Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Team building EUCOM

Eucom » Blog » Team building EUCOM
Team building EUCOM - eucom.ro

În ultimii ani, vedem din ce în ce mai multe articole şi informații despre „team building”. Dar ce reprezintă, de fapt, acest concept?

Deși termenul este relativ nou, ideea de team building este veche.  Team buildingul reprezintă totalitatea proceselor, modalităților și mecanismelor al căror scop cuprinde crearea unei coeziuni între membrii aceleiași echipe. Mai exact, un „team building” este un eveniment sau o ieșire (de o zi, un weekend sau câteva săptămâni) organizată de către manageri sau departamentul de HR, unde se întâlnesc toți angajații aceluiași  departament sau din mai multe departamente, într-un mediu relaxant (cel mai adesea, departe de oraș și agitația aferentă). Prin intermediul jocurilor sau activităților recreative bazate pe lucrul în echipă, participanții ajung să se cunoască reciproc, să formeze legături, să își dezvolte abilitățile de comunicare, să se detensioneze și să învețe lucruri noi despre ei înșiși și despre colegii lor.

Vitamina Zilei - Eucom

În luna septembrie a acestui an, după doi ani de pandemie care ne-au împiedicat să fim aproape unii de ceilalți, echipele de head office, trainers și assessors ale EUCOM s-au reunit în cadrul unui eveniment team building, ce s-a desfășurat la Moeciu, în județul Brașov.

Peste 50 de persoane din toate colțurile țării, unii dintre ei parte a proiectului EUCOM de mai bine de 10 ani, iar alții proaspăt intrați în echipă, și-au unit forțele în încercarea de a se relaxa, de a se reconecta și de a învăța secretele colaborării de succes. 

Pe parcursul evenimentului de team building, ne-am distrat împreună și am învățat unii de la ceilalți (și unii despre ceilalți), prin intermediul activităților de tipul:

Unde fiecare dintre noi și-a imaginat un film despre el însuși. Am ales actorii potriviți pentru rolurile principale, genul filmului și ne-am imaginat ce am face dacă ne-am trezi mâine cu 1 milion de euro.

Pentru această activitate ne-am organizat în echipe, am lucrat împreună și am înțeles cât de importante sunt comunicarea, strategia, planificarea și scopul atunci când trebuie să realizăm un proiect comun. Am întrebat ”de ce?” și am primit răspunsuri, ne-am corectat greșelile și ne-am înțeles punctele slabe și punctele forte. 

Am lucrat împreună la realizarea unui studio improvizat și, rând pe rând, am prezentat știrile, spre deliciul tuturor. 

Seara ne-a surprins pe toți în jurul unui foc de tabără, unde colegii mai talentați ne-au încântat cu repertoriul lor. 

Dincolo de o dragoste nemărginită față de peisajul superb al comunei Mociu, fiecare dintre noi am plecat acasă mai bogați în amintiri și experiențe. Indiferent de vechimea și funcția deținută în cadrul EUCOM, acest team building ne-a demonstrat că, în continuare, mai avem multe de învățat unii de la ceilalți. Doar lucrând împreună reușim să le aducem valoare clienților și să îi sprijinim în parcursul lor profesional.

Data articol: 29 noiembrie 2022