Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Experiential learning. Cum te pot influența noile tehnologii în învățarea limbilor străine

Eucom » Blog » Experiential learning. Cum te pot influența noile tehnologii în învățarea limbilor străine
Experiential learning. Cum te pot influența noile tehnologii în învățarea limbilor străine - eucom.ro

Microlearning, Big Data, Învățare Adaptivă, Online și Blended Learning sunt câteva dintre trendurile care influențează domeniul învățării de limbi străine în 2019. Să nu uităm de noile generații și de skillurile pe care acestea le aduc în atenția noastră. Descoperă mai jos ce aport are tehnologia în procesul de învățare al limbilor străine.

Și când credeai că nu va mai urma nimic după trainingurile lingvistice via Skype…

Perioada în care singurele modalități prin care o limbă străină putea fi accesată erau studiul aprofundat al manualelor și dicționarelor voluminoase pare de domeniul unui trecut îndepărtat.

Pentru a respecta trendurile din domeniul învățării și pentru a se intersecta cu stilul de învățare al noilor generații, au fost adaptate și modalitățile de a învăța limbi străine. Scopul este ca acestea să devină mai atractive, interactive, să păstreze elementul de fun și provocările, astfel încât cel care învață să rămână implicat și activ în cadrul unui demers care are nevoie de multe resurse de timp.

Și pe lângă faptul că ai la dispoziție formatul online al multor cărți, dicționare și alte resurse de învățare în locul manualelor și dicționarelor voluminoase în format fizic, învățarea poate fi accesată oriunde ai fi, de pe desktop sau telefon.

Inteligența Artificială pentru Inteligența umană

Inovații recente în domeniul învățării limbilor străine au adus Inteligența Artificială în joc. Aceasta stă la baza unor sisteme care îi ajută pe cei care învață să conștientizeze ce puncte slabe au de îmbunătățit și care sunt exercițiile specifice cele mai potrivite pentru dezvoltarea competențelor de care au nevoie. Acest tip de sistem generează constant noi întrebări până când devii stăpân pe un anumit subiect.

Realitate Virtuală, Realitate Augmentată & Mixul de realități

Ray Kurzwell susține că până în 2045 oamenii vor fi în permanență conectați la cloud. Vor putea să dea search pe Google pentru a obține cunoștințe în doar câteva secunde și să le descarce direct în creier… chiar și o limbă străină. Vor putea, de asemenea, să facă backup la propriile amintiri și gânduri pe cloud și să le poată accesa în orice moment.

Imaginează-ți că, în curând, opțiunea de a exersa abilitățile lingvistice în contexte culturale și geografice diferite, chiar din confortul propriei case sau din orice alt loc va fi la ordinea zilei. Spre exemplu, cum ar fi dacă ți-ai putea testa competențele de a comunica în limba greacă, pe insula Santorini, unde te poți juca în diverse scenarii: în timp ce comanzi mâncare, ceri indicații sau vizitezi un monument? Totul prin intermediul unui sistem VR.

Imersiune completă într-o experiență de învățare

Unul dintre avantajele pe care le aduce VR-ul în învățare este debarasarea de distrageri prin crearea unei experiențe imersive care să-l mențină implicat pe cel care învață, să îl ajute să se conecteze la materialele de învățare și să-i mențină interesul.

Spre exemplu Camera Imersivă Cognitivă, numită și Camera Situațională, le oferă cursanților șansa de a se afla într-un restaurant din China sau într-o grădină din Tai Chi chiar din sala de curs. Cufundați în acest mediu, își exersează competențele în limba mandarină cu un AI chat agent al IBM Watson. Este vorba de un curs dezvoltat de Laboratorul de Sisteme Cognitive și Imersive.

Ce trebuie să reții

Nu e nevoie de o competiție între AI și factorul uman, ci de o colaborare, de folosirea unor skilluri noi, la fel de importante ca cele vechi și de detașarea de anumite aspecte ale metodelor tradiționale de învățare care nu mai sunt atât de eficiente în prezent.

Aceasta este viziunea noastră și credem în combinația minune dintre interacțiunea cu un trainer și soluțiile noi, digitalizate prin intermediul stilului de învățare Agile Learning.

Data articol: 17 iulie 2019