Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Succesul se află în rutina ta de zi cu zi

Eucom » Blog » Succesul se află în rutina ta de zi cu zi
Succesul se află în rutina ta de zi cu zi - eucom.ro

De câte ori nu te-ai gândit că ai fi putut să faci o altă alegere într-o anumită situație din viața ta? Dacă ai fi știut că se poate și altfel 🙂 Din fericire astăzi resursele educaționale sunt nelimitate, așa că ne revine doar sarcina de a alege informațiile potrivite. În acest sens ne bucurăm să fim parte din proiectul iChooseProgram de dezvoltare persoanală pentru tineri creat de John Maxwell. Fondatorii proiectului își propun să inspire 1 milion de tineri din România să devină cea mai bună versiune a lor, derulând programe de dezvoltare personală în mai multe școli din București și din țară. Misiunea lor ne-a inspirat și pe noi să ne alăturăm proiectului și să investim tot efortul necesar pentru un viitor mai bun. Și tu poți da o mână de ajutor – Adoptă o clasă – Succesul se află în rutina ta de zi cu zi!

Dezvoltarea personală, o provocare continuă

În cei 18 ani de EUCOM am înțeles că învățarea continuă pune în mod repetat o persoană într-o poziție în care trebuie să se schimbe, să se dezvolte și să găsească motivația de a ajunge la destinația pe care și-o propune. Ceea ce continuă să ne uimească la fiecare persoană pe care o întâlnim este faptul că fiecare are propriul său talent, propriile idei și propriul drive pentru a-și crea o viață mai bună, mental, fizic și spiritual. Acestea au în spate o muncă grea, consecvență, răbdare și timp.

Cât de mult îi pregătim pe tinerii de azi pentru viitor

Întodeauna am simțit că este nevoie de abordare proactivă în educație. Howard Gardner spunea că educația formală din prezent încă mai pregătește elevii pentru o lume a trecutului mai degrabă  decât pentru posibile lumi ale viitorului. Cât de des nu auzim oameni de afaceri de top lamentându-se că noul angajat este foarte inteligent, dar nu are nicio idee despre ce înseamnă să lucreze în echipă, despre stabilirea priorităților sau despre prezentarea ideilor într-un mod clar?

Mulți dintre noi avem deja copii. Cu toții suntem convinși că în lumea de azi, elevii trebuie să învețe nu doar să memoreze și să reproducă noțiuni academice, ci și să le aplice în situații reale. Pentru că situațiile critice precum cea în care suntem acum pot apărea oricând pe parcursul vieții. Și poate copiii noștri vor deveni manageri în companii multinaționale, vor lucra din alte țări sau chiar vor avea propriul business. Întrebarea pe care ne-o punem cu toții este ”Ce anume din ce învață ei acum, le-ar putea folosi într-o astfel de situație?”

În sensul acesta suntem convinși că generațiile care vin după noi au nevoie să își dezvolte abilitățile analitice, gândirea critică, abilitățile de soluționare a problemelor și abilitățile creative.

Pentru noi educația este importantă la toate vârstele

Pentru că ne preocupă cum vor face față generațiile viitoare provocărilor pe care le vor avea de înfruntat, ne-am propus să susținem proiectul “Adoptă o clasă”, întrucât credem că felul în care putem face ca această lume să fie mai bună este prin a investi în educația copiilor. În acest sens, membrii John Maxwell Team contribuie la educația copiilor din România, astfel încât ei să devină adulți responsabili, fericiți și împliniți. Programele de dezvoltare personală susținute de ei le vor deschide mințile și inimile tinerilor spre noi posibilități, pe care în prezent nici nu le bănuiesc.

Ceea ce ni s-a părut extraordinar este că simultan, echipa lucrează și cu părinții și cu profesorii, acest trio garantând efectul pozitiv asupra educației lor, dar și a faptului că tinerii se vor simți susținuți și apreciați în tot acest proces. Cu toate acestea, în final, ei vor înțelege că dezvoltarea lor personală depinde doar de ei, de implicarea lor intenționată și de acțiuni constante pentru a-și atinge scopul, dar și pentru a transforma orice eșec în succes, păstrând mereu o atitudine pozitivă.

Stay safe, play safe

În contextul situației actuale cauzate de coronavirus, ne dorim ca, atât echipa noastră, cât și partenerii și cursanții noștri să fie cât mai puțin expuși.

În astfel de zile ne îndreptăm atenția și mai mult către soluțiile digitale și ne mutăm activitatea în mediul online. Pentru noi nu este o schimbare majoră, avem platforme de eLearning performante, pe care deja le folosim intens, avem multe resurse online și o echipă de traineri și evaluatori foarte inventivi. ????

Să fim calmi și să nu cădem în capcana panicii excesive. Cea mai bună metodă de prevenție este evitarea spațiilor aglomerate pentru o vreme. Stay safe!

Data articol: 16 martie 2020