Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

5 modalităţi prin care îţi poţi forma o echipă poliglotă de succes

Eucom » Blog » 5 modalităţi prin care îţi poţi forma o echipă poliglotă de succes
5 modalităţi prin care îţi poţi forma o echipă poliglotă de succes - eucom.ro

Economia globală face lumea să pară mai mică ca niciodată, aducând laolaltă persoane din colţuri diferite ale planetei şi punându-le în situaţia de a comunica asertiv. Astfel că stăpânirea a cel puţin unei limbi de circulaţie internaţională a crescut exponenţial în ultimii ani. 

Conform dexonline, poliglotul este persoana care vorbeşte (bine) mai multe limbi. Poligloţia aplicată în business poate asigura profunzime, varietate, cunoaştere, rapiditate, extindere şi, bineînţeles, profit. Multilingvismul îţi permite să depăşeşti graniţele, să accesezi pieţele internaţionale, să evoluezi şi să te dezvolţi.  

Indiferent de domeniul afacerii pe care o administrezi, o echipă poliglotă reprezintă un atu. Iată niște aspecte de care ar trebui să ţii cont pentru a te asigura că echipa ta are succes: 

Deşi poate părea o corvoadă, testarea lingvistică iniţială este un aspect foarte important. Conform Checkster, 78% dintre candidaţii care îşi depun un CV exagerează atunci când vine vorba de skill-urile pe care le deţin sau de nivelul acestora – iar cel mai exagerat punct este cel al capacităţilor lingvistice (60%). În astfel de situaţii, testarea este mai mult decât necesară. Fie că doreşti să te asiguri că toţi angajaţii tăi au un nivel minim de stăpânire al unei limbi, fie că vrei doar să ştii exact la ce să te aştepţi, nu ezita să organizezi o etapă de testare (orală şi scrisă) atunci când decizi să îţi măreşti echipa. 

Mediul de afaceri este unul extrem de competitiv, e necesar să fii mereu cu un pas înaintea celorlalţi, având o echipă competentă şi bine sudată. Aceasta funcţionează ca un tot unitar, fluxul comunicaţional este lejer, task-urile şi îndatoririle sunt îndeplinite la timp, fiecare ştie ce are de făcut şi nimeni nu pierde timpul.

Gândeşte-te ce reprezintă un angajat eficient pentru tine, ce rol are el în cadrul echipei, cât de bine se integrează şi cât de important este el pentru buna desfăşurare a lucrurilor. Acum gândeşte-te ce ar însemna ca acesta să îţi părăsească compania. Dacă doar gândul în sine te nelinişteşte, este cazul să începi să oferi bonusuri.  

Premiază performanţa şi stimulează-le dorinţa de perfecţionare! Prin bonusuri lunare care vizează poligloţia (cel mai bun vorbitor de o anumită limba străină din cadrul companiei, cel care vorbeşte cele mai multe limbi, cel care a reuşit să înveţe încă o limbă nouă, etc) poți menține angajații mult mai motivați. Soft skill-urile generale (cel mai bun coechipier, cel mai organizat coleg, cel mai comunicativ, cel mai creativ, etc.) pot fi de asemenea compensate.

Fie că membrii echipei tale îşi doresc să studieze o limbă nouă sau să se perfecţioneze , oferă-le posibilitatea de a-şi îmbunătăţi skill-urile lingvistice. Conform acestui articol publicat de Workforce, cursurile lingvistice dedicate mediului corporate sunt cel mai en-vogue trend din domeniul business al ultimilor zece ani. Un număr din ce în ce mai mare de companii care apelează la această metodă pentru a rămâne la curent cu noile cerinţe şi pentru a se asigura că au angajaţi bine pregătiți.

Alege cursuri de limbă special concepute pentru mediul corporate, înscrie-ţi echipa şi bucură-te de dublul avantaj: o investiţie de viitor pentru compania ta şi o demonstraţie de încredere pentru membrii echipei tale. 

Schimburile de experienţă sunt întotdeauna benefice, chiar şi atunci când au loc în cadrul aceleiaşi companii sau în cadrul aceloraşi departamente. Stabileşte un grup poliglot de lucru o dată pe lună, unde persoanele care lucrează cu clienţii şi partenerii străini, cu documentaţia, rapoartele sau partea de advertising, să poată discuta problemele întâmpinate. Astfel, puteţi căuta împreună soluţii şi rezolvări, iar tu poţi observa exact care sunt punctele slabe, de ce apar şi cum pot fi evitate pe viitor. 

Ultimul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când doreşti să îţi formezi o echipă de succes este, adesea, şi cel mai uşor de trecut cu vederea, în mediul agitat al corporaţiilor: recunoaştereaSă lucrezi zilnic cu persoane care vorbesc o altă limbă, să identifici şi să rezolvi diverse situaţii (uneori neplăcute), să gândeşti în mod constant într-o limbă diferită de limba ta maternă, nu este deloc uşor. Organizează-ţi timpul astfel încât, cel puţin trimestrial, să poţi avea o discuţie sinceră cu echipa ta. Mulţumeşte-le pentru eforturi, pentru implicare, asigură-i că vor avea mereu susţinerea ta şi recunoaşte-le meritele în cadrul proiectelor şi în cadrul companiei.  

Data articol: 2 noiembrie 2021