Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Jocuri interactive care te transformă în poliglot

Eucom » Blog » Jocuri interactive care te transformă în poliglot
Jocuri interactive care te transformă în poliglot - eucom.ro

Spune-mi și voi uita. Arată-mi și poate îmi amintesc. Implicați-mă și voi înțelege, spune un vechi proverb chinezesc. Iar astăzi vorbim despre un mod distractiv și benefic de a fi și mai implicat în procesul de învățare al unei limbi străine: jocul!

Beneficiile învățării unei limbi prin jocuri

Cercetările efectuate în 2003 de către experții de achiziții lingvistice, Asian EFL Journal, au avut în vedere eficiența metodelor de educație bazată pe jocuri pe studenți atunci când învață o limbă nouă. Studenții au confirmat că le-a plăcut atmosfera relaxată pe care le-a oferit-o jocurile, precum și competitivitatea și motivația pe care acestea le-au adus în procesul de învățare.

La randul lor, profesorii au remarcat că studenții au început să învețe într-un ritm mai alert și să rețină mai bine informațiile dobândite prin jocuri interactive în comparație cu învățarea prin metode clasice. Cercetarea a confirmat că jocurile sunt un instrument extrem de eficient în procesul de învățare al unei limbi străine.

Rezultatele educației prin gamificare vorbesc de la sine. Jocurile sunt utilizate pe scară largă în Statele Unite în scopuri de educație și formare. Într-un singur an, aproape 170 de milioane de americani au jucat jocuri pe calculator pentru a atinge mai multe obiective de învățare, cheltuind aproape 12 miliarde de dolari.

Doar jucând un joc, creierul tău devine puternic stimulat în timp ce înveți și îți îmbunătățești simultan alte abilități cognitive utile, cum ar fi rezolvarea problemelor, memorie, concentrare, agilitate mentală și, desigur, limbajul.

Exemple de jocuri interactive care te transofmă în poliglot

  1. Douăzeci de întrebări

De ce să joci acest joc?

Ajută la îmbunătățirea vocabularului, pronunției și gramaticii.

Cum se joacă:

Configurarea este foarte ușoară, tot ce trebuie să faceți este să scrieți nume de celebrități, animale sau obiecte pe cartonașe individuale. Fiecare jucător va trebui să-și lipească cartonașul pe frunte pentru ca toți ceilalți să-l vadă. În continuare, ei vor trebui să pună întrebări restului grupului pentru a obține informații și a ghici ce se află pe cartonașul lor. Jucătorii au fiecare câte 20 de întrebări, de unde și numele jocului.

  1. Pictionary

De ce să joci acest joc?

Pentru că îți va îmbunătăți vocabularul, exprimarea orală și ortografia.

Cum se joacă:

Ceea ce va trebui să faceți mai întâi este să alegeți suficiente cuvinte, să le scrieți pe hârtie și să le așezați pe toate într-o pungă sau într-un bol. Apoi împărțiți jucătorii în două grupuri.

Alegeți o persoană care este artistul pentru primul cuvânt. Artistul este persoana care încearcă să ilustreze cuvântul folosind creion și hârtie. Toți ceilalți din echipă vor încerca să ghicească cuvintele trase.

Furnizați fiecărei echipe articolele potrivite. Fiecare echipă primește o carte de categorie, o foAIE de hârtie și un creion. Cardul categoriei explică semnificațiile abrevierilor pentru categoriile pe care le vedeți pe placa de joc și pe cartelele de cuvinte. Diferitele categorii sunt (P) pentru o persoană, animal sau loc (O) pentru un obiect – (A) pentru o acțiune, cum ar fi un eveniment – (D) pentru cuvinte dificile – și (TJ).

  1. Traduceți melodia

De ce să joci acest joc?

Îmbunătățește memoria și vocabularul.

Cum se joacă:

Ceea ce trebuie să faceți este să oferiți fiecărui jucător versurile unei melodii populare și distractive din limba țintă. Jucătorii vor trebui să traducă cât mai multe cuvinte în 15 minute, fără a utiliza un dicționar sau telefoanele lor; ei nu își pot folosi decât cunoștințele.

Jocul poate varia după cum considerați de cuviință; le-ați putea cere să traducă verbe doar dacă lucrați la asta. La fel se poate face și cu substantive, adjective, prepoziții și așa mai departe.

  1. Scrabble (Ediția în limbi străine)

De ce să joci acest joc?

Îți dezvoltă vocabularul și memoria vizuală.

Cum se joacă:

Scrabble este un joc de căutare de cuvinte extrem de popular dezvoltat de Hasbro, care le permite jucătorilor să câștige puncte prin crearea de cuvinte folosind plăcile de la patru la doisprezece litere. De obicei, există doar aproximativ 100 de plăci care pot fi utilizate în joc, astfel încât jucătorii vor trebui să folosească creativitatea pentru a pregăti cuvinte noi pe fiecare rând, pe măsură ce plăcile cu litere încep să scadă.

Data articol: 21 octombrie 2019