Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

#inspiramoameni

Eucom » Blog » #inspiramoameni
#inspiramoameni - eucom.ro

Am ales să începem astăzi cu o poveste despre o călătorie de descoperire făcută în cadrul unui Courses Without Walls.

Ori de câte organizăm un astfel de curs pornim de la câteva întrebări simple: Ce interese are cursantul meu? Ce îi place? Ce îl preocupă? Și de aici ideile încep să curgă.

Colega noastră, Anca Staicu și-a pus această întrebare, iar răspunsul a fost: cărțile, Parisul, călătoriile. Alegerea temei cursului a venit firesc: Les bouquinistes des quais de Seine.

 Îi cunoaşteţi? Le ştiţi povestea?

 Peste 240 de anticari, peste 300,000 de cărţi, jurnale, timbre, luate la pas de-a lungul Senei. (“’the only river in the world that runs between two bookshelves”)

 Recuzita folosită pentru curs? Imagini cu anticarii de pe cheiurile Senei, informații despre istoria acestora, un video despre o zi din viața unui bouquiniste și… discuția a curs, dar nu doar între ele două! Cursanta a trebuit să imagineze dialoguri cu anticarii, pentru că, de fapt, aceste discuții sunt cele care dau farmec achiziției unei cărți pe cheiurile Senei, nu-i așa?

Dorința Ancăi era cea de a pune cursanta în situația de a folosi regulile de concordanță a timpurilor verbale în exprimarea orală și de aceea a provocat-o să vorbească și despre călătoriile sale trecute și viitoare, despre obiceiurile ei ca turistă.

Timp de aproape 2 ore, cursanta a păşit într-o altă lume, călătorind virtual, într-un Paris fascinant.

 Vă invităm şi pe voi să faceţi acelaşi lucru folosind resursele de mai jos!

O zi inspirată să aveţi!

https://www.paris.fr/pages/les-bouquinistes-et-paris-histoire-d-amour-en-majuscules-7886
Data articol: 2 octombrie 2020