Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

#LearningMustGoOn: 7 recomandări pentru buna desfășurare a sesiunilor de e-learning

Eucom » Blog » #LearningMustGoOn: 7 recomandări pentru buna desfășurare a sesiunilor de e-learning
#LearningMustGoOn: 7 recomandări pentru buna desfășurare a sesiunilor de e-learning - eucom.ro

În contextul răspândirii virusului Covid-19, ne-am propus să continuăm cursurile cu același tonus energic și dedicare folosind tool-urile de învățare digitală pe care noi deja le foloseam și până acum. În plus, este bine de știut faptul că acestea cresc rata de retenție a informațiilor între 25% și 60%, majoritatea oamenilor preferând să învețe și să folosească materiale de învățare online. Pentru a păstra calitatea sesiunilor online la un nivel cât mai ridicat, mai jos vei găsi câteva recomandări pentru eficientizarea și buna desfășurare a acestora.

LINIȘTE. Suntem într-o situație excepțională și majoritatea dintre noi recurge la work from home, tocmai pentru că micuții noștri sunt acasă. Trebuie să avem înțelegere și deschidere pentru acest context. Așadar, asigură-te înaintea începerii sesiunii online că ești într-un mediu liniștit, fără zgomote de fond puternice. Dacă trebuie să părăsești încăperea pentru scurt timp, poți scrie un mesaj în chat. Atitudinea ta va face diferența dintre un moment penibil și unul simpatic. 

AMBIENT. Asigură-te că pe fundal nu apar obiecte prea personale, că este ordine și că nu ești așezat în contralumină. Vei vedea că este destul de ușor să asiguri un fundal îngrijit, care să nu distragă atenția.

EFICIENȚĂ. Înainte de sesiune, pregătește toate resursele online și deschide pdf-urile manualelor pe care le vei folosi. Nu este necesar să te complici și să consumi prea mult timp în pregătirea sesiunilor sau să fii anxios în ce privește acest aspect. Keep it simple! 

PROBLEME TEHNICE. Înainte de a efectua o sesiune online pe o platformă nouă pentru tine, alocă timp separat pentru a cunoaște platforma, fie singur/ă sau cu ajutorul cuiva din echipa de suport EUCOM. Asigură-te înaintea sesiunii, că microfonul și camera computerului sunt funcționale și că sunt setate toate permisiunile pentru accesarea lor de către aplicația folosită pentru sesiunea online. În cazul în care nu reușeșți să te conectezi, nu îți pierde calmul și răbdarea; încearcă toate posibilitățile de conectare și verifică dacă totul funcționează cum trebuie. Anunță telefonic și în timp util în cazul în care nu reușești să te conectezi.

PREZENȚELE. Pentru a face dovada prezenței, este necesar să scrii în chat “prezent” la începutul sesiunii.

TESTELE ONLINE. În ce privește testarea online, rezolvă testul primit rămânând conectat la sesiune, urmând indicațiile trainerului referitor la felul în care vei trimite răspunsurile spre verificare. Păstrează-te motivat și dornic să înveți și cu siguranță ți se va părea ușor să progresezi!

ATITUDINE. Ai văzut postarea de pe Yammer despre Formula performanței? În esență, ea spune că dacă ai cunoștințe și abilități la nivel ridicat, însă atitudinea ta este la nivel zero, atunci primele două sunt anulate.

În aceste condiții de stres și deseori de panică, studierea unei limbi străine te poate ajuta să ieși din starea apăsătoare de peste zi, măcar pe parcursul sesiunii. Atitudinea ta calmă, caldă, și empatică va genera liniște și relaxare. Vei vedea că vei aștepta cu nerăbdare următoarea sesiune de e-learning!

Felul în care reacționăm în situații de criză dă măsura valorii noastre, nu-i așa? Un om optimist, bine pregătit și creativ știe să transforme o situație dificilă într-o oportunitate. Este cu atât mai ușor de realizat acest lucru cu cât trecem prin această experiență împreună. Noi îți oferim această oportunitate, continuându-ne activitatea la fel ca și până acum, fiind determinați să îți oferim o experiență de învățare deosebită!

Și nu uitați: #LearningMustGOOn

Să avem sesiuni reușite și inspirate!

Data articol: 19 martie 2020