Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Tips&Tricks – Cum să profiți de vacanță pentru a învăța o limbă străină

Eucom » Blog » Tips&Tricks – Cum să profiți de vacanță pentru a învăța o limbă străină
Tips&Tricks – Cum să profiți de vacanță pentru a învăța o limbă străină - eucom.ro

Dacă te numeri printre cei pentru care vacanța abia acum începe, iată ce poți face pentru a valorifica această perioadă astfel încât să înveți sau să te perfecționezi în comunicarea într-o limbă străină.

Language trip

O călătorie de învățare lingvistică este o combinație între o vacanță și un curs lingvistic, exact ce îți trebuie pentru perioada de concediu. Pentru aceasta, ai opțiunea de a participa la traininguri lingvistice și după de a călători după bunul plac, astfel încât să pui în aplicare ceea ce ai învățat. În acest fel vei simți pe pielea ta cultura și obiceiurile specifice limbii pe care vrei să o cunoști. Este vorba de crearea unei experiențe complet imersive prin care să îți organizezi programul care ți se potrivește. Totul depinde de timpul tău, nevoi și preferințe.

În plus, într-o astfel de călătorie: ești înconjurat de inspirație și curiozități la tot pasul și întâlnești nevoia de a te exprima într-o altă limbă, ceea ce te determină să fii din ce în ce mai bun.

Holiday languages

Cum poți învăța mai bine o limbă străină decât prin jocuri, mai ales acum, când ai mai mult timp liber? Încearcă Scrabble în limba străină pe care vrei să ți-o însușești.

Multe jocuri de limbaj sunt asemănătoare cu alte jocuri: quartet, jocul de cărți, domino sau jocurile de memorie. Acest lucru înseamnă că jucătorii trebuie să se concentreze pe conținutul jocului mai mult decât pe regulile acestuia. Important este ca jocul să aducă mai multe provocări de gândire pe lângă amuzament, pentru că altfel jucătorul nu se simte motivat să evolueze.

Înveți o limbă străină cu telefonul

Faptul că suntem extrem de atașați de telefoanele personale nu mai este suprinzător nici pentru tine. Conform unor studii ale Mobile Coach, 68% dintre oameni dorm lângă smartphone-ul pe care îl dețin. Oare pentru a verifica notificările în timpul somnului?

Astfel, smartphone-ul este folosit cu succes și în învățarea limbilor străine deoarece oferă multe posibilități. Acesta este și motivul pentru care instituțiile care se ocupă de învățarea lingvistică și antreprenorii inteligenți dezvoltă aplicații care să le permită utilizatorilor să învețe o nouă limbă și să păstreze elementul de entertaining în întreaga experiență. Avantajul unei aplicații este aceea că îți oferă ocazia de a personaliza setările și funcțiile în acord cu propriul stil de învățare. În plus, prin intermediul notificărilor, utilizatorul este încurajat să continue demersul până când își îmbunătățește abilitățile.

Conform conceptului Agile Learning, la Eucom am inclus și noi avantajele pe care le oferă noile soluții tech și de aceea le oferim celor care aleg training-urile noastre acces nelimitat la platforma de e-Learning, astfel încât aceștia să aibă ocazia să acceseze învățarea de oriunde ar fi, de pe orice device.

Dacă o imagine face cât o mie de cuvinte, atunci un film valorează un milion

Printre alte beneficii, subtitrările, mai ales în limba pe care o auzi în timp ce rulează un film oferă o nouă perspectivă de înțelegere a unei limbi străine. Un studiu realizat de Holger Mitterer, din cadrul Institutului de Psiholingvistică Max Planck și James McQueen dovedește că subtitrările folosite ca supliment în procesul clasic de învățare îl ajută pe cel care învață să-și însușească o limbă străină mai repede. Una dintre principalele concluzii ale studiului dovedește că faptul de a auzi și a citi în același timp o limbă străină ne ajută să o înțelegem fonetic. Mai mult decât atât, ne ajută să construim familiaritate cu vocabularul și sunetele unei alte limbi.

Spre deosebire de aplicațiile digitale care încetinesc rata de vorbire într-o altă limbă străină, filmele cu subtitrări rulează în același ritm cu o conversație normală. Beneficiul este acela că îți dezvoltă înțelegerea auditivă și ajută de asemenea la creșterea vitezei de citire.

În plus, nu numai că vei învăța un nou set de sintagme și expresii, dar le vei auzi într-un anumit context, ceea ce va eficientiza întregul proces de înțelegere. De obicei, aceste cunoștințe sunt greu de obținut și necesită mult timp în conversații cu persoanele de naționalitate străină care vorbesc limba respectivă.

Sfat pentru a deveni profesionist: Repetă replicile și frazele uzuale cu voce tare pentru a fi un expert în folosirea noului vocabular. De-a lungul timpului, această tehnică te va ajuta să devii mai stăpân pe tine și să comunici în mod natural.

 

Data articol: 11 septembrie 2019