Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Nivelele de engleza în mediul profesional, de la A1 la C2 – adu excelența în compania ta susținându-ți angajații să-și îmbunătățească nivelul de competență lingvistică!

Eucom » Blog » Nivelele de engleza în mediul profesional, de la A1 la C2 – adu excelența în compania ta susținându-ți angajații să-și îmbunătățească nivelul de competență lingvistică!
Nivelele de engleza în mediul profesional, de la A1 la C2 - adu excelența în compania ta sustinandu-ti angajații să-și îmbunătățească nivelul de competență lingvistică!-min

Orice companie de succes înțelege că pentru a progresa la nivel internațional, trebuie să investească constant în dezvoltarea angajaților săi. Această investiție presupune cursuri de formare profesională, participarea la seminarii și sesiuni intensive de training, precum și facilitarea accesului la cursuri de limbi străine, cu un accent deosebit pe limba engleză. Deși unii angajați pot avea o abilitate conversațională în limba engleză, nimic nu poate concura cu profesionalismul și fluiditatea celor care o stăpânesc la fel de bine ca și limba maternă. 

Managerii dedicați înțeleg că angajații care vorbesc engleza la un nivel avansat sunt mai încrezători în capacitățile lor, au o înțelegere mai profundă a filozofiei organizaționale și sunt mult mai motivați să promoveze interesele companiei la nivel internațional. Totuși, cum afli la ce nivel de competență în limba engleză se află angajații tăi și ce poți face pentru a-i ajuta să evolueze de la începător la avansat?

Nivelele în limba engleză, de la A1 la C2 – ce presupune fiecare nivel de competență

Cunoașterea limbii engleze a devenit din ce în ce mai importantă în ceea ce privește dezvoltarea personală și profesională a angajaților. Pentru a evalua și a evidenția nivelul de competență în limba engleză, Comisia Europeană a dezvoltat un cadru comun de referință, cunoscut sub denumirea de CEFR (Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi). Acest cadru împarte competența lingvistică în limba engleză în șase nivele distincte, de la A1 la C2, fiecare reflectând abilități diferite și capacitatea de a comunica în diverse contexte. Deci, câte nivele de engleză sunt disponibile și ce presupun acestea?

Nivele în engleză – începător

Nivelul începător în limba engleză, reprezentat de nivelurile A1 și A2 conform CEFR, este dedicat celor care au puțină sau deloc experiență în limba engleză. Pentru profesioniștii care învață la acest nivel, obiectivele principale sunt dezvoltarea unui vocabular de bază, învățarea structurilor gramaticale simple și formarea abilității de a comunica în situații cotidiene. 

La nivelul A1, angajații vor învăța elemente de bază precum saluturi, prezentări personale, formule de politețe și cuvinte sau expresii folosite în contexte simple, precum cumpărături, familie sau timp liber. De asemenea, vor fi familiarizați cu structuri gramaticale simple și vor putea formula propoziții scurte și coerente. 

Odată ajunși la nivelul A2, aceștia își vor extinde vocabularul de bază, învățând să se descurce într-o varietate mai mare de situații, precum discuții despre transport, activități și hobby-uri, dar și să înțeleagă texte simple și să redacteze scurte mesaje sau scrisori. 

În mediul profesional, aceste niveluri de competență (A1-A2) pot fi deosebit de utile pentru angajați în mai multe moduri: 

Posibilități de dezvoltare profesională: chiar dacă este vorba de nivelul de începători, aceste niveluri de competență în engleză pot deschide noi oportunități de dezvoltare profesională, inclusiv participarea la proiecte internaționale, cursuri de formare sau promovarea în carieră.

Nivele de engleză – intermediar

Nivelurile B1 și B2, care sunt considerate intermediare conform CEFR, aduc beneficii semnificative în mediul profesional pentru angajații adulți. Aceste niveluri permit angajaților să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice și să se angajeze în comunicare mai complexă și mai detaliată în limba engleză, precum:

Angajații care au competențe la nivelul B1-B2 pot participa activ la negocieri și colaborare cu parteneri și clienți internaționali. Ei pot discuta și negocia termeni și condiții în mod clar și eficient, contribuind astfel la dezvoltarea afacerii și la consolidarea relațiilor profesionale. 

