Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Tips & Tricks: Cum să înveți limba franceză mai ușor?

Eucom » Blog » Tips & Tricks: Cum să înveți limba franceză mai ușor?
Tips & Tricks: Cum să înveți limba franceză mai ușor? - eucom.ro
  1. Învață câte puțin în fiecare zi

Cel mai important lucru, care poate fi aplicat universal la orice limbă, este să fii constant și să înveți în fiecare zi. Numeroase studii au arătat că este mult mai bine să studiezi 15-20 de minute în fiecare zi decât patru ore o dată pe săptămână. În mod ideal, ar trebui să îți aloci zilnic un timp în care să înveți ceva nou și să revizuiești acea parte puțin mai târziu. A doua zi, trebuie revizuită din nou informația învățată anterior. Este crucial să faci acest pas înainte de a ajunge la punctul în care ai uitat informația și ești forțat să o iei de la capăt.

  1. Vorbește cu cineva în franceză

Nu este nicio problemă dacă acel cineva ești tu, pisica ta sau televizorul. Deși într-un context ideal ar fi indicat să porți conversații cu un nativ francez sau chiar un prieten care învață alături de tine, doar faptul că vorbești cu tine prin casă când ești singur sau îți faci un obicei să comunici cu animalul de companie în franceză, îți va crește automat fluența. În lipsa unui câine, poți de asemenea să te uiți la filme sau emisiuni în limba franceză, punând ocazional pauză să răspunzi oamenilor de pe ecran. Este de preferat să folosești fraze întregi, nu să oferi doar răspunsuri monosilabice.

  1. Asociază imagini și sentimente frazelor în franceză

Încearcă pe cât posibil să legi noul vocabular francez de imagini, situații sau sentimente, nu de cuvinte în limba română. De exemplu, expresia „îmi este frig” se traduce ca „j’ai froid”, practic „am frig”. Dacă în momentul în care înveți această expresie, îți imaginezi senzația de frig și legi cuvintele în limba franceză de ea, ai mult mai multe șanse să ți-o amintești instant pe viitor fără să te chinui să traduci (de multe ori greșit) în cap din expresia din română.

  1. Nu „scrie” cuvintele în cap

Mulți studenți „scriu” cuvinte în franceză în cap înainte de a vorbi. Cu toate acestea, în franceză, multe terminații nu se citesc, cum ar fi „ent” la persoana a III-a plural sau sunetul „é” de la sfârșitul unui verb (parler: parlé, parlée, parlés, parlées). Mulți creștem cu conceptul de la școală unde se pune accentul mult pe partea scrisă când vine vorba de limba franceză. În era comunicației, călătoriilor și tehnologiei, telefonul îți poate corecta ortografia, însă când vine vorba de vorbit, ești pe cont propriu. A scrie în capul tău este o pierdere uriașă de timp și poate duce la frică de a vorbi franceză. Când înveți limba franceză cu înregistrări audio, atunci cuvintele, propozițiile complete și chiar conjugările verbelor îți vor veni firesc: le vei auzi în franceză în capul tău.

  1. Îndrăgostește-te de cultura franceză

Limba franceză este supranumită și limba iubirii. Iar cea mai ușoară metodă de a învăța o limbă, este să te îndrăgostești de ea și de tot ceea ce reprezintă. Găsește motivul principal pentru care trebuie să o înveți care nu ține neapărat de „o fac pentru job”, care te va încuraja atunci când simți cum îți scapă cheful printre degete. Află mai multe despre cultura franceză și poți descoperi subiecte interesante de care te poți agăța. Te poți îndrăgosti de muzică, filme, literatură, bucătărie, modă, procesul de vinificație și multe altele. În ultimii ani, pe rețelele de socializare a apărut ideea de romantizare a vieții cotidiene. De ce nu ai face același lucru când înveți limba franceză?

Data articol: 17 ianuarie 2023