Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

#inspiramoameni – Ep.4

Eucom » Blog » #inspiramoameni – Ep.4
#inspiramoameni – Ep.4 - eucom.ro

Despre muzică şi efectele pe care le are asupra creierului uman se pot scrie pagini întregi.

Nu o vom face noi. Ce vom face însă, va fi să vă povestim despre cum am integrat pasiunea pentru muzică a cursanţilor în cadrul unui curs şi nu orice fel de curs, ci un CWW. O sesiune întreagă despre muzica şi cultura franceză, în limba franceză!

Dar haideţi să vă împărtăşim cum şi ce s-a întâmplat în cadrul sesiunii!

Totul a început de la nevoia rostită a cursanţilor şi de la pasiunea comună: muzica!

Cursul a debutat cu un video care prezenta o idee inovatoare a unui muzeu de provincie din Franţa, aceea de a consacra câteva spaţii expoziţionale istoriei muzicii din secolul al XX-lea din Franţa. Aici, cursanţii au descoperit fotografii celebre din cabarete, primul format de vinyl (construit pe o bază de ciment), expresia “Faire un boeuf” şi tot felul de obiceiuri ale pasionaţilor de muzică, în timpul Războiului, ca de exemplu ascunderea pianului din casă pentru a nu plăti taxe statului. 🙂

Au fost schimbate impresii despre diferenţele dintre concertele clasice, ţinute pe o scenă în faţa publicului şi varianta adaptată perioadei actuale, online, au fost împărtăşite preferinţe muzicale, amintiri şi sentimente.

Bineînţeles, s-a ascultat muzică multă! Nu a lipsit nici lectura unui articol publicat într-o revistă online despre cele 5 legende ale muzicii româneşti cunoscute în Franţa. Şi a existat şi o recomandare de film pentru o seară de vineri, “La Môme”, un film despre viaţa şi parcursul profesional al lui Edith Piaf, un film touchant cu Marion Cotillard în rolul principal.

Cursul s-a încheiat cu parcurgerea unui Quizz online în scopul descoperirii stilului muzical care ne reprezintă.

Care au fost rezultatele? Pe lângă exersarea abilitaţilor de exprimare în limba franceză, sesiune a fost privită ca un moment de relaxare şi descoperire! La nivel de grupă, a crescut motivaţia şi unitatea acesteia.

La final, vă lăsăm cu 3 recomandări muzicale:

Nu-i aşa că muzica face minuni? Şi nu-i aşa că învăţarea se poate face altfel? ????

Data articol: 11 decembrie 2020