Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Meet the Team – Interviu Adela Mazilu

Eucom » Blog » Meet the Team – Interviu Adela Mazilu
Meet the Team – Interviu Adela Mazilu - eucom.ro
  1. Care este background-ul tău şi cum ai ajuns să devii asesor Eucom?

Sunt profesor de 10 ani, trainer Eucom de 12 ani, iar datorită experienței dobândite, mă ocup de 3 ani de partea de evaluare în cadrul companiei.

  1. Care sunt provocările întâlnite în timpul unei evaluări lingvistice?

Nivelul și deschiderea candidaților. Provocările sunt întotdeauna legate de abilitatea mea de a reuși să port un dialog cu persoana intervievată pentru a scoate în evidentă criteriile de evaluare pentru fiecare nivel.

  1. Ştiind că rezultatul evaluării lingvistice îl poate aduce pe candidat mai aproape de locul de muncă mult visat sau îi poate spulbera acest vis, cum asiguri acurateţea rezultatului final?

Pe baza criteriilor stabilite de compania noastră, încerc să delimitez cu o acuratețe cât mai mare încadrarea fiecărui candidat în nivelul de cunoștințe de limbă țintă fără a analiza într-un mod subiectiv nivelul candidaţilor.

  1. Care este cel mai important sfat pe care l-ai oferi unui asesor nou în acest domeniu?

Un asesor bun, pe lângă cunoștințele temeinice de limba germană, trebuie să stăpânească capacitatea de a extrage și a delimita noțiunile auzite. La fel cum un profesor care știe cum să dea note, un evaluator lingvistic trebuie să știe care sunt cunoștințele (noțiuni de gramatică, vocabular, exprimare orală) pe care un candidat trebuie să le dețină pentru a fi încadrat într-un anumit nivel.

  1. Care este cel mai memorabil moment din activitatea ta de asesor?

Există mulți candidați care reușesc să se deschidă și povestesc cu ușurință despre viața lor și în momentul în care porți o discuție cu ei ca și între prieteni într-o limbă străină, ajungi să și înveți din experiențele persoanei intervievate, te amuzi alături de acea persoană și discuția ajunge mult mai departe decât ți-ai propus înainte să o contactezi. Tot timpul trebuie să fii pregătit cu o deschidere cât mai mare pentru subiecte din diferite domenii.

  1. De ce Eucom?

Din dorința de a evolua alături de o companie puternică pe piață și de a acumula cât mai multe cunoștințe în pas cu dezvoltarea companiei.

  1. Care sunt sursele tale de inspiraţie?

Documentaţia de specialitate, domeniile de activitate ale persoanelor intervievate.

  1. Ce faci în timpul liber?

Studiez, particip la cursuri de formare și călătoresc pentru a-mi îmbogăți bagajul de cunoştinţe despre cultura și civilizația țărilor.

  1. COVID-19, ce schimbări a adus această perioadă pentru tine? Care au fost lecţiile oferite?

A fost o perioadă “altfel” pentru toată lumea, un alt mod de lucru, de a ne organiza. Am învățat să folosesc foarte multe platforme utile de predare.

  1. La final, 3 recomandări: o carte memorabilă, un film must-see, un cântec pe care l-ai asculta mereu?

Anthony Doerr, Alles Licht, das wir nicht sehen”, Der Pianist, Auf uns- Andreas Bourani

Data articol: 10 noiembrie 2020