Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Meet the Team – Interviu Alexandra Oprea

Eucom » Blog » Meet the Team – Interviu Alexandra Oprea
Meet the Team – Interviu Alexandra Oprea - eucom.ro

  1. Alexandra, povesteşte-ne puţin despre rolul tău în companie şi despre Departamentul în care lucrezi?

Bună, eu sunt Alexandra și sunt TSS. (“Bună, Alexandra…” ????) Împreună cu colegele mele Trainer Success Specialists, reprezint o treime din echipa care asigură succesul oricărui curs. Ea este formată din trainer, TSS și CSS – Client Success Specialist. The power trio.

  1. Ce le spui părinţilor/bunicilor când te întreabă cu ce te ocupi?

Le spun că lucrez cu o echipă minunată de traineri, pentru a le oferi împreună cursanților noștri cea mai bună experiență de învățare. Oricui mă întreabă, îi spun că mă bucur foarte mult să lucrez în domeniul în care am absolvit facultatea, cel al limbilor străine – ceva la care nimeni nu se aștepta în anii 2000, când am absolvit, iar colegii mei au apucat-o care-ncotro, fie în administrație, fie în politică, fie în domeniul bancar.

  1. Care a fost cel mai interesant proiect la care ai lucrat?

În 2020 pot numi chiar două. Primul este dezbaterea lunară de carte, Chance to Learn in Eucom, care ne oferă ocazia de a citi cărți de dezvoltare personală și contextul relaxat pentru a dezbate idei extrase din acestea. Cel de-al doilea este webinarul trimestrial Travel with Eucom. Am călătorit astfel, virtual, la New York și Paris, iar în decembrie voi avea plăcerea să vă fiu unul dintre ghizi prin Londra! Ne vedem acolo?

  1. Care sunt planurile de viitor ale Departamentului?

Nu pot să vă spun decât ce le-am împărtășit deja colegilor noștri din echipa de training, restul este surpriză. J Vom avea o serie de Masterminds, întâlniri online în care colegii noștri traineri fac schimb de idei, povești, recomandări.

  1. Care a fost cea mai mare provocare în poziţia actuală?

Thinking outside the box, când am trecut cursurile de limbi străine în mediul online, și am avut pe moment impresia că posibilitățile erau limitate. Din contră, în mediul online simt că avem o mai mare libertate, putem merge în mai multe direcții.

  1. Cine este Alexandra, când nu este TSS?

O împătimită a cumpărăturilor online (????), stăpâna celui mai bun cățel din lume (care asistă de la distanță la toate întâlnirile noastre online, a propos, și vă recunoaște vocile) și o mare gurmandă.

  1. Covid-19, care au fost lecţiile invăţate?

Am învățat că mediul online este noua realitate în training, dar că el este doar un instrument, o treaptă pe care a fost nevoie să ne urcăm, pentru a vedea ce se afla dincolo de criza din martie, spre viitorul nostru ca traineri. Componenta umană este la fel de importantă, sau poate mai importantă decât înainte, iar interacțiunea, empatia, ascultarea, umorul, flexibilitatea etc. sunt atributele noastre ca oameni și avem dreptul și datoria de a ne folosi de ele, pentru că niciun dispozitiv electronic (și niciun virus…) nu ni le va lua vreodată. J

  1. Care sunt sursele tale de inspiraţie?

Colegii mei din Head Office si din echipa de traineri, de la care învăț câte ceva în fiecare zi.

  1. 3 recomandări: 1 carte, 1 film, 1 cântec

Cartea mea preferată, pe care o citesc o dată pe an, în fiecare an, este Casa Buddenbrook, de Thomas Mann, dar pentru finalul anului, ce carte aș putea să vă recomand, dacă nu cea pe care o citim pentru ediția Chance to Learn, din decembrie? J Este vorba de Revoluția somnului, de Arianna Huffington.

Nu cred că am un film preferat, dar vă pot recomanda două discursuri care îmi plac super-mult: Educația circulară, un TED Talk ținut de trainerul meu ToT, Florin Ghindă, o persoană pe care o admir foarte mult, și discursul Finding Your Element, de Sir Ken Robinson. Life-changing.

Ordinary Man – Ozzy Osbourne și Elton John J

Multumesc mult!

Data articol: 2 decembrie 2020