Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

O limbă străină, de la cunoaștere la aplicare

Eucom » Blog » O limbă străină, de la cunoaștere la aplicare

aplicarea unei limbi straineDe la a cunoaște o limbă străină la a o utiliza se iterează adesea o călătorie provocatoare și deopotrivă plină de satisfacție. Este însuflețită de către traineri, dar cere cursanților susținere: cei care își păstrează motivația vor și reuși!

Astăzi este important să te faci înțeles vorbind limba celor pentru care lucrezi, finețea mesajului fiind dată de cât de bine cunoști și folosești o limbă străină, fie că este limba clientului sau a colaboratorului lor, ori o limbă exotică studiată din curiozitate.

Cursanții adulți sunt, în general, oameni care își doresc să deprindă abilități, au de învățat în fiecare zi noi lucruri și își solicită memoria continuu; trainerii îi ajută să creeze asemănări, asocieri, analogii în diferite moduri țintind aceleași structuri. E de datoria trainerilor să găsească metode pentru a facilita învățarea limbii străine: ei descoperă oamenii, apoi adaptează metoda, recreează informația, redefinesc noțiunea și clădesc cunoașterea.

Finalmente, valabilitatea experienței de învățare este dată de abilitatea deprinsă de cursant; abia atunci știu trainerii că și-au îndeplinit menirea, când cursanții folosesc corect cuvinte, expresii ori structuri predate în activitatea zilnică de la locul de muncă.

Cursanții sunt îndemnați să persevereze în cunoaștere și sunt ghidați să devină buni vorbitori; căci Ciudată este viața; dacă nu accepți altceva decât ceea ce este cel mai bun, cu siguranță îl vei obține! (W. Somerset Maugham).

Data articol: 1 decembrie 2016