Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Trei filme pe care trebuie să le vezi dacă înveți limba suedeză

Eucom » Blog » Trei filme pe care trebuie să le vezi dacă înveți limba suedeză
Trei filme pe care trebuie să le vezi dacă înveți limba suedeză - eucom.ro

Există metode mult mai plăcute de a învăța limbi străine decât înconjurat de manuale și exerciții de gramatică, iar una dintre acestea este vizionarea filmelor în limba respectivă. Astfel, filmele nu sunt doar divertisment pur, ci oferă o educație culturală care îmbogățește înțelegerea limbii. Filmele te expun, de asemenea, la o formă mai naturală a vorbirii curente, cu un vocabular și argou autentic, oferind o fereastră spre conexiunea între cuvinte și limbajul corporal asociat. La fel cum milenialii români au învățat limba engleză de pe Cartoon Network, la fel și tu te poți ajuta de divertisment pentru o înțelegere mai bună a limbii suedeze. Toate filmele și serialele menționate sunt adaptări după cărți, deci dacă vrei pachetul lingvistic complet, le poți achiziționa și pe acelea.

  1. Pippi Långstrump („Pippi Longstocking” sau „Pippi Șosețica”)

Astrid Lindgren este o autoare suedeză pentru copii foarte cunoscută, ale cărei cărți au avut parte de adaptări iubite de cei mici și cei mari la nivel internațional. Este probabil cel mai cunoscută pentru crearea personajului Pippi Långstrump, o fetiță care se mută în orașul Villa Villekulla cu calul și maimuța ei, Herr Nilsson. Tocmai datorită faptului că filmul și cartea se adresează copiilor, acestea sunt perfecte pentru începătorii de limbă suedeză. Plin de haz, filmul garantează voie bună și o înțelegere mai bună a limbii.

  1. En man som heter Ove („A Man Called Ove” sau „Un bărbat pe nume Ove”)

Bazat pe cartea cu același nume scrisă de Fredrik Backman, filmul este o dramă plină de umor care îl urmărește pe Ove, un pensionar irascibil care trăiește în izolare, petrecându-și zilele punând în aplicare regulile asociației de cartier și vizitând mormântul soției sale. Când decide în sfârșit că a trăit destul, viața îi pune la dispoziție o prietenie puțin probabilă cu noii săi vecini gălăgioși și un motan abandonat. Umorul este piperat pe tot parcursul acestui film și este destul de ușor de urmărit pentru începători. De asemenea, pe măsură ce protagonistul se împrietenește cu noii săi vecini, filmul oferă o perspectivă asupra culturii locale suedeze. Un bărbat pe nume Ove a fost nominalizat la Oscar (Cel mai bun film străin) în 2017, iar Hollywood-ul vine luna aceasta cu propria adaptare a cărții cu Tom Hanks în rolul principal.

  1. Trilogia Millenium

Trilogia Millenium, adaptată după cărțile cu același nume scrise de Stieg Larsson, prezintă aventurile unui jurnalist de investigație, Mikael Blomkvist, și a unui hacker cu memorie fotografică, Lisbeth Salander. Seria de trei filme despre cei doi care rezolvă crime împreună începe cu Män som hatar kvinnor. Nu este o trilogie care se adresează copiilor, pentru că abordează teme grele și include scene interzise celor mici. Însă pentru adulți, reprezintă un thriller captivant, care oferă un limbaj utilizat în viața de zi cu zi pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele dacă știi deja limba suedeză la nivel intermediar.

  1. Bonus: Serialul Folk med ångest („Anxious People” sau „Oameni anxioși”)

Un hoț de bănci ghinionist se închide într-o casă împreună cu un agent imobiliar, doi dependenți de IKEA, o femeie însărcinată, un milionar sinucigaș și un iepure. Aceasta este pe scurt descrierea mini-seriei suedeze adaptate după cartea cu același nume scrisă din nou de Fredrik Backman (care este unul dintre cei mai iubiți și populari autori suedezi contemporani). Este o comedie de situație care e surprinzător de înduioșătoare și plină de suflet. Aceasta are un singur sezon scurt și poate fi găsită în întregime pe Netflix.

Data articol: 25 ianuarie 2023