Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Învățarea online versus învățarea tradițională

Eucom » Blog » Învățarea online versus învățarea tradițională

curs-online-de-limba-strainaAți observat, cu siguranță, că interesul pentru programele personalizate de învățare online a crescut recent; s-a întâmplat nu numai datorită tehnologiilor disponibile, ci și pentru că cercetarea a demonstrat rezultate sporite ale modelelor de predare de tip blended.

Astăzi, succesul unui program de training depinde mult de mediul în care are loc experiența de învățare, de aceea, trebuie să fim cu toții conștienți de cum alegem să predăm o limbă străină: face-to-face, online sau blended.

Pentru început, este important să se știe faptul că programele de Online Teaching sunt fundamentate pe principii de învățare care întâmpină nevoile angajatului moderne și, de asemenea, că există nenumărate beneficii ale acestui tip de predare:

Principiul flipped classroom pentru eficientizarea timpului de la ședința de curs, cursanții maximizează timpul de discuție la ședință, studiind individual teoria și exersând-o ulterior, la întâlnirea cu trainerul;

Principiul de învățare asincronă, caracteristic nevoilor angajatului modern– învățare oricând și oriunde, cursanții putând participa deși sunt în delegație, concediu medical ori vacanță;

Conceptul de social learning este maximizat, cursanții interacționează între ei în medii relaxate precum forumuri de discuție, învățând unii de la ceilalți, nu numai de la trainer;

Conceptul de gamification pentru motivarea și recompensarea cursanților, cursanții sunt recompensați pentru activitatea lor și li se prezintă clar progresul;

Conținut bogat, accesibil imediat și adaptat la dispozitiv- materialele de studiu sunt diverse, ușor de accesat și vizualizat.

Există, desigur, o serie de condiții esențiale pentru ca un training online să aibă succes: conexiunea la internet trebuie să fie de foarte bună calitate atât la trainer, cât și la cursanți, trainerul trebuie să cunoască foarte bine platforma pe care susține trainingul și are nevoie întotdeauna de back-up în cazul în care întâmpină probleme tehnice.

Predarea online presupune flexibilitate în învățare și aduce rezultate clare: Au fost cursanți care s-au logat în concediu, din recepția hotelului sau din balconul camerei de hotel. Reprezentații de vânzări se logau și din mașină – făceau un popas pentru a participa. O cursantă a participat la cursuri în concediu medical. Important este că, oriunde ai fi, poți găsi 1 oră și 40 de minute la dispoziție pentru a nu rămâne în urmă, atunci când ești interesat cu adevărat de obiectivul tău. (testimonial trainer Eucom Oana)

Platformele de e-learning pe care echipa noastră susține cursuri în acest moment reprezintă mai mult decât colecții de exerciții și activități adaptate mediului online; utilizează tehnologii noi și urmează tendințe moderne în domeniu – sarcini specifice programelor de învățare continuă sau gamification.

Așadar, predarea online, cel mai flexibil program de training, deschide multe ferestre spre stilul de învățare al cursantului, preferințele lui, bineînțeles punctele lui slabe, trainerul putând, astfel, crea o experiență personalizată pentru fiecare în parte. Se vor vedea rezultate imediat!

Data articol: 1 septembrie 2017