Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Lider profile #madein France

Eucom » Blog » Lider profile #madein France
Lider profile #madein France - eucom.ro

Franța reprezintă atât o provocare, cât și o oportunitate din perspectiva afacerilor. Este o mare economie modernă, în care politicile protecționiste s-au dovedit foarte greu de înlăturat și unde schimbarea vine lent la nivel macro.

Francezii au o abordare distinctă și unică în ceea ce privește multe aspecte ale vieții profesionale și orice persoană care are în vedere să facă afaceri în Franța ar fi bine să cerceteze specificul culturii de afaceri franceze înainte de a începe activitățile comerciale.

Managementul ca activitate intelectuală

Liderii francezi văd munca lor ca o provocare intelectuală. Aceștia nu împărtășesc concepția anglo-saxonă asupra managementului potrivit căreia leadershipul este un exercițiu solicitant interpersonal unde trebuie să impui voința companiei folosind abilități personale.

În Franța, preocuparea se îndreaptă mai degrabă spre zona intelectuală a leadershipului. Oamenii care conduc întreprinderi mari trebuie mai presus de orice să poată înțelege probleme complexe, să analizeze problemele, să manipuleze ideile și să evalueze soluțiile.

Stiluri de comunicare și negociere

Francezii sunt mândri de limba lor și preferă să comunice în franceză, spre deosebire de engleză. Dacă aveți materialele traduse, asigurați-vă că sunt traduse bine și că au fost citite cu atenție înainte.

Nu va fi considerată acceptabilă distribuirea materialelor cu erori gramaticale sau ortografice.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare următoarele:

  1. Leadership-ul francez subliniază amabilitatea și un grad echitabil de formalitate. Dacă participați la o întâlnire cu omologii dvs. francezi, atunci așteptați să vi se spună unde să stați, deoarece poate exista un protocol care trebuie urmat.
  2. Afacerile se desfășoară adesea lent. Evitați tactica de înaltă presiune, deoarece poate fi contraproductivă.
  3. Francezii vor analiza cu atenție fiecare detaliu al unei propuneri. Sunt adesea impresionați de abilități bune de dezbatere care demonstrează o înțelegere intelectuală a situației și toate ramificațiile acesteia.
  4. Nu încercați niciodată să fiți prea prietenoș În general, francezii își separă viața personală de cea profesională.
Data articol: 23 ianuarie 2020