Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Stăpânirea unei limbi în 3 pași simpli

Eucom » Blog » Stăpânirea unei limbi în 3 pași simpli
Stăpânirea unei limbi în 3 pași simpli - eucom.ro

Ai fost vreodată la începutul unui proiect mare și te-ai simțit intimidat? Poate chiar speriat să începi, întrebându-te cum vei termina. Nu ești singur!

Obiectivele care ne impun provocări, cum ar fi învățarea unei limbi străine sau stăpânirea unei noi abilități pot fi intimidante. Nu numai că este dificil să vezi sfârșitul de la început, dar, odată ce faci primul pas, acea linie de sosire s-ar putea simți mai departe decât ți-ai imaginat inițial.

Cu siguranță nu avem toate răspunsurile, dar, ca și tine, am trecut și noi prin această experiență de multe ori și am învățat câteva lecții simple care au funcționat atât profesional, cât și personal.

3 pași simpli
Am redus aceste lecții la trei pași simpli. Cu toate acestea, înainte de a împărtăși care sunt acestea, să presupunem că ai deja un fel de plan. Planul poate să nu fie perfect, dar toată lumea știe că, pentru a atinge orice scop, trebuie să începi cu un oarecare plan.

Dacă nu reușești să planifici, plănuiești să eșuezi”.
– Benjamin Franklin

Pasul 1: Măsoară des
Înainte de a putea începe orice călătorie, trebuie mai întâi să măsori și să determini de unde începi. Când învețio limbă, este foarte important să cunoști punctul de plecare, astfel încât să poți determina cât de departe va trebui să mergi. Totuși, acest proces de măsurare sau evaluare nu este important doar la începutul călătoriei. Este la fel de important să faci din asta o parte obișnuită a călătoriei tale.

Singurul om care se comportă înțelept este croitorul meu; el îmi ia măsurătorile din nou de fiecare dată când mă vede, în timp ce toți ceilalți continuă cu vechile lor măsurători și se așteaptă să mă potrivesc.”
– George Bernard Shaw

Cu cât evaluezi mai des, cu atât poți vedea mai clar progresul și știi cât de departe ai ajuns. Când îți evaluezi des nivelul de abilități, poți experimenta succesul des, chiar și în trepte mici. Succesul frecvent ajută la construirea încrederii și a impulsului de care ai nevoie pentru a susține creșterea pe o perioadă lungă.

Pasul 2: Ajustează-ți planul
De multe ori în viață nimic nu merge exact conform planului. Planul pe care îl faci azi cu atâta minuțiozitate se va schimba în mod inevitabil mâine – și este în regulă!

Nu cea mai puternică dintre specii supraviețuiește, nici cea mai inteligentă, ci cea mai receptivă la schimbare.”
– Charles Darwin

Dacă măsori des, vei putea să ajustezi direcția de mers des pentru a te asigura că rămâi pe drumul cel bun și că te deplasezi în direcția obiectivului principal.

Pasul 3: Creștere în trepte
Nicio faptă măreață nu a fost realizată la prima încercare sau fără eroare. Progresul se face în trepte. Stăpânirea unei limbi vine câte un cuvânt și o regulă gramaticală la un moment dat.

Omul care scoate un munte începe prin a lua pietre mici.”
– Vechi proverb chinezesc

Concentrează-te pe pași mici în călătoria ta de învățare a limbilor străine – ce cuvânt sau expresie vei stăpâni astăzi? Este mai ușor de gestionat și te pregătește pentru multe succese pe drumul tău spre atingerea obiectivului tău final de stăpânire a limbii.

Succesului acestor trei pași este repetarea
Urmează acești trei pași din nou, și din nou, și din nou. Este posibil să nu îți atingi obiectivul în intervalul de timp dorit – este în regulă! Evaluează din nou, ajustează planul și treci la următorul pas. Evaluare, planificare, creștere. Cheia este să repeți continuu până când îți stăpânești obiectivul!

EUCOM certifică abilitățile lingvistice folosind un instrument unic în România, facilitat de o platformă high-tech și rezultate în timp real. Revoluționează procesul de testare a limbii, cu punctaj instantaneu și precise pentru capacitatea de vorbire, gramatică și scriere în 33 de limbi. Află mai multe aici.

Data articol: 15 martie 2022