost rezolvate rapid. O reală plăcere să lucrez cu această echipă!”

Printre studiile de caz pe care le poți studia pe site-ul nostru, merită menționate următoarele misiuni de succes:

Audit lingvistic WIPRO

WIPRO a eficientizat procesul de recrutare colaborând cu Eucom pentru auditul lingvistic. Candidații nu erau mereu disponibili pentru testare la sediu, prelungind procesul de recrutare. Eucom a oferit flexibilitate în programarea evaluărilor și rezultate rapide, cu rapoarte detaliate despre competențele lingvistice ale candidaților, disponibile în 24 de ore. Aceste rapoarte clare și rapide au permis WIPRO să dovedească nivelul lingvistic al candidaților înainte de angajare, făcând procesul de recrutare mai eficient și confortabil atât pentru companie, cât și pentru candidați.

Audit lingvistic Ifuture

IFUTURE a colaborat cu Eucom pentru a soluționa problema subevaluării și supraevaluării abilităților lingvistice ale candidaților. Eucom a furnizat evaluări obiective și atestate de specialiști pentru a asigura un nivel lingvistic cert. Datele candidaților au fost transmise zilnic către Eucom, iar rezultatele au fost obținute rapid. Timpul alocat evaluării lingvistice a fost redus, permițând evaluări comode și precise de la domiciliu. Atestările specializate au facilitat clasificarea candidaților în funcție de nivelul lingvistic, contribuind la un proces de recrutare mai eficient și mai obiectiv.

Cum se acesează serviciul de audit lingvistic de către o companie?

Serviciul nostru de audit lingvistic poate fi accesat simplu și facil de către orice companie, prin doar câteva click-uri. Nu este nevoie decât să intri pe site, să ne contactezi și să ne prezinți nevoile specifice ale companiei tale, urmând să alegem împreună testele potrivite pentru aceste nevoi. În momentul în care ai nevoie să îți testezi un potențial viitor angajat sau dacă ai nevoie de aceste teste pentru angajații deja existenți, noi le vom demara, iar tu vei primi în cel mai scurt timp posibil rezultatele candidaților.

Certificări și experiența EUCOM pentru auditarea lingvistică

Parteneri ALTE
Evaluare CEFR

Evaluări făcute după grila CEFR

8000+

clienti multumiti

200+

specialisti in limbi straine

Language Assessment Specialist

Responsabil pe calitatea serviciului, formare, supervizarea evaluatorilor si îmbunătățirea testelor

Recruiter (HR Specialist)

Recrutează specialiști pe diverse limbi pe baza profilului primit de la Language Assessment Specialist

Completează formularul, iar noi te vom contacta