Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Inovaţia, avantaj competitiv în mediul de afaceri

Eucom » Blog » Inovaţia, avantaj competitiv în mediul de afaceri

inoviatia in mediul de afaceriCum putem găsi oameni inovatori pentru companie? Şi cum putem deveni noi înşine mai creativi? Dar în ce constă, mai exact, abilitatea de a inova şi cum se întâmplă ca unii oameni să vină cu idei valoroase? Inovaţia este secretul succesului în afaceri, aşa că acestea sunt câteva dintre întrebările care pun pe gânduri bordul executiv din companii; sunt, de asemenea, întrebările puse şi de noi la conferinţa HR Club Innovation Conference.

Care este comportamentul ce defineşte un angajat cu abilităţi creatoare?

Face asocieri neobişnuite şi generează idei noi

 Un angajat inovator va putea conecta idei din diferite domenii ori chestiuni care nu sunt, în aparenţă, legate. Va continua să îşi dezvolte abilitatea făcând apel şi la celelalte competenţe de descoperire, astfel încât va ajunge să genereze idei nenumărate şi să le combine în moduri ingenioase.

Pune întrebări provocatoare

 ‘De ce şi de ce nu?’ sau ‘Cum ar fi fost dacă…?’ sunt întrebările angajatului iscoditor; el va pune sub semnul întrebării tot ce este evident, va analiza, evalua şi lua decizii în consecinţă. Va chestiona ce e de necontestat şi va căuta întrebările potrivite. Va îmbrăţişa provocarea şi va depăşi constrângerile.

Observă şi experimentează 

Un angajat cu spirit inovator vede lumea într-o lumină diferită; priveşte atent la detaliile legate de comportament al interlocutorului pentru a crea noi moduri de a face lucrurile. Însă pentru a se asigura că ideile sunt implementate şi au impact, inovatorul le experimentează într-un mediu în care încercarea şi eşecul nu au consecinţe ci doar facilitează inovaţia.

Stă în preajma oamenilor care îl inspiră şi îl provoacă

Angajatul creativ acordă timp şi energie socializării cu persoane din mediul lui de afaceri, găsind, astfel, noi perspective în administrarea activităţilor din cadrul companiei ori noi mijloace de dezvoltare.

Abilitatea de a inova ţine de alegere şi vine din a gândi altfel şi a acţiona în consecinţă; nu este înnăscută, ci poate fi cultivată. Angajaţii inovatori generează idei creative şi colaborează în vederea implementării lor, transformând inovaţia într-un atu al excelenţei companiei în mediul business.

Data articol: 23 noiembrie 2016