Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Eucom te provoacă la performanță!

Eucom » Blog » Eucom te provoacă la performanță!

cursuri-limbi-straine-trainer-performantPentru că ne place să fim mereu activi, să nu ne oprim din a crește și să avem succes, descriem mai jos cum vede un trainer Eucom provocările din activitatea noastră. Ne-a răspuns la întrebări Monica, unul din trainerii noștri performanți.

Dragă Monica, descrie-te în câteva cuvinte, povestește despre tine, ce te motivează, ce te construiește?

Sunt o persoană care caută mereu să se descopere pe sine în situaţii noi. Cred că întâmplările, oamenii pe care îi întâlnim, provocările pe care le acceptăm ne ajută să găsim în noi înşine resurse pe care poate nu le cunoşteam sau în care nu credeam suficient. Îmi place să cred că sunt autentică, naturală, falsitatea şi neîncrederea mi se par obositoare şi costisitoare. Cred oamenii şi cred în oameni, pornesc întotdeauna de la ideea că sunt buni şi bine intenţionaţi şi asta îmi aduce mai multe bucurii decât neplăceri. Pun multă pasiune în tot ce fac şi în tot ce spun. Mă laud cu faptul că am în jur doar oameni care îmi plac. Cred în binele făcut doar pentru că se poate şi sunt generoasă cu timpul meu. Cursanţii mei îmi spun că sunt mereu veselă şi energică, că am răbdare şi că îi motivez în a-şi atinge obiectivele.

Cum ai început tu povestea Eucom?

Am început aventura Eucom în urmă cu 2 ani, dar parcă au trecut 10. Şi nu e de mirare, pentru că în aceşti doi ani am susţinut peste 1750 de sesiuni de limba italiană şi limba franceză, pentru 46 de grupe. Au fost doi ani foarte intenşi în care am avut experienţe care mi-au adus mari satisfacţii, doi ani în care am simţit că progresez şi am avut mereu dorinţa de a face mai bine ceea ce fac. Practic, Eucom a răspuns foarte bine nevoii mele de a afla ce aş putea să devin şi continuă să mă provoace.

Un proiect de suflet pentru tine, pe care l-ai îndrăgit, care te-a provocat, care te-a împins și te-a îndemnat, ni-l descrii pe scurt?

Îndrăgesc toţi cursanţii fără excepţie şi mă ataşez de fiecare proiect, însă există unul care îmi va rămâne mereu în suflet. Am instruit în respectiva companie în jur de 150 de persoane pornind cu majoritatea de la nivel A0 şi ajungând la nivel B1 sau B2. Am petrecut împreună cu acei cursanţi aproape 2 ani şi i-am văzut în timpul şi după terminarea cursului cum îşi folosesc noua abilitate în munca lor. Am avut multe sesiuni frumoase şi foarte, foarte multe ședințe vesele cu ei, sunt foarte mândră de felul în care au ajuns acum să comunice în limba italiană. Specificul acestui proiect a fost faptul că marea majoritate a cursanţilor nu aveau altă motivaţie pentru învăţarea limbii italiene afară de aceea că era impus de companie. Aşa cum am spus, provocările mă sperie însă asta nu mă impiedică să le accept şi îmi place să cred că am reuşit să îi fac pe mulţi dintre ei să îşi găsească şi o motivaţie proprie pentru învăţarea limbii italiene.

Ce fel de provocări ai întâlnit în colaborarea cu noi?

Până de curând am crezut că cea mai mare provocare a fost atunci când mi s-a cerut să preiau un proiect care îmi aducea încă 5 grupe pe lângă cele 10 pe care le aveam deja în altă companie. Timp de două luni cele două proiecte s-au suprapus şi a fost un adevărat tur de forţă. În plus, tot atunci am fost împinsă înspre ceea ce eu credeam că era o prăpastie, însă s-a dovedit a fi un urcuş şi vorbesc de faptul că m-a provocat să reiau predarea limbii franceze după ce făcusem câţiva ani de pauză. Pentru a nu coborî standardele la care lucrează Eucom a trebuit să muncesc şi să învăţ mult (şi încă o mai fac), dar faptul că am avut şi am rezultate frumoase la cursurile de limba franceză a uşurat mult efortul şi l-a răsplătit. Dar aceasta nu a rămas cea mai mare provocare, pentru că recent, Eucom a făcut iar ce ştie să facă mai bine ? şi anume să scoată oamenii din zona lor de confort şi să îi împingă spre a încerca lucruri noi, spre a se reinventa, așa că iată-mă în poziţia de a povesti viitorilor clienţi de ce Eucom este opţiunea cea mai potrivită pentru ei.

Cum vezi tu activitatea ta în Eucom, ce îți place și vrei să se întâmple în continuare?

Eu, una, ştiu foarte bine de ce Eucom este soluţia potrivită pentru mine. În primul rând, îmi dă toată libertatea de a face în sala de curs ceea ce cred eu că este mai bine pentru ca participanţii şi compania client să îşi atingă obiectivele. Cu toate acestea, nu mă simt niciodată singură, am lângă mine o echipă care mă sprijină şi cu care mă sfătuiesc pentru a lua cele mai bune decizii pentru succesul cursului şi, nu în ultimul rând, o echipă care mă ajută să învăţ. Am mereu la îndemână multe instrumente pe care le pot folosi pentru a face cursurile mai interesante şi mai eficiente, iar faptul că pot comunica cu colegii care împărtăşesc din experienţele lor mă stimulează şi mă inspiră. Nu în ultimul rând, merg alături de Eucom pentru că este o corabie care nu se lasă purtată de valuri ci are o direcţie clară şi în plus, are şi vânt din pupă. În mod firesc, încă de la început, atunci când vorbesc despre Eucom, eu spun „noi”, pentru că aşa am simţit.

Ce sfaturi ai pentru colegii tăi traineri, la început de drum lângă noi?

Cred că aş rezuma totul într-un singur sfat: să îşi dorească mereu să fie un trainer mai bun pentru cursanţii lor din acel moment. Dacă există această dorinţă, totul va fi bine. Suntem privilegiaţi, facem ceva ce ne place şi dăruim mult din ceea ce suntem noi ca persoane şi ca profesionişti şi primim cel puţin tot pe atât. Trebuie să ne dorim ca participanţii la cursurile noastre să aibă succes şi să îi sprijinim nu doar livrând corect ședințe bine concepute şi interesante, ci încercând să aflăm ce îi motivează pe fiecare în parte, ajutându-i să îşi identifice punctele slabe şi modalităţile de a le transforma în puncte forte. Eu nu ştiu dacă sunt un trainer bun, dar fac tot ce pot pentru a fi un trainer mai bun azi decât ieri.

 

Data articol: 3 august 2017