Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Predarea diferențiată, provocare și avantaj

Eucom » Blog » Predarea diferențiată, provocare și avantaj

Predare-diferentiata-training-personalizatPrima întrebare pe care ne-o adresăm, în momentul în care demarăm un curs, este dacă grupa de cursanți propusă este omogenă. Luăm în seamă dacă au toți participanții același nivel, dacă au mai studiat limba străină pe care vrem să o livrăm ori ce stiluri de învățare au.

În cazul în care notăm diferențe între cursanții din grupă, ne gândim la provocări – este dificil să găsești suportul de curs potrivit tuturor celor din sală, dificil și să împaci preferințele cursanților pentru tipurile de exerciții (unele persoane apreciază exercițiile de scriere, celelalte învață mai ușor ascultând ori vorbind). Nu uităm, însă, de avantaje în a avea diferențe între membrii unei grupe: cursanții pot deveni independenți, autonomi, sunt mai lesne îndemnați să colaboreze și își pot dezvolta spiritul de echipă; de asemenea, putem avea în vedere dorința unora de a se ridica la nivelul altor colegi care, poate, se descurcă mai bine la anumite activități.

Vorbim de predare diferențiată – grupa de cursanți neomogenă solicită o abordare distinctă în predare – provocare căreia experiența în training lingvistic personalizat ne-a învățat să îi răspundem în mod chibzuit, cu o planificare elaborată și o bună implementare a strategiei.

Astfel, pentru a ști de unde pornim cu predarea limbii străine, evaluăm întotdeauna abilitățile cursanților, în scris și oral, încă dinaintea începerii cursului. Apoi, identificăm nevoile și obiectivele de învățare ale grupei dar și ale fiecărui cursant în parte, ne îndreptăm atenția către a-i cunoaște pe omenii cu care interacționăm la curs, lucru util pentru a construi relații profesionale trainice. În continuare, testăm și selectăm strategiile de predare cele mai potrivite lor, diferențiind conținutul temei alese.

În esență, creăm mixul perfect pentru grupa de cursanți diferiți ca tipologie, diferiți ca nivel, diferiți ca background. Rămânem mereu creativi și revigorăm orice temă abordată la curs, orice tip de practică în predare, toate acestea cu scopul de a oferi cursanților experiențe plăcute de învățare și toate șansele pentru a reuși în studiul limbii străine.

Data articol: 21 noiembrie 2017