Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Limbile străine și Agile Learning

Eucom » Blog » Limbile străine și Agile Learning
Limbile străine și Agile Learning - eucom.ro

Dacă ești deja familiarizat cu programele Eucom, cu siguranță ai auzit de Agile Learning. Acest program de language learning îmbină cu succes factorul uman, trainer-ul și tehnologia și este unic în România, atrăgând până acum peste 25.000 de cursanți. Ce îl face atât de potrivit pentru învățarea limbilor străine?

Ce este Agile Learning?

După cum spuneam, Agile Learning reprezintă un mix între digital (platforma de e-learning), interacțiune umană şi conținut personalizat. De asemenea, abordarea de tip Scrum caracteristică acestui program descompune proiectele complexe în pași mai mici, oferind posibilitatea testării, rafinării și îmbunătățirii continue a conținutului până când ești mulțumit de rezultatul final.

Eucom a construit programul de Agile Learning bazându-se pe șase aspecte principale:

Date statistice

În 2022 s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de cursuri Eucom față de 2021, mai exact cu 4%. Numărul de cursanți a crescut și el cu 6,5%. Adaptarea la cerințele de piață actuale prin oferirea cursurilor hibride și personalizate a crescut ponderea cursurilor Agile de la 37% la 44%. În ceea ce privește limbile studiate, aproximativ 60% din totalul de cursuri sunt dedicate bineînțeles limbii engleze, aceasta fiind urmată de germană, franceză, română, italiană, spaniolă și portugheză.

Cu toate acestea, preferințele pentru un anumit tip de curs diferă în funcție de limba studiată. Astfel, portugheza (100%) și spaniola (85%) înregistrează cea mai mare pondere a cursurilor de tip Agile, engleza situându-se pe locul 3, cu o pondere de 57%, iar germana și engleza au o pondere de 37% fiecare. În mod curios, limbile română și arabă se studiază exclusiv prin cursuri clasice.

Când vine vorba de evaluări, topul 5 al limbilor evaluate în 2022 însumează 90% din totalul evaluărilor. Limba engleză conduce detașat cu aproape 40%, urmând italiana cu 15,75%, franceza cu 15,3%, germana cu 14% și spaniola cu 5,5%. Următoarele 5 sunt limba maghiară, limba olandeză, limba rusă, limba portugheză și limba suedeză, care la un loc însumează mai puțin de 7%. Cel mai uzual tip de evaluare reprezintă o combinație de evaluare de vorbire cu utilizarea limbii și/sau scriere.Dacă ești pregătit să înveți o limbă nouă, alătură-te celor peste 25.000 de cursanți accesând acest link (https://www.eucom.ro/agile-learning/).

Data articol: 19 aprilie 2023