Capacitatea de a comunica coerent și convingător în limba engleză la nivelurile intermediare deschide uși către oportunități esențiale în mediul profesional, permițând angajaților să elaboreze și să susțină prezentări și rapoarte în fața colegilor, conducătorilor și clienților străini. Prin intermediul unei comunicări eficiente în limba engleză, ei pot influența deciziile și direcția organizației, consolidând astfel impactul lor în cadrul echipei și contribuind la succesul și creșterea companiei pe plan internațional.

Odată ce devin competenți la nivelurile B1 și B2, angajații pot redacta și răspunde la e-mailurile în limba engleză cu mai multă încredere și precizie, fie că este vorba de clienți internaționali, furnizori sau colegi din alte filiale ale companiei. 

Nivelele intermediare de competență în limba engleză reprezintă un punct crucial în evoluția profesională a angajaților, oferindu-le posibilitatea de a participa la conferințe și evenimente internaționale în domeniul lor de activitate. Abilitatea de a interacționa cu participanți din diverse țări și de a înțelege și contribui la discuțiile și prezentările desfășurate în limba engleză consolidează nu doar abilitățile lingvistice ale membrilor echipei tale, ci și capacitatea lor de a se integra și de a colabora eficient într-un mediu profesional.

Posibilitatea de a învăța și de a accesa resurse de dezvoltare profesională în limba engleză deschide noi orizonturi pentru angajați. Acestea pot include participarea la cursuri specializate, seminarii sau conferințe internaționale, care nu numai că pot contribui la avansarea în carieră, dar și la îmbunătățirea competențelor profesionale. În plus, obținerea unor rezultate pozitive la examenele de competență pentru nivelul B2, fie că este vorba de Cambridge sau IELTS, va conferi angajaților un certificat de limbă recunoscut la nivel internațional, ceea ce le poate spori încrederea, atât la nivel personal, cât și profesional.

Nivel de limba engleză – avansat și proficiency

1.3. Nivel de limba engleză - avansați și proficiency proiect-min

Imagine de rawpixel.com pe Freepik.com

Pentru anumite poziții și industrii, un nivel intermediar poate fi suficient pentru a îndeplini cerințele de comunicare și colaborare în limba engleză. Cu toate acestea, în domenii precum afaceri internaționale, relații publice sau finanțe, se poate solicita un nivel avansat de competență (C1 sau chiar C2) pentru a face față cerințelor complexe de comunicare și negociere.

Investiția în cursuri de limba engleză pentru angajații care au potențialul de a avansa la nivelurile C1 sau C2 este o decizie strategică pentru companie, deoarece aduce numeroase avantaje, atât la nivel intern, cât și extern. Acești profesioniști, capabili să interacționeze fluent și precis în limba engleză, pot consolida relațiile de afaceri și pot facilita expansiunea companiei pe piețele externe. De exemplu, în cadrul unei companii de consultanță internațională, cei cu competențe avansate pot traduce și interpreta documente și informații complexe din domenii variate precum economie, finanțe sau tehnologie, ceea ce asigură precizia și eficiența în comunicarea cu clienții și în gestionarea proiectelor. 

În același timp, cunoașterea nivelurilor C1 sau C2 poate juca un rol esențial în dezvoltarea și implementarea strategiilor de marketing și comunicare la nivel global. Profesionistii avansați în limba engleza pot crea conținut de calitate pentru materiale de promovare și campanii publicitare destinate unui public internațional, ceea ce poate contribui la imaginea și reputația companiei pe plan mondial. 

În domenii precum tehnologia informațiilor și comunicațiilor, angajații cu competențe superioare în limba engleză pot colabora eficient cu echipe internaționale pentru dezvoltarea și implementarea de soluții și produse complexe. De pildă, în cadrul unei companii de software, cei care știu să comunice la nivel avansat sau proficiency pot oferi suport tehnic și asistență clienților internaționali, rezolvând probleme și oferind soluții personalizate.

Nivele de cunoaștere în limba engleză și influența acestora asupra încrederii în sine a angajaților la locul de muncă

În mediile profesionale contemporane, competențele lingvistice devin tot mai importante pentru succesul angajaților, contribuind la încrederea în sine și la eficiența muncii desfășurate în cadrul companiei. Limba engleză, fiind una dintre cele mai vorbite limbi de comunicare la nivel mondial, are un rol crucial în acest context.

