Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Șapte recomandări de filme dacă vrei să înveți limba franceză

Eucom » Blog » Șapte recomandări de filme dacă vrei să înveți limba franceză
Șapte recomandări de filme dacă vrei să înveți limba franceză - eucom.ro

Acum câteva zile am sărbătorit cu toții Valentine’s Day, iar săptămâna viitoare ne vom axa pe echivalentul românesc, Dragobetele. Și care este limba cea mai potrivită pentru sezonul florilor și inimioarelor de ciocolată? Limba franceză, supranumită limba iubirii, este o limbă destul de comun întâlnită în școlile și liceele românești, însă asta nu garantează fluența absolvenților după finalizarea studiilor. Mulți sunt speriați din cauza gramaticii anevoioase cu peste zece tipuri de conjugări ale verbelor, vorbirii rapide a nativilor și pronunției complexe. Deși partea cu gramatica trebuie abordată conștiincios și riguros, când vine vorba de celelalte două te poți ajuta vizionând multe filme în limba franceză.

Filme în limba franceză pentru începători

La Marche de l’Empereur (Marșul pinguinilor) – 2005

Probabil ești deja familiarizat cu acest film în versiunea dublată, însă tocmai de aceea îl recomandăm dacă ești la început de drum cu limba franceză. Filmul documentar urmărește marșul pinguinilor imperiali spre locul în care speră să își găsească perechea. Naratorul vorbește încet, clar și concis, ceea ce te ajută să te familiarizezi cu limbajul fără să te simți copleșit.

Le roi et l’oiseau (Regele și pasărea) – 1980 

Acest desen animat clasic francez este potrivit atât pentru cei mici, cât și cei mari, și are un limbaj suficient de simplu și clar, făcându-l ideal pentru începătorii de limba franceză. Aici vei găsi creaturi magice, un rege rău și un dialog foarte amuzant.

Filme în limba franceză pentru intermediari

Le fabuleux destin d’Amélie (Amélie) – 2001 

Un film adorabil și amuzant despre o domnișoară naivă, inocentă și excentrică care locuiește în Paris și decide să îi ajute în diverse feluri pe cei din jur. Filmul rămâne și astăzi unul dintre cele mai populare filme franceze și este perfect pentru cei care se află la un nivel intermediar, având un dialog ușor de urmărit și înțeles.

Les Intouchables (Invincibilii) – 2011 

Un alt film frumos, apărut la 10 ani după Amélie, care abordează teme precum importanța prieteniilor, respectului și ieșirii din zona din confort. În urma unui accident, aristocratul Philippe îl angajează pe Driss, un tânăr cu o situație materială nefavorabilă. Este un film ușor de urmărit, iar dacă folosești subtitrări în limba franceză, ai șanse și mai mari să reții cuvinte și expresii comune din Paris.

Persepolis – 2007 

Filmul reprezintă o adaptare după romanul grafic autobiografic cu același nume scris de Marjane Satrapi și urmărește viața ei în timpul revoluției islamice din Iran din 1979, pe când era doar un copil. Pe lângă faptul că reprezintă un film marcant, care ne arată o istorie nealterată, are și parte de un dialog într-un ritm lent, ușor de înțeles.

Filme în limba franceză pentru avansați

Astérix et Obélix (Mission Cléopâtre) – 2002 

Când vine vorba de limba franceză pentru avansați, aici deja avem nevoie de jocuri de cuvinte și dialoguri care îți solicită mai mult cunoștințele de limbă, iar acest film le are pe toate. Asterix și Obelix reprezintă o comedie de situație în care cei doi eroi gali merg în Egipt să îl ajute pe arhitectul Numérobis să îi construiască un castel Cleopatrei. Dacă pe final nu vei dori să te desparți de ei, vestea bună e că sunt multe alte filme din aceeași serie.

Le dîner de cons (Jocul de la cină) – 1998 

O altă comedie inteligentă în care trebuie să acorzi atenție sporită dialogului, expresiilor și jocurilor de cuvinte. Filmul urmărește un grup de prieteni care se hotărăsc să aducă cu toții la cină cea mai proastă persoană pe care o întâlnesc, iar de aici, bineînțeles, rezultă o seară de neuitat.

Data articol: 24 februarie 2023