Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Învățarea experiențială, despre concept și beneficii

Eucom » Blog » Învățarea experiențială, despre concept și beneficii

interactiune-limba-straina-invatare-prin-experienta‘For the things we have to learn before we can do them, we learn by doing them!’ (Aristotel)

Fără îndoială, cea mai puternică și, în același timp, naturală metodă de învățare este prin experiență sau, mai precis, prin reflectarea asupra și înțelegerea unei experiențe trăite. Se numește învățare experiențială și este considerată a fi cea mai eficientă metodă de asimilare a unor noi cunoștințe.

Poate fără a conștientiza, învățarea experiențială este alături de noi încă din copilărie și o preferăm ori de câte ori ne dorim să deprindem noi abilități. De menționat, astăzi e unul dintre cele mai importante trenduri ce vizează dezvoltarea angajaților din companii pentru că, printre altele, facilitează:

Noi spunem că se îndepărtează în mod radical de metodele tradiționale de predare, ducând învățarea dincolo de sala de curs. Echipa noastră a adoptat acest trend în cadrul programelor de training lingvistic prin conceptul de Courses Without Walls: simulăm situații de comunicare din viața reală, creăm contexte diverse pentru interacțiunea în limbă străină și oferim cursanților oportunitatea de imersiune totală în limba țintă.

Descriem conceptul Courses Without Walls cu Eucom în scurtul videoclip de AICI.

Reimaginăm spațiile de învățare a unei limbi străine și creăm experiențe pozitive pentru cursanți; în întreaga poveste there is no boundary for us … luna trecută am ajuns în Malta. Am denumit inițiativa Language Without Walls și ne-am propus să îi ademenim pe cursanți în tot soiul de contexte sociale relevante și motivante pentru ei în vizita făcută în orașul Valletta, Malta. Scenariile au prilejuit interacțiunea în limbă străină, participanții îmbogățindu-și paleta de experiențe cu încă o amintire pozitivă, de ordin cultural. Acest tip de program nu numai consolidează relațiile între trainer și cursanți, dar acționează ca liant pentru participanți și îi deschide către interacțiune în limba țintă cu străinii, element atât de important pentru membrii echipelor care activează la nivel global.

Tu ce fel de experiențe de învățare a unei limbi străine îți dorești să creezi pentru compania ta?

Data articol: 16 iulie 2018