Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Impactul Language Learning după COVID -19

Eucom » Blog » Impactul Language Learning după COVID -19
Impactul Language Learning după COVID -19 - eucom.ro

Ne îndreptăm treptat către o normalizare a condițiilor de viață în era coronavirusului și suntem încrezători că oamenii se vor adapta bine la noile dimensiuni ale unei lumi ce nu va mai fi la fel ca înainte. Este important să încercăm să fim pregătiți pentru ce va urma, analizând felul în care am reacționat fiind în mijlocul furtunii. De aceea, am făcut o retrospectivă a ceea ce a însemnat până acum această pandemie pentru segmentul de learning și care sunt implicațiile ei în acest context.

De ce #LearningMustGoOn

În acest mediu incert este vital ca procesul de învățare să continue. Spre deosebire de orice altă perioadă din trecut, noi avem abilitatea de a ne continua misiunea chiar și când instituțiile de învățare sunt închise fizic. Asta pentru că sesiunile de learning se pot desfășura în sistem de virtual classroom, de pe orice device disponibil la îndemână. Fiind obișnuiți cu eLearningul, ne-am luat de la bun început angajamentul de a ne ajuta toți cursanții să aibă experiențe pozitive de învățare, acest lucru fiind un real motiv de bucurie și determinare pentru noi. Mai mult decât atât, în Eucom credem cu tărie că orice tip de învățare prezintă lecții prețioase pentru orice fel de vremuri vom întâmpina de acum încolo.

Cum ajută învățarea unei limbi străine în contextul actual

Inteligența emoțională. Empatia și înțelegerea culturală pe care oamenii le deprind în urma studierii unei limbi străine îi pot ajuta în toate aspectele vieții lor, inclusiv în înțelegerea semenilor lor de la locul de muncă, mai ales în cazul apartenenței la o echipă multiculturală. În plus, cunoscând background-ul cultural al unei persoane prin intermediul cunoașterii limbii pe care o vorbește, suntem mai aproape de felul în care aceasta gândește și reacționează într-o situație de criză.

Stimularea logicii. De asemenea, folosirea unei alte limbi atunci când luăm decizii poate rezulta în luarea unor decizii raționale și mai puțin bazate pe emoții, conform unui studiu de la Universitatea din Chicago.

Dezvoltarea personală. Pe de altă parte, mulți oameni au luat această perioadă de izolare și carantină drept un bun prilej de self-improvement, dar și de a se ține ocupați și departe de plictiseală sau de alte stări nefolositoare. În aceste circumstanțe, învățarea unei limbi străine vine cu numeroase beneficii, inclusiv cele cognitive, cum ar fi memoria îmbunătățită și cele sociale, precum conectarea mai bună cu ceilalți. Printre alte beneficii, un altul notabil în acest caz este creșterea încrederii în sine, care vine la pachet cu forța și deschiderea către a încerca noi experiențe. Nu în ultimul rând, învățarea unei limbi străine îmbunătățește nivelul de competititvitate, extinzându-ne oportunitățile într-o societate globalizată.

Ștergerea barierelor culturale. Sigur că vom fi cu toții ușor bulversați când vom realiza nevoia de a ne adapta, încă o dată (în atât de puțin timp), unei noi realități, rutine și reguli. Cu toate acestea, sentimentul de preparedness, dar și un bun plan de business continuity pot lua naștere chiar din acest background creat de învățarea limbilor străine și de călătoria multiculturală pe care acest proces o asigură. Astfel că, în interiorul unei echipe internaționale totul va curge mult mai coeziv și natural, as in #wereinthistogether, ca efect secundar al izolării în masă.

În concluzie, consider că cei care vor avea de câștigat după ce trece această criză vor fi cei care au reușit să vadă că o planificare bună a zilei de muncă îi face mai productivi.  În plus, vor fi privilegiați aceia care au luat ce e mai bun din această perioadă. Cât despre noi, la Eucom, partea de learning este o componentă omniprezentă în activitatea noastră, așadar suntem obișnuiți să învățăm lucruri noi în permanență. Acum, mai mult că niciodată, diferențele culturale vor ieși în evidență, iar înțelegerea și abordarea lor dintr-o perspectiva personală (înțelegând limba și cultură interlocutorilor) vor face diferența.

Data articol: 6 mai 2020