Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Sărbători de iarnă fascinante în lume

Eucom » Blog » Sărbători de iarnă fascinante în lume
Sărbători de iarnă fascinante în lume - eucom.ro

Luna decembrie este o lună specială peste tot în lume – majoritatea culturilor sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou, însă există țări care au și alte sărbători interesante în perioada iernii. Trecem în revistă câteva dintre ele. 

Diwali Festival of Lights

Diwali este un festival al luminilor care durează 5 zile și se sărbătorește de către hinduși, sikhși și jainiștii de peste tot din lume. Deși există diferențe în felul în care se sărbătorește în diferite colțuri ale lumii, în funcție de grup și religie, festivalul Diwali are un simbolism comun pentru toți. Semnifică triumful binelui asupra răului și a luminii în fața întunericului. Familiile marchează acest moment luminându-și casele cu lămpi cu ulei și făurind aranjamente spectaculoase și elaborat, confecționate în mod tradițional din orez și făină, pe care le așează în fața casei sau pe altare. 

St. Nicholas Eve—Sinterklaas’s Birthday

În Olanda, la fel ca în România, Sfântul Nicolae se sărbătorește pe 5 decembrie și se numește Sinterklaas’s Birthday. În noaptea de dinaintea Sinterklaas, copiii așteaptă ca Moș Nicolae să vină tocmai din Spania, după cum spune tradiția lor, pentru a le aduce jucării. Se spune că Sinterklaas poposește într-un port din Olanda pe o barcă și își încheie călătoria grandioasă plimbându-se prin orașe, pe un cal alb. Copiii care nu au fost cuminți sunt pedepsiți și în loc să primească jucării, sunt duși în Spania pentru un an, ca să învețe să fie ascultători.

Hanukkah

Timp de 8 zile și nopți, evreii din toată lumea sărbătoresc victoria lui Maccabees în fața regelui Antiochus, cel care le interzisese evreilor să își practice religia. Datele sărbătorii Hanukkah variază, pentru că sărbătoarea urmează calendarul lunar, dar de obicei este sărbătorit în decembrie. Sărbătoarea Hanukkah se marchează prin rugăciuni, aprinderea de menora și mâncare tradițională delicioasă. Familiile se adună laolaltă și joacă diverse jocuri, intonează cântece tradiționale și bineînțeles, fac schimb de cadouri. Plăcintele de cartofi, denumite latkes în idiș, sunt un fel de mâncare tradițional de Hanukkah și se servesc alături de sos de mere și frișcă. 

Winter Solstice

Solstițiul de iarnă este pe 21 decembrie și este cea mai scurtă zi a anului și cea mai lungă noapte. Oamenii din lumea înreagă au sărbătorit această zi de sute de ani, prin diverse ceremonii și festivaluri. 

În Iran, celebrează această zi printr-o tradiție numită Yalda Night. Acest festival are rădăcini antice, dar în zilele noastre înseamnă să te aduni la un loc cu familia și să stai treaz toată noaptea (pentru cei care reușesc). Este momentul în care sărbătoresc finalul sezonului de recoltă și se roagă pentru noroc în noul an. Se servesc fructe și nuci cu ceai și se citesc poezii tradiționale sau legende. 

Cei din triburile Zuni și Hopi din America de nord sărbătoresc și ei solstițiul de iarnă printr-o sărbătoare numită Soyal, cunoscută și drept Soyaluna. Sărbătoarea Soyal durează 16 zile și include ceremonii care simbolizează aducerea soarelui înapoi, pentru a lumina pământul, după cea mai lungă noapte a anului. Oamenii spun rugăciuni, cântă și dansează diverse dansuri tradișionale, purtând costume și măști colorate. Se spune că așa îi întâmpină pe kachinas, în cultura lor spirite bune care vizitează oamenii în această perioadă.

Three Kings Day

Pe 6 ianuarie, la finalul celor 12 zile de Crăciun, cum spun și colindele, vine ziua numită Epifania, sau Ziua Celor Trei Regi. Această sărbătoare îi celebrează pe cei trei oameni înțelepți care au mers să îl viziteze pe copilul Isus și i-au oferit cadouri. Festivitățile includ un festin cu King’s Cake drept desert, care are o monedă sau o figurină cu bebelușul Isus ascuns înăuntru. Ziua Celor Trei Regi (Three Kings Day sau Día de los Reyes) se sărbătorește în special în America Latină și în Spania. Mulți copii spanioli primesc cadourile de Crăciun în această zi. În Puerto Rico, înainte să meargă copiii la culcare pe 5 ianuarie, se lasă o cutie cu fân sub pat, pentru ca regii să îi viziteze și să le lase cadouri ascunse acolo. 

Chinese New Year

Noul An Chinezesc este probabil cea mai importantă tradiție de sărbători a chinezilor. Se sărbătorește în fiecare an undeva între ianuarie și februarie, în funcție de calendarul lunar. Această sărbătoare durează 15 zile și deși este iarna, i se spune și Festivalul Primăverii, pentru că marchează sfârșitul celei mai reci perioade din an. Chinezii petrec această sărbătoare acasă, cu familia și prietenii. Culoarea tradițională este roșu, iar chinezii folosesc în această perioadă decorațiuni în această culoare și oferă cadouri împachetate în cutii roșii. Chinese New Year include dansuri tradiționale, artificii și parade elaborate.

Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă extraordinară pentru a te conecta cu oameni din lumea întreagă

Sunt o mulțime de sărbători spectaculoase și interesante, care se celebrează în toată lumea, despre care nu ai auzit încă. Atunci când citești și înveți despre ele, îți îmbogățești viața, aducând splendoarea și exoticul în ritualul tău zilnic. O înțelegere mai bună a culturilor diferite și a limbilor străine te poate ajuta să te conectezi mai bine – atât cu colegii de la birou, cât și cu persoanele întâlnite în călătorii sau prietenii care locuiesc în alte țări. La Eucom, exact asta ne dorim – să te ajutăm să te conectezi mai bine cu lumea și oamenii din jur. Angajații sau clienții multiculturali sigur vor aprecia să vadă că le vorbești limba sau cunoști detalii despre cultura lor interesantă. Noi suntem „your bridge to the world” – contactează-ne iar noi vom te vom ajuta să comunici mai ușor în orice limbă străină. 

Îți dorim sărbători frumoase și pline de iubire și lumină, alături de cei dragi!

Data articol: 27 decembrie 2021
Index