Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

To Have Another Language is to Possess Another Soul

Eucom » Blog » To Have Another Language is to Possess Another Soul
To Have Another Language is to Possess Another Soul - eucom.ro

Cum, când şi de ce să te apuci de învăţat o limbă străină?

Nu eşti niciodată prea bătrân sau prea ocupat să înveţi. Păstrarea unei constante în învăţare ne ţine mintea ocupată şi ne păstrează mereu tineri… psihic.

Limbile străine sunt o necesitate zilnică, fie că vorbim de călătorii sau de rutina jobului. Însă, pentru a învăţa, e nevoie de motivaţie şi timp, de unde şi întrebarea: Cum îţi găseşti timpul necesar şi cum îţi păstrezi motivaţia de a învăţa?

În primul rând, e important să ne setăm un scop final şi o serie de obiective. Cu cât mai SMART, cu atât mai bine ???? De ce? The Chesire Cat are o explicaţie pentru noi:

 „Vrei să-mi spui, te rog, pe ce drum ar trebui să merg de aici?”, întreabă Alice.

„Depinde unde vrei să ajungi”, răspunde pisica.

„Nu-mi pasă prea mult”, răspunde Alice.

„Atunci nu contează în ce direcţie mergi”, spune pisica.

În al doilea rând, e important să înţelegem pe deplin beneficiile cunoaşterii unei limbi străine şi să ne bucurăm de această călătorie. Ce spuneţi despre bucuria de a fi capabil să vorbeşti cu oricine, oriunde, despre orice? De a trece peste bariera lingvistică? Bucuria de a înţelege ideea unei melodii, topicul filmului, anunţuri şi ştiri online, abilitatea de a conduce şedinţe, discuţii şi de a propune idei la locul de muncă fără frica de a fi judecat, abilitatea de a fi tu cel care preia cuvântul în business related meetings. Toate acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le are învăţarea unei limbi străine.

În cazul în care atenţia şi dorinţa de a aprofunda/învăţa au fost stârnite, odată ce aţi început, nu uitaţi! Practice makes perfect! Veţi vedea că totul va deveni a “piece of cake”. Şi da, la finalul fiecărui obiectiv îndeplinit, vă încurajăm să vă bucuraţi de o felie de tort (a piece of cake). Succesul merită mereu sărbătorit!

Acum că am găsit motivele pentru care învăţarea unei limbi străine e necesară, e timpul să găsim modul şi momentul potrivit. ASTĂZI! Cum zice şi vechiul proverb românesc “Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi”.

 EUCOM îţi poate sări în ajutor cu programul Agile Learning , un program menit să celebreze micile victorii oferind combinaţia perfectă dintre digital, interacţiune umană, conţinut personalizat şi studiu în ritm propriu.

Dacă toate cele de mai sus sună extraordinar, pe lângă progresul lingvistic, vei observa şi creşterea stimei de sine, şi implicit a productivităţii . E bonusul care vine la pachet????

Ah, şi probabil că ştii deja: “If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his own language, that goes to his heart.” Nelson Mandela

Teodora Marinescu

Data articol: 4 ianuarie 2021