Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Cum a arătat anul 2022 pentru Eucom

Eucom » Blog » Cum a arătat anul 2022 pentru Eucom
Cum a arătat anul 2022 pentru Eucom - eucom.ro

2022 în cifre și statistici


Eucom reprezintă un partener de nădejde al companiilor care investesc în dezvoltarea abilităților lingvistice ale angajaților deja de 21 de ani. În anul 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro, care reprezintă o creștere de 7% față de anul anterior. Această dezvoltare a avut loc în condițiile în care atunci s-a demarat formarea echipei de management și au avut loc schimbări de roluri și responsabilități, astfel încât a fost adusă mai multă claritate în activitatea zilnică.

Am avut peste 100 de clienți în anul 2022, iar mai mult de 50% dintre aceștia sunt din zona de BPO (externalizarea proceselor operaționale), Shared services (servicii partajate) și call center, 40% sunt din zona de IT, iar restul vin în mod principal din industria de automotive. Dintre aceștia, îi menționăm pe Wipro, Genpact, The Linde Group, UniCredit Bank, Business France, OMV Petrom, Endava, Orange, Lidl, Wipro, Ericsson, Oracle, Schneider Electric, Bosch, E-on, Carrefour, Michelin, BRD, Enel, Schenker.

Clienții noștri vin preponderent din industriile shared services, BPO, call center. Cele mai evaluate limbi din această industrie au fost engleza, aproximativ 8.000 de persoane, la italiană si franceză am evaluat 3.000 de oameni pentru fiecare dintre cele 2 limbi, la germană in jur de 3.000 de oameni au fost evaluați, si la spaniolă peste 1.500 de persoane. In total, peste 20.000 de oameni au beneficiat de evaluările lingvistice susținute de noi.

Doar în 2022, 25.000 de oameni au beneficiat de serviciile noastre, ajungând astfel la finalul anului să sprijinim 80.000 de oameni să avanseze în carieră prin programele de testare și predare pe care le-am personalizat în funcție de nevoile și specificațiile lor. Pentru 2023, noul nostru scop este de a ajunge să sprijinim un milion de oameni să avanseze în carieră și să poată aduce o contribuție reală în cadrul companiilor din care fac parte. Acum 3 ani, în 2020, această cifră de un milion a fost setată ca obiectiv pentru următorii 10 ani.

Când vine vorba de cursuri, ne putem mândri cu peste 30.000 de ore de curs predate în 2022 de către cei 150 de vorbitori de limbi străine din echipa noastră activă. Cele mai predate și evaluate limbi în 2022 au fost limba engleză, limba germană, limba franceză, limba spaniolă și limba italiană. Asta nu înseamnă că nu am făcut și evaluări pentru limbi mai rare, cum ar fi limba ebraică, limba lituaniană, limba sârbo-croată, limba slovacă, limba arabă, limba daneză, limba norvegiană, limba suedeză, limba finlandeză și limba chineză.

2022 în proiecte


Când vine vorba de proiecte, putem spune că anul 2022 a fost unul de mare succes. Am început prin a organiza cursuri gratuite în limba engleză și română pentru 200 de refugiați din Ucraina. Cursurile au fost susținute de formatori din Ucraina, tocmai pentru a-i putea sprijini pe cei veniți aici, dar și pe cei rămași acolo.

Al doilea proiect din anul 2022 care merită menționat este dezvoltarea suportului de curs pe platforma Narada care contribuie la democratizarea accesului la educație pentru toți copiii.

Tot la capitolul educație, ultimul proiect îl reprezintă susținerea unei clase de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București prin programul Dofe Romania.

„Cu sprijinul vostru, cei 46 de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București au avut oportunitatea de a avea un efect real în comunitate, de a se dezvolta pe plan personal și de a fi activi din punct de vedere fizic, lucruri atât de importante în această perioadă plină de provocări. În aceste timpuri incerte, este important ca tinerii să fie antrenați în diferite activități, să fie activi și sănătoși într-un mediu sigur, iar programul Award este un mod fantastic de a face acest lucru. Din cei 1.300 de elevi (gimnaziu și liceu) ai Colegiului, 4% au fost participanți în cadrul programului, reprezentându-i pe cei care fac parte din Consiliul Școlar al Elevilor și o echipă de 7 cadre didactice care le sunt mentori. Numărul urmează să crească în acest an școlar, când vom avea prezentările pentru noile înscrieri pentru tinerii de la liceu, colegiul fiind abia în al doilea an de derulare al programului Award.”

Carmen Dragomir, Dofe Romania

Cu toate provocările aduse de pandemie, tinerii au fost foarte creativi și și-au putut continua și de acasă activitățile din program, ceea ce a avut un impact pozitiv în combaterea rutinei și a anxietății cu care mulți dintre ei au de-a face.

În topul activităților alese de tinerii participanți, s-au aflat, la secțiunea de abilitați personale, limbile străine (germana, franceza, engleza și spaniola), dezbaterile, dezvoltarea abilităților de a cânta la instrumente muzicale, gătitul și lectura. La secțiunea de voluntariat, care de altfel a fost și cea mai îndrăgită de ei, se află organizarea de evenimente si workshop-uri, crearea de cluburi pe diferite teme, oferirea de meditații pentru a susține elevii mai mici din medii defavorizate, design-ul interior, programarea web, precum și susținerea profesorilor pe partea de digitalizare pentru ore și activități online. Nu în ultimul rând, la secțiunea de activități fizice, tinerii s-au implicat în activități precum dansuri, înot, yoga, alergare, drumeții în natură și sporturi de iarnă.

Data articol: 30 ianuarie 2023
Index