Conform unui studiu publicat în „Journal of Applied Psychology”, angajații care au o competență lingvistică solidă în limba engleză sunt mai predispuși să-și asume roluri mai active în cadrul echipei și să contribuie cu idei și soluții inovatoare la problemele întâmpinate în mediul de lucru. Aceștia se simt mai încrezători în abilitățile lor profesionale și sunt mai puțin predispuși să evite interacțiunile cu colegii și clienții internaționali. 

Pe de altă parte, lipsa de încredere în propria competență lingvistică poate afecta negativ performanța și satisfacția la locul de muncă. Angajații care se simt nesiguri în abilitățile lor de comunicare în limba engleză pot evita interacțiunile cu colegii sau clienții internaționali, ceea ce poate afecta relațiile profesionale și colaborarea în echipă. De asemenea, lipsa de încredere poate împiedica angajații să-și urmeze ambițiile profesionale și să exploreze noi oportunități de dezvoltare și avansare în carieră. 

De aceea, într-un mediu de afaceri competitiv, organizațiile trebuie să recunoască importanța dezvoltării competențelor lingvistice ale angajaților și să ofere sprijin și resurse adecvate pentru îmbunătățirea lor. Prin promovarea unui mediu de lucru care încurajează învățarea continuă și dezvoltarea personală, companiile pot să-și maximizeze potențialul și să își mențină competitivitatea pe piață.

2. Nivele de cunoaștere în limba engleză și influența acestora asupra încrederii în sine a angajaților la locul de muncă barbati steaguri-min

Imagine de rawpixel.com pe Freepik.com

Competențele în engleză și nivelele aferente – de ce este important pentru compania ta ca angajații să învețe o limbă străină?

Investiția în dezvoltarea competențelor lingvistice ale angajaților, în special în limba engleză, este esențială pentru succesul și creșterea companiei într-o lume globalizată. Capacitatea angajaților de a comunica eficient și de a colabora într-un mediu internațional poate aduce beneficii semnificative și poate consolida poziția companiei pe piață. 

Iată câteva moduri prin care acest lucru poate fi avantajos pentru viitorul companiei tale: 

Extinderea piețelor – capacitatea de a comunica în limba engleză deschide noi oportunități pentru companie, facilitând extinderea pe piețele internaționale. Angajații cu competențe lingvistice potențează capacitatea companiei de a atrage clienți noi și de a stabili parteneriate comerciale în străinătate. 

Colaborarea internațională – odată cu avansul tehnologic și extinderea piețelor globale, interacțiunea cu echipe și profesioniști internaționali devine din ce în ce mai frecventă și mai complexă. Capacitatea de a interacționa fluent și de a comunica în limba engleză facilitează nu doar schimbul de idei și informații, ci și dezvoltarea proiectelor comune și implementarea strategiilor globale. Prin urmare, angajații care își îmbunătățesc competențele lingvistice în limba engleză devin mai eficienți și mai competitivi într-un mediu profesional caracterizat de diversitate și colaborare internațională.

Reputația și imaginea companiei – o companie cu angajați care vorbesc fluent limba engleză proiectează o imagine de profesionalism și deschidere, ceea ce poate consolida reputația companiei și poate inspira încredere în ochii clienților și partenerilor de afaceri internaționali. 

Creșterea competitivității – cunoașterea limbii engleze poate fi un avantaj distinctiv pentru companii, deoarece poate permite accesul la o gamă mai largă de oportunități de afaceri, potențând astfel creșterea și succesul pe termen lung al companiei.

Însă, deși orice curs de limbi străine poate aduce beneficii la nivel organizațional, fie că este vorba de limba germană, franceză sau spaniolă, engleza rămâne cea mai importantă dintre toate, mai ales în mediile profesionale.

3. Competențele în engleză și nivelele aferente - de ce este important pentru compania ta ca angajații să învețe o limbă străină ziar business-min

Imagine de rawpixel.com pe Freepik.com

Limba engleză s-a impus ca limbă internațională datorită prevalenței sale în mediul de afaceri globalizat. Fiind vorbită de miliarde de oameni din întreaga lume și folosită în țări cu economii puternice, cunoașterea acestei limbi deschide uși către oportunități de colaborare și extindere pe piețele globale. 

