Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

De la lectie demo la succes in training lingvistic

Eucom » Blog » De la lectie demo la succes in training lingvistic

Echipa-Recrutare Eucom4Luna aceasta, ne-am îndreptat atenția către echipa de traineri Eucom și către cei care ne aduc împreună, echipa de recrutare Eucom. Aflați cum este și cum nu este echipa noastră de Recruiteri, ce caută la oamenii pe care îi întâlnesc, ce primează la un interviu și cum arată o lecție demo de succes.

Cum este şi cum nu este echipa de recrutare Eucom, ce vă caracterizează pe voi, ca întreg, ce vă inspiră, ce superputeri aveţi?

Echipa de recrutare Eucom este talentată, creativă, umană, spontană, sinceră, gata să acorde a doua şansă şi orientată spre a coopta în echipă doar oamenii care ne seamănă. Suntem un întreg, ne sprijinim în permanenţă, astfel încât să nu rămânem fără soluţii. Scopul nostru este mereu acelaşi: să aducem laolaltă traineri care înţeleg şi iubesc conceptul Eucom, care îşi fac meseria cu pasiune şi împreună cu care să creştem de la an la an. Nu ne plac tiparele, persoanele fără energie sau lipsite de atitudine. Ne inspiră şi ne umplu de entuziasm oamenii pasionaţi, isteţi, dornici să crească, cei imperfecţi, dar perfectibili. De la ei ne luăm energia pentru fiecare zi şi puterea de a accepta cu zâmbetul pe buze orice provocare. Suntem o echipă magică, cu superputeri; cum aşa? Ei bine, avem puterea de a vedea dincolo de un CV sau de o recomandare, de a descoperi OMUL din spatele experienţei profesionale şi asta e arma noastră secretă.

Ce căutaţi la oamenii pe care îi întâlniţi, ce vă aşteptaţi să vedeţi şi ce se întâmplă să vedeţi cel mai des astăzi (cum sunt candidaţii, tineri sau experimentaţi, relaxaţi sau prea puţin flexibili, cum aţi descrie, pe scurt, oamenii cu care intraţi în contact)?

Căutăm exact ceea ce oferim noi în cadrul echipei Eucom: deschidere, creativitate, pasiune pentru limbile străine, plăcerea de a lucra cu adulţii, şi, bineînţeles, nivel lingvistic avansat. Nu întâlnim la tot pasul astfel de oameni, munca noastră ar fi monotonă şi prea simplă, poate… însă ne plac provocările! Întâlnim tipologii foarte diferite de candidaţi: de la tineri fără experienţă, nu tocmai ancoraţi în realitate şi un pic prea relaxaţi ori persoane foarte bine pregătite lingvistic dar extrem de rigide, la oameni cu adevărat pasionaţi, cu sau fără experienţă, care înţeleg conceptul Eucom şi sunt gata să înveţe dintr-un feedback, să se perfecţioneze şi să facă training la un alt nivel. Diversitate e cuvântul care creionează cel mai bine categoriile de candidaţi cu care intrăm în contact şi asta e ceea ce face ca activitatea noastră să fie eterogenă şi plină de neprevăzut; fiecare interviu e altfel, flowul discuţiei se schimbă în funcţie de omul din faţa noastră. Politica noastră, în care credem enorm, este să oferim feedback candidatului, un feedback sincer, care să îl ajute să-şi îmbunătăţească anumite practici şi care să facă din interviu în sine o experienţă utilă. Sinceritatea, comunicarea deschisă sunt cheia recrutărilor noastre de succes.

Ce alege recruiterul Eucom, o personalitate atractivă sau abilităţi excelente de predare, de la ce nu facem rabat şi ce putem lăsa deoparte (să ne gândim şi la cunoştinţele lingvistice, şi la abilitatea de a improviza, şi la organizare, punctualitate, ori alte trăsături necesare)?

Întotdeauna primează atitudinea şi nivelul lingvistic în detrimentul experienţei în predare. Nu facem niciodată rabat de la cunoştinţele lingvistice pentru că nu ne putem prezenta în fata clienţilor decât cu cei mai buni profesionişti în limba străină. Apoi, suntem orientaţi către partea umană, căutăm flexibilitate şi pasiune, implicare şi adaptabilitate, precum şi capacitatea de a asculta activ. Pentru un trainer, e la fel de important să ştie să-şi asculte cursanţii, cum să le transmită informaţii. Pentru a le putea bifa aşteptările, e necesar să îi cunoşti, să le înţelegi nevoile şi să le identifici minusurile… şi cum poţi face asta cel mai bine, dacă nu prin ascultare activă?

Cum arată, pentru voi, o lecţie demonstrativă memorabilă?

O lecţie demo cu adevărat bună e cea de care îţi aminteşti şi după luni de zile, cea care conţine factorul „WOW”. În primul rând, trebuie să vedem că există o structură de lecţie, o logică în desfăşurare, jocuri şi exerciţii creative, din care să rămâi cu ceva specific în minte, metode de predare interactivă, prin care informaţia să ajungă la cursant; trebuie să se creeze o legătură trainer-cursant încă de la primul contact şi, nu în ultimul rând, vrem să vedem adaptabilitate. Mergem mai departe întotdeauna cu trainerii care relaţionează uşor, care nu se pierd atunci când lucrurile nu decurg conform planului de acasă, care acceptă provocările şi nu fug de ele pentru că în training nu ducem lipsă de astfel de situaţii… ieşite din tipar.

Ce sfat aţi da candidaţilor la a fi trainer Eucom?

I-am sfătui să fie bine pregătiţi, să fie oneşti cu ei înşişi, deschişi şi umani, iar dacă sunt cu adevărat pasionaţi de limba străină pe care vor să o predea şi dacă iubesc oamenii, să nu ezite, să aplice la joburile noastre. Pe cei fără experienţă îi sfătuim să vină cu încredere la interviu, aici vor găsi suportul şi informaţiile de care au nevoie pentru a reuşi să devină traineri. E o formulă simplă: cunoştinţe lingvistice+pasiune+implicare+suport Eucom=REUŞITĂ.

În final, o întrebare de testare a personalităţii pe care aţi adresat-o unui potenţial trainer.

Am întrebat cu bucurie Ce trăsături ai moştenit de la părinţii tăi, trăsături pe care ai vrea să le transmiţi mai departe şi copiilor tăi şi care îţi conferă un atu în sala de curs?

 

Data articol: 31 august 2017