Log in CAN DO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

De ce sunt expații buni antreprenori

Eucom » Blog » De ce sunt expații buni antreprenori
De ce sunt expații buni antreprenori - eucom.ro

40% din cele mai profitabile 500 de companii ale lumii au fost fondate de imigranți sau de copiii lor, potrivit unui raport „Partnership for a New American Economy”, citat de Forbes SUA. Intel, Google sau eBay sunt doar câteva dintre acestea.

De ce atât de mulți expați sunt buni antreprenori? Iată principalele motive:

  1. Asumarea de riscuri

Mutarea într-o tara străină implică riscuri și aceasta este o caracteristică pe care puțini oameni o dețin. Expații au, de asemenea, un sentiment de aventură, multă curiozitate și vor să facă un succes din oportunitatea lor. Aceste elemente sunt caracteristici deosebite pentru antreprenoriat, deoarece oricine începe o afacere va trebui, de asemenea, să aibă abilitățile de a face față situațiilor dificile și necunoscute.

De asemenea, expații trebuie să creeze noi rețele sociale și de afaceri, astfel încât să aibă prieteni și parteneri de afaceri în care să poată avea încredere. Antreprenorii, precum și expații, sunt deschiși la idei noi și diferite și se adaptează la un mod diferit de a face lucrurile.

  1. Multiculturalismul dă naștere ideilor noi

Un expat care se deplasează în străinătate va afla mai multe despre noile culturi și noile modalități de lucru și, astfel, le poate compara cu cele din mediul din care provine. Acest element de identificare a ideilor pozitive și noi va ajuta la dezvoltarea abilității lor în identificarea oportunităților antreprenoriale și în furnizarea serviciului sau produsului său într-un mod revigorant, care îi va oferi un avantaj pe piață.

De asemenea, un expat care se mută în străinătate pentru a deveni antreprenor se poate îndrepta către o țară în care are deja un avantaj; țara poate avea o piață emergentă, iar expatatul va veni dintr-o țară în care serviciul respectiv există deja.

  1. Se pot folosi de experiență

Expații pot folosi, de asemenea, experiența lor pentru importul de bunuri sau servicii într-o țară nouă și să-și folosească abilitățile antreprenoriale pentru a face ca afacerea lor să aibă succes.

De asemenea, expații dezvoltă o altă abilitate utilă în afaceri, și anume de a face față disconfortului; noul lor mediu poate fi complet străin de ei, de exemplu, dar au abilitățile de a depăși acest lucru și de a învăța să trăiască cu noul lor mediu.

  1. Adaptabilitatea

Noua oportunitate aduce, de asemenea, presiuni proprii și posibilitatea de a