Mai mult, capacitatea de a discuta în mod clar și coerent în limba engleză permite angajaților să stabilească și să mențină relații profesionale solide cu clienții, colegii și partenerii de afaceri din întreaga lume. O comunicare eficientă în limba engleză poate conduce la înțelegere reciprocă și la rezolvarea eficientă a problemelor, contribuind la succesul proiectelor și inițiativelor în cadrul companiei. 

De altfel, multe dintre resursele și informațiile esențiale pentru afaceri sunt disponibile în limba engleză. De la articole de specialitate și studii de cercetare la rapoarte financiare și statistici, internetul oferă un univers vast de cunoștințe disponibil în limba engleză. De exemplu, profesioniștii din domeniul marketingului pot accesa articole și ghiduri practice despre cele mai recente tendințe și strategii de marketing, în timp ce cei din domeniul financiar pot consulta rapoarte și analize despre evoluția piețelor și investițiile potențiale. În plus, cursurile online și platformele de e-learning în limba engleză oferă posibilitatea angajaților de a accesa resurse educaționale relevante pentru domeniul lor de activitate.

Nivele de competență în engleză – strategii și resurse adaptate mediului profesional

Indiferent de nivelul actual de competență în limba engleză, există întotdeauna loc de a îmbunătăți abilitățile lingvistice și de a avansa în acest sens. De la evaluarea lingvistică, la adoptarea unor abordări proactive, există numeroase strategii și resurse disponibile pentru a ajuta angajații să-și dezvolte competențele lingvistice și să devină mai încrezători în abilitățile lor. 

Astfel, un prim pas crucial în procesul de îmbunătățire a competențelor în limba engleză este evaluarea lingvistică. Un astfel de test oferă o imagine clară a nivelului actual de cunoștințe ale angajaților și identifică domeniile care necesită îmbunătățire. Există o varietate de instrumente disponibile pentru evaluarea competențelor lingvistice, inclusiv teste standardizate precum Cambridge, TOEFL sau IELTS, precum și evaluări personalizate dezvoltate de centrul nostru de limbi străine. 

De asemenea, o strategie extrem de eficientă și populară în mediile profesionale este adoptarea unei abordări agile learning, care este o metodă ce implică o abordare flexibilă și adaptabilă față de învățare. Prin utilizarea unei varietăți de resurse și tehnici de învățare, precum cursuri online, aplicații mobile, lecții particulare sau cluburi de conversație, angajații pot să-și dezvolte abilitățile lingvistice într-un mod interactiv și motivant. O strategie de agile learning mai poate include stabilirea obiectivelor de învățare clare și realiste, practicarea regulată a citirii, ascultării, vorbirii și scrierii în limba engleză, și căutarea constantă de feedback și îndrumare din partea colegilor și a profesioniștilor din domeniu. 

Însă, îmbunătățirea competențelor lingvistice nu se rezumă doar la acumularea de cunoștințe și abilități. Este, de asemenea, esențial să-ți încurajezi echipele să-și dezvolte încrederea în propriile lor abilități lingvistice și să-și asume riscuri în comunicare. Prin crearea unui mediu de lucru deschis, în care greșelile sunt văzute ca oportunități de învățare și îmbunătățire, angajații pot să-și depășească frica de a greși și să-și dezvolte încrederea de a comunica în limba engleză. 

În concluzie, investiția în dezvoltarea competențelor lingvistice ale angajaților în limba engleză reprezintă un pilon fundamental al succesului în mediul profesional modern. Evaluarea lingvistică, utilizarea diverselor resurse și strategii de învățare, împreună cu creșterea încrederii în sine în abilitățile lingvistice, sunt aspecte esențiale pentru progresul individual și al companiei. Prin intermediul unei abordări proactive și angajamentului continuu față de perfecționare, angajații pot să-și maximizeze potențialul în limba engleză, deschizându-și astfel noi oportunități profesionale și contribuind la creșterea și succesul organizației. În final, este important ca angajații și companiile să recunoască importanța dezvoltării lingvistice continue, pentru a rămâne relevanți și competitivi într-un mediu de afaceri globalizat și mereu dinamic.

Data articol: 5 martie 2024
Index