Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Meet the Team – Interviu Alexandra Clark

Eucom » Blog » Meet the Team – Interviu Alexandra Clark
Meet the Team – Interviu Alexandra Clark - eucom.ro

Întrebări interviu

Am ales să studiez limba suedeză la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din București și curând se împlinesc 15 ani de când lucrez constant cu această limbă, având în permanență un job full time în corporație și proiecte extra care implică predarea limbii suedeze sau evaluări lingvistice. Colaborez cu Eucom din 2015 și este o reală plăcere pentru mine să fac parte din această echipă.

Se întâmplă uneori ca persoana de la celălalt capăt “al firului” să nu fie foarte comunicativă, mi s-a spus de câteva ori că nu vor să vorbească deloc despre activitatea profesională, în aceste cazuri am apelat la creativitate și am ajuns să discutăm teme care par generale, dar din care îmi pot extrage multe informații despre nivelul lingvistic al candidatului.

Verific constant Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi și notez mereu fragmente din discuțiii, dacă identific o eroare gramaticală o notez pe loc și mai adresez câteva întrebări din același registru pentru a verifica dacă a fost o întâmplare sau chiar o greșeală. Citesc descrierea la fiecare nivel de limbă și mă asigur că este cât mai aproape de discuția avută cu candidatul respectiv.

Aș sfătui să aibă întrebări pregătite, multe. De la întrebări din zona profesională, la întrebări generale legate de hobby-uri și până la criza economică provocată de pandemie. Ca să afli nivelul de limbă al unui candidat, consider că e nevoie să treci prin cât mai multe timpuri verbale și construcții de vocabular, iar candidatul să fie încurajat să ofere cât mai multe informații.

Am vorbit cu un domn de 62 de ani, care era în căutarea unei noi provocări profesionale. A fost foarte amuzant când a povestit că a lucrat și în București o perioadă, în același parc de birouri unde am lucrat și eu o vreme. Își aducea aminte cu drag de o cină la Carul cu Bere. Nici nu știu ce m-a impresionat mai tare, puterea coincidenței sau curiozitatea dumnealui de a îmbrățișa noi povocări.

Am un blog pe care povestesc întâmplări din viața de zi cu zi. Citesc, beau cafea și urmăresc mereu noi rețete culinare de încercat acasă.

Ca orice om, am trecut prin toate stările de criză. Am trăit în negare, o vreme am zis că e prea multă agitație pentru o răceală. Asta până când ni s-a spus că suntem invitați să lucrăm de acasă pe termen nelimitat. Apoi, a venit frustarea, legată de toate interdicțiile de a ieși din casă. Au urmat stresul, oboseala foarte multă adunată, apoi, din fericire, s-a instalat acceptarea și am început să apreciez fiecare zi în care suntem toți sănătoși în familie ca pe un adevărat dar. A fost un carusel de emoții, a fost un an greu, în care ne-am văzut cel mai puțin cu cei dragi, dar a fost și un an în care am petrecut cel mai mult timp în famlie.

Voi recomanda o carte scrisă de un autor suedez, Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău – Fredrik Backman, sau cam orice e scris de către acest autor. Nu sunt mare cinefilă, așa că mai recomand o carte, de data aceasta de o scriitoare româncă – Orbi de Petronela Rotar. O melodie care mă energizează la orice oră este Foo Fighters – Learn to Fly.

Data articol: 10 martie 2021