Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Evaluarea lingvistică. De ce să o incluzi în procesul de recrutare

Eucom » Blog » Evaluarea lingvistică. De ce să o incluzi în procesul de recrutare

testare-limbi-straineAtenția pe care o acordăm viitorilor angajați poate genera costuri suplimentare pentru companie, dar poate genera multe beneficii. Una dintre abilitățile pe care oamenii obișnuiesc să o supraevalueze și, uneori, subaprecieze, este cunoașterea unei limbi străine. Fie că își doresc foarte mult un anumit post și au tendința să scrie în CV exact ce își dorește angajatorul să vadă, fie că stima lor de sine nu este foarte mare și declară un nivel lingvistic inferior celui pe care îl au în realitate, o evaluare lingvistică profesionistă încă din etapa recrutării se dovedește a fi imperios necesară.

Ce presupune serviciul de evaluare lingvistică?

Evaluarea lingvistică este o practică din ce în ce mai cunoscută și utilizată de companii atunci când angajează personal, dar și atunci când promovează angajați în posturi superioare. Există o nevoie din ce în ce mai stringentă a companiilor de a testa dacă, atât angajații existenți, cât și viitorii angajați cunosc limba străină în care se comunică preponderent la locul de muncă, acea lingua franca a companiei care impune un nivel de cunoaștere foarte bun și care promovează o imagine profesionistă a companiei, care facilitează colaborarea între membrii echipei.

Cum se desfășoară evaluarea lingvistică a candidaților?

Persoanele pe care compania decide să le integreze în procesul de testare lingvistică trec prin două etape; mai întâi, susțin un test cu 60 de întrebări grilă pentru care au la dispoziție 40 de minute, după care susțin și o probă orală unde, timp de 15 minute, le sunt adresate întrebări cu grade diferite de complexitate. La final, performanţele candidaţilor sunt evaluate conform Cadrului European de Referinţă al Limbilor Străine, iar în câteva ore angajatorul primeşte un raport care detaliază competenţele lingvistice ale persoanelor evaluate.

Care sunt avantajele evaluării lingvistice specializate?

Echipa noastră susține periodic traininguri dedicate echipei de evaluatori, traininguri prin care ne asigurăm că cei ce testează candidații sunt nu numai foarte buni cunoscători ai limbii străine țintă (nivel C2 conform CEFR), ci și foarte atenți la specificul fiecărui candidat, empatici și abili în arta comunicării. Așadar, un prim avantaj al evaluării lingvistice Eucom este faptul că serviciul este realizat de profesioniști și garantează un rezultat corect, obiectiv.

Rapiditatea, simplitatea și transparența procesului sunt, de asemenea, avantaje considerabile ale testării lingvistice Eucom. Am dezvoltat un sistem informatic ce permite clientului acces permanent la informații și aflarea în timp real a rezultatelor. Cum timpul este una dintre cele mai importante resurse cu precădere în procesul de recrutare, definitivarea unui dosar de candidat se poate constitui într-un avantaj competitiv al recruiterului.

În plus, echipa noastră are în componență evaluatori a 31 de limbi străine, pentru toate acestea fiind accesibile și teste pe platforma Eucom, un sistem aliniat deci pentru toate limbile străine pe care o companie are nevoie să le testeze. Indiferent de limba pe care compania o evaluează, modul de evaluare și de raportare este același, serviciile sunt integrate și prezintă același standard de calitate.

Desigur, testarea lingvistică este adesea urmată și de înrolarea într-un program de training lingvistic, un beneficiu atât de urmărit și de dorit de generațiile noi de angajați.

 

Data articol: 27 iulie 2018