Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Meet the Team – Interviu Roxana Phadtare

Eucom » Blog » Meet the Team – Interviu Roxana Phadtare
Meet the Team – Interviu Roxana Phadtare - eucom.ro

1.  Care este background-ul tău și cum ai ajuns să devii trainer Eucom?

După absolvirea Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine am lucrat în diverse companii. Primul job a fost într-o televiziune, apoi în telecomunicaţii. Ultimul job pe care l-am avut înainte de a ajunge la Eucom a fost într-o companie IT ca şi project officer. Lucram împreună cu echipa de IT la întreţinerea platformelor online ale uneia dintre cele mai mari bănci din Europa, cu filiale în întreaga lume. Am învăţat câte ceva de la toate joburile pe care le-am avut şi am cunoscut oameni minunaţi pe parcurs. Dar am simţit că nu mi se potriveşte un job clasic, de la 9 la 5. Îmi doream flexibilitate, libertate şi un job care chiar să îmi placă cu adevărat.

Atunci am aplicat la jobul de trainer de limba Engleză, postat de Eucom online. Totul s-a întâmplat foarte rapid. M-au sunat cam în 40 de minute, am mers la interviu, am dat testele necesare şi am fost primită cu braţele deschise în familia Eucom.

2. Cum îți dezvolți conținutul, metoda? Cum păstrezi programele tale relevante și fresh?

Fiecare cursant are nivelul său de studiu şi obiectivele sale despre care discutăm la prima şedinţă. Aşa că,  îmi dezvolt sesiunile ţinând cont de aceste lucruri. În timpul unei şedinţe mă străduiesc să creez o atmosferă plăcută, distractivă pentru cursanţi. E important ca şedinţa să fie echilibrată. De exemplu, dacă în prima parte lucrăm mult pe partea de gramatică, în a doua parte ne vom axa pe o activitate, un joculeţ, un video, exerciţii de comunicare astfel încât cursantul să nu obosească şi să se poate concentra în continuare cu uşurinţă. De cele mai multe ori, cursanţii noştri au programe foarte încărcate şi obositoare. De aceea este foarte important să se bucure de aceste şedinţe şi să nu se simtă obosiţi la sfârşit.

3. Care sunt sursele tale de inspiraţie?

Găsesc foarte multe activităţi online. Echipa Eucom ne pune de asemenea la dispoziţie idei de activităţi, sugestii, organizează sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităţilor noastre.

4.  Există un mit potrivit căruia adulții învață mult mai greu limbi străine, comparativ cu copiii. Mulți adulți sunt descurajaţi și se tem să se înscrie la cursuri, din acest motiv. Tu ce părere ai despre asta?

Cred că am continuat să învăţăm mult după ce ne-am făcut mari. Viaţa presupune o adaptare şi învăţare continuă. Fiecare om este diferit şi are capacităţi diferite. Însă, dacă nu încerci ceva nu ai cum să ştii de ce eşti capabil.

5. Care e cel mai important sfat pe care l-ai oferi unei persoane care tocmai s-a apucat să studieze o limbă străină?

Cel mai uşor înveţi o limbă străină dacă exersezi cât de des poţi. Dacă ai colegi care vorbesc acea limbă străină la nivel nativ vorbeşte cu ei  ori de câte ori ai ocazia şi pune în practică noţiunile învăţate la curs. Nu contează dacă eşti începător şi faci multe greşeli. Contează să foloseşti ce ştii şi pe parcurs să adaugi ce înveţi.

6. Care este cel mai memorabil feedback pe care l-ai primit din partea unui cursant?

Ce mă bucură foarte tare pe lângă feedbackurile pozitive ale cursanţilor mei sunt rezultatele la care ajungem împreună. Când realizez că la sfârşitul modulului cursanţii se exprimă mai corect, mai lejer şi înţeleg mai bine limba. Mă bucură foarte mult să ştiu că am adus o contribuţie pozitivă în viaţa cuiva.

7. De ce Eucom? ????

Este cea mai echilibrată, deschisă şi pozitivă echipă în care am lucrat vreodată. Oameni foarte bine pregătiţi, empatici şi profesionişti. Este un model demn de urmat pentru alte companii.

8. Ce faci în timpul liber?

Am o fetiţă de 4 ani, deci nu prea am mult timp liber. Când nu lucrez, gătesc, mă joc şi mă uit la desene (tânjind la un film). Când am timp pentru mine citesc, ascult muzică şi mă uit la vloguri de călătorie.

9.  COVID-19, ce schimbări a adus această perioadă pentru tine? Care au fost lecţiile oferite?

A trebuit să mutăm totul online inclusiv şedinţele noastre de engleză. A fost ciudat la început să nu fiu fizic în aceeaşi cameră cu participanţii la cursuri dar ne-am adaptat repede. Cred că ne-a afectat pe toţi faptul că nu mai putem socializa la fel ca înainte şi că nu ne mai putem mişca în lume la fel de liber ca până acum. O parte din familia mea este în India şi anume părinţii soţului. Socrul meu a fost în spital o săptămână datorită acestui virus şi nu am putut ajunge la el. A fost foarte stresant. Libertatea de mişcare este esenţială pentru echilibrul nostru, al tuturor, aşa că sper ca lucrurile să revină la normal cât de repede.

10. La final, 3 recomandări: o carte memorabilă, un film must-see, un cântec pe care l-ai asculta mereu!

Chiar acum citesc o carte care m-a atins profund şi pe care o recomand celor interesaţi de spiritualitate, “Miracle of Love” de Ram Dass. M-am îndrăgostit de filmele indiene după ce soţul meu mi-a făcut cunoştinţă cu genul ăsta de cinematografie aşa că recomand filmul Padmavati; o poveste de iubire dintre un rege şi o prinţesă care stârneşte un întreg război. Cântec, Pure Morning de la Placebo. Este un clasic al trupei mele rock preferate.

Data articol: 19 februarie 2021