Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Expresii pe care ar trebui să le știi când călătorești în zona Ecuatorială

Eucom » Blog » Expresii pe care ar trebui să le știi când călătorești în zona Ecuatorială
Expresii pe care ar trebui să le știi când călătorești în zona Ecuatorială - eucom.ro

Chiar dacă te aventurezi în inima junglei sau pur și simplu te relaxezi într-o zonă mai liniștită, călătoria în zona ecuatorială este una dintre cele mai interesante experiențe pe care le poți încerca.

Ce limbi străine ar trebui să te intereseze dacă te gândești să călătorești în această zonă?

Hello, Hola, Olá, Bonjour, مرحبا (Marhabaan), Assalamu alaikum…

În afară de Uganda, Kenya și Kiribati, care au printre limbile oficiale și engleza, în celelalte țări tropicale ar trebui să ai cunoștințe în limbile spaniolă, portugheză, franceză, arabă, divehi pentru a fi sigur că poți comunica eficient cu locuitorii.

Cele mai multe aeroporturi au engleza ca limbă secundară, spre exemplu pentru a direcționa călătorii, în cadrul facilităților și pentru acte precum viza sau documentele de imigrare. Totuși, nu toți angajații vorbesc coerent în engleză, iar după ce vei părăsi aeroportul, te vei întâlni cu siguranță măcar cu unul din următorii: șoferi de taxi, autobuz, tren, de tuk-tuk, vânzători și mulți alții, care poate nu au nici măcar nivelul cel mai mic de cunoștințe de limba engleză. Pentru a fi pregătit să interacționezi cu ei, notează-ți sau învață aceste cuvinte în limba locală:

Să cunoști oameni noi și să-ți faci prieteni este o altă modalitate foarte bună de a învăța o limbă străină. Pentru succesul conversației, va trebui să treci de anumite elemente de deschidere ca introducerile și întrebările de bază care să asigure o bună funcționare a cursului discuției. Tip: Cere partenerilor de discuție să vorbească rar, astfel încât să poți înțelege complet ce comunică ei.

Printre sintagmele de bază pe care e recomandat să le ai la îndemână se numără:

Dacă știi că ai o problemă de sănătate, dacă folosești un anumit tratament sau dacă vrei să fii pregătit în cazul unui virus din călătorie, este recomandat să știi sintagme care să descrie starea ta. Iată câțiva termeni foarte folositori pe care să ți-i însușești pe măsură ce înveți o limbă străină:

General Tip: Nu uita să te relaxezi și să asculți cum comunică localnicii. Este șansa ta de a învăța termeni în limbi străine într-un mod fun.

Data articol: 26 septembrie 2019