Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Peste 200 de refugiați ucraineni înscriși la cursurile gratuite de limba română și engleză oferite de centrul de limbi străine Eucom

Eucom » Blog » Peste 200 de refugiați ucraineni înscriși la cursurile gratuite de limba română și engleză oferite de centrul de limbi străine Eucom
Peste 200 de refugiați ucraineni înscriși la cursurile gratuite de limba română și engleză oferite de centrul de limbi străine Eucom - eucom.ro

Compania EUCOM crede în unitate, în legătura dintre oamenii de pretutindeni și în frumusețea fiecărei culturi și fiecărui popor în parte. Astfel, reprezentanții companiei au luat decizia de a sprijini refugiații ucraineni care în aceste momente au nevoie de suportul lumii. Anul acesta, pe parcursul a trei luni, centrul de limbi străine a oferit cursuri gratuite de limba română și engleză pentru refugiații ucraineni de pe teritoriul României. Astfel, aceștia se vor putea integra mai ușor în locurile unde au fost nevoiți să se relocheze. Cursurile s-au desfășurat online, sub îndrumarea a doi traineri de origine ucraineană. S-au înscris peste 200 de persoane la cursuri, formându-se 5 grupe de limba română și 6 grupe de limba engleză. Cele 11 grupe formate au avut alocate un total de 220 de sesiuni, iar investiția companiei Eucom în acest proiect se ridică la suma de 20.000 Euro.

„La Eucom, ne dorim să fim „your bridge to the world”. Asta suntem, așa unim oamenii, limbile, culturile diferite și acest proiect este în concordanță cu viziunea noastră de a ajuta 1 milion de oameni să progreseze în viața personală și profesională. Sunt o mulțime de refugiați care rămân în România pentru a se adăposti de război și își caută joburi, iar limba poate fi un impediment în găsirea unui loc de muncă. De aceea, ne-am dorit ca prin cursurile de română, respectiv engleză, pe care le-am oferit gratuit, să îi putem ajuta să se acomodeze mai ușor aici și să le creștem șansele de a-și găsi un job. Acest proiect a avut un dublu scop, pe lângă cel de a le facilita ucrainenilor adăpostiți în România integrarea la noi în țară, am vrut să venim și în sprijinul celor care au experiență în acest domeniu și își doresc să-și continue activitatea profesională în România, iar în acest sens am cooptat-o în echipa noastră pe Maryna, ucraineană care s-a mutat în România în luna martie și care a fost trainerul de engleză pentru acest proiect. Pe lângă ea, am cooptat și alți traineri ucraineni care acum sunt parte din echipa Eucom și lucrează alături de noi pentru diverse proiecte.” Delia Dragomir, CEO & Co-founder Eucom.

Testimoniale cursanți

„Am avut ocazia să particip la cursurile online de limba română, organizate de Eucom și implementate prin eforturile profesoarei Inna Dobre. Sunt infinit recunoscătoare pentru asta. Din păcate, conflictul din țara mea continuă și sunt nevoită să rămân în România și odată cu asta trebuie să mă integrez în societatea românească. La baza acestei integrări poate fi doar limba, iar cursul oferit de Eucom acoperă nevoile imediate pe durata șederii mele în România.”, a declarat Valerii, cursantă de origine ucraineană.

„The course was very informative and I received a lot of new knowledge and information. Coach Marina provided materials in a very interesting and accessible way, sorted out incomprehensible moments, always answered questions, even if they were not on the topic of the lesson, she is a professional in her field!!”

„I want to thank you for this course. It was very useful and interesting. Special thanks to the teacher Maryna Tsyhanova, who knows how to explain well and always pays attention to everyone. Thank you from the bottom of my heart!!!”

Alătură-te proiectului

Majoritatea cursanților de origine ucraineană s-au înscris la cursurile de limba română și își doresc să își continue studiile. Tocmai de aceea, reprezentanții Eucom explorează ideea de-a continua acest proiect, organizând și alte module de cursuri gratuite, atât pentru limba română cât și pentru limba engleză. În acest sens, compania este în căutarea unor parteneri care să se alăture acestui proiect și împreună să fie un adevărat sprijin pentru ucrainenii nevoiți să se relocheze în România. Dacă dorești să te alături acestei inițiative, trimite-ne un e-mail la adresa office@eucom.ro 

Recomandat de

protectieucraina.gov.ro/1/invata-limba-romana/

Cursurile Eucom în media

Centrul de limbi străine Eucom oferă cursuri gratuite de limba română și engleză refugiaților ucraineni

EXCLUSIV. Cursuri gratuite de română și engleză pentru refugiații din Ucraina! Cum s-au gândit Silviu și Delia Dragomir la această inițiativă: ”Limba poate fi un impediment în găsirea unui job”

De câte ore de studiu are nevoie un ucrainean ca să înțeleagă și să vorbească româna? Cât de diferite sunt, în realitate, limbile ucraineană și rusă?

Delia Dragomir, CEO Eucom: ”O mulțime de refugiați, care rămân în România, își caută joburi”

Metropola TV, Intre Prieteni: https://fb.watch/c56TvxR30S/

Cine suntem

Eucom este cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România. Afacere 100% românească, co-fondatorii Delia și Silviu Dragomir au pus bazele companiei în 2002, pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Anual, echipa Eucom livrează peste 1.000.000 ore de training si evaluari, având la nivelul anului 2021 peste 50.000 de participanți, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 90 de companii client din varii domenii de activitate.

Data articol: 9 august 2022