Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Despre începuturi, momente de inspirație și succesul unei echipe

Eucom » Blog » Despre începuturi, momente de inspirație și succesul unei echipe

Interviu cu Delia Dragomir, Managing Partner Eucom

Delia DragomirContinuăm seria de interviuri ‘Fiecare echipă are poveştile ei!’ După 15 ani de poveste Eucom, am invitat-o şi pe Delia Dragomir, Managing Partner Eucom, să ne răspundă deschis la câteva întrebări despre începuturi, momente de inspiraţie, succesul unei echipe şi culmile spre care năzuim.

1. Delia, eşti Managing Partner Eucom, alături de Silviu. Spune-ne de ce v-aţi dorit să înfiinţaţi acest business, care este sufletul companiei noastre?

Totul a început în urmă cu 15 ani, la Timișoara – cursanţi fiind, la vremea aceea, la un centru din oraş, nu am fost mulţumiţi de modul în care s-au organizat cursurile şi de modul în care s-a răspuns nevoilor, obiectivelor şi modului nostru de învăţare. A fost o promisiune pe care ne-am făcut-o, să ne demonstrăm că suntem capabili să organizăm un alt gen de cursuri de limbi străine, cursuri aplicate pe nevoile reale ale participanţilor şi, implicit, ale companiilor. Punctul nostru forţe a fost tocmai faptul că nu veneam din domeniu şi că toate acţiunile noastre trebuiau să răspundă la întrebările “Cum mi-ar plăcea mie să se întâmple totul?”, “Cum m-aş simţi şi ce aş învăţa la un curs de limbi străine?”. De atunci, sufletul şi motorul companiei noastre au fost pasiunea şi devotamentul.

2. Noi te vedem o fire optimistă şi perseverentă. Însă care este cel mai important punct forte al tău şi care este cea mai mare slăbiciune?

Dacă stau bine să mă gândesc, cred că aceeaşi trăsătură este deopotrivă un punct forte şi o slăbiciune – acord încredere totală fiecărei persoane cu care lucrez şi da, sunt perseverentă în acţiunile pe care le întreprind cu fiecare membru al echipei mele.

3. Uitându-ne înapoi la cei 15 ani de experienţe Eucom, există o cheie a succesului? Care spui tu că sunt ingredientele care asigură reuşita unui proiect, realizarea unui vis?

Să crezi în ceea ce faci, să pui suflet în acţiunile pe care le întreprinzi, să îţi păstrezi promisiunile chiar şi în momentele în care constaţi că ieşi pe pierdere şi să nu te opreşti niciodată din a visa şi a-ţi dori mai mult. Să ai încredere în tine, în resursele tale şi să ai capacitatea de a transmite echipei acest spirit. Singur nu poţi ajunge prea departe, iar eu cred foarte mult în echipă, în colaborare şi comunicare. Mai cred că nu există probleme, există doar provocări care te solicită să le răspunzi creativ.

4. Care este cea mai grea decizie pe care ai luat-o până acum?

Cred că cel mai greu ne-a fost când ne-am hotărât să venim în Bucureşti şi, apoi, să ne orientăm doar pe segmentul corporate. Am luat deciziile corecte, astăzi suntem singurul centru din România care furnizează servicii lingvistice exclusiv companiilor şi vrem să credem că suntem cei mai buni. Organizând cursuri doar în sistem corporate ne obligă să lucrăm la standarde înalte de calitate şi să ne aliniem acestora. Nu este niciodată simplu de realizat, ţinând cont că lucrăm cu companii care provin din domenii de activitate diverse, dar, mai mult de atât, din culturi diferite. Ceea ce înseamnă că trebuie să înţelegem foarte bine fiecare cultură, specificul fiecărui client, ca să putem răspunde personalizat nevoilor lor.

5. Spune-ne o trăsătură de-a ta pe care o transmiţi deja ori pe care îţi doreşti să o aibă echipa ta.

Să se documenteze temeinic înainte de demararea oricărui proiect, să îşi adune informaţiile necesare astfel încât să aibă ‘the big picture’, în felul acesta putând să răspundă adecvat fiecărei solicitări. Să lucreze împreună şi să înţeleagă conexiunea fantastică dintre membrii unei echipe, faptul că orice acţiune pe care unul dintre noi o interprinde se răsfrânge mai devreme sau mai târziu asupra celorlalţi.

6. Un scurt exerciţiu de imaginaţie, dacă nu ar fi fost Eucom, ce ai fi făcut?

Scurt? Mai degrabă greu, chiar foarte greu…m-am întrebat şi eu de câteva ori şi nu am găsit nici un răspuns, nici măcar un contur de idee. În momentele cele mai grele îmi arunc această întrebare, dar de fiecare dată răspunsul este: tot EUCOM.

Citește mai multe despre echipa noastră și ce ne ghidează în activitate.

7. Încotro îţi doreşti să se îndrepte Eucom, care este traseul pe care ţi-l doreşti pentru echipa aceasta de peste 200 de oameni?

Ştiu de unde am pornit la drum cu Eucom: am fost persoana care a trecut prin toate procesele, de la selecţie şi recrutare, formare, organizare, selecţie de materiale, concepere de programe, promovare; mă uit acum şi văd că suntem departamente întregi în intern, că lucrăm conform unor standarde şi proceduri, ne uităm atent la indicatori de performanţă, participăm la conferinţe internaţionale, am evoluat foarte mult şi am adus Eucom pe culmi. Ce-mi doresc pe viitor? Să continuăm această ascensiune şi să depăşim graniţele ţării!

8. În final, metafora ta preferată despre cunoaştere şi învăţare continuă.

Cred că toată viaţa ai ce învăţa de la fiecare persoană pe care o întâlneşti şi de la orice împrejurare. Deschiderea spre lume şi nou este un avantaj, e bine să nu te pierzi în idei preconcepute şi să nu crezi că deţii adevărul absolut pentru că acesta nu există şi, ne place sau nu, situaţiile nu se împart în alb sau negru ci în multiple nuanţe de gri. Mai cred foarte mult şi în ceea ce a spus Albert Einstein: ‘Learning is experience. Everything else is just information’.

Data articol: 21 iulie 2017