Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

De ce acum e cel mai bun moment să înveți o limbă străină

Eucom » Blog » De ce acum e cel mai bun moment să înveți o limbă străină
De ce acum e cel mai bun moment să înveți o limbă străină - eucom.ro

Pandemia pe care o traversăm ne-a lăsat, din păcate, pe mulți dintre noi blocați acasă și căutând modalități creative de a ne umple timpul. Activitățile de învățare nu se opresc niciodată, iar pentru noi, la EUCOM, #LearningMustGoOn a devenit un crez în toată regula și totodată puterea noastră de a traversa această perioadă dificilă alături de echipă și cursanții noștri.

Astfel, în încercarea de a ne menține productivi, dar în același timp de a rămâne pozitivi, am continuat să creștem abilități împreună pentru viitor, făcând ceea ce știm cel mai bine să facem. Iată de ce învățarea unei limbi străine este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face acum, când cursurile noastre online se pot desfășura ori de câte ori ai nevoie, oriunde și de pe orice device ai la îndemână.

Îți poți concentra atenția pe ceva productiv. Învățarea unei limbi noi te menține concentrat complet, deci este modalitatea perfectă de a te distrage și de a simți ulterior că ai realizat ceva în acel timp. Chiar dacă este vorba de o lecție de 30 de minute, poți lăsa deoparte orice griji și te poți concentra pe îmbunătățirea abilităților tale lingvistice.

Îți îmbunătățești abilitățile pentru mai târziu. Să îți dezvolți abilitățile lingvistice nu este niciodată o idee rea. Acestea pot fi utilizate într-o mare varietate de moduri pentru avansarea în carieră, accesul la poziții mai bune la companiile internaționale, mai multe opțiuni de angajare dar și abilități de comunicare mai bune în medii multiculturale. Mai mult decât atât, cunoașterea unei limbi străine este ca o fereastră, ca un filtru către o lume nouă, complexă care ne îmbogățește atât mintal, cât și sufletește, prin experiențele oferite.  

Îți faci rutina zilnică mai atractivă. A avea aceeași rutină de lucru zi de zi poate deveni plictisitor destul de repede. Noi, la Eucom, ne bucurăm de o mare diversitate de momente pline de sens și motivație în cursul zilei, fapt ce ne încarcă de energie pozitivă într-o perioadă atât de delicată. Este important să găsim lucruri care ne fac să zâmbim și să râdem, care ne pot deconecta de la lumea înconjurătoare, deoarece sănătatea psihică este la fel de importantă ca și cea fizică. Ba mai mult, învățarea unei limbi îți poate spori, de asemenea, încrederea, empatia și sănătatea mintală!

Poți exersa învățarea limbii cu alte activități recreative. Pentru a face învățarea unei limbi străine încă și mai distractivă, te poți folosi de orice prilej pentru a-ți testa abilitățile și nivelul la care ai ajuns. De exemplu, poate preferi să te uiți la filme mai des ca înainte. Vizionarea de filme poate fi combinată cu exersarea limbii străine fie prin a nu seta subtitrare filmului respectiv, fie prin a o seta în limba preferată. În felul acesta, îți faci timp și să te recreezi, dar și să faci ceva interesant și distractiv, care scoate procesul de învățare din tipare.

Învățarea de pe o platformă este complexă și completă. Astăzi poți învăța o limba străină în nenumărate feluri posibile, însă învățarea de la distanță oferă o experiență de învățare corespunzătoare și un mediu propice desfășurării acestui proces. Aplicațiile sunt, desigur, convenabile, însă ele nu pot înlocui niciodată experiența profesor-cursant în timp real, limitându-se adesea la funcții de dicționar și de traducere, privându-te de explicațiile aspectelor gramaticale de limbă pe care nu le înțelegi, de exemplu. Comunicarea și exersarea limbii cu un profesor sau cu alți cursanți iar la EUCOM îți sunt acoperite toate fațetele importante ale învățării unei limbi străine, pentru a fi mult mai aproape de fluența vorbitorilor nativi într-o perioadă scurtă de timp.

Prin urmare, stă în puterea ta să faci din această perioadă un timp pentru noi experiențe, care să te îmbogățească și să te pregătească pentru ceea ce va fi post-pandemie. Să rămânem umani și pozitivi în continuare, căci orice ni se întâmplă este un pas relevant în devenirea noastră.

Dacă vrei să înveți o limbă stăină rapid, pe o platformă online, alături de un trainer dedicat, poți citi mai multe despre programul nostru – Accelerate Language Learning.

#LearningMustGoOn

Data articol: 20 mai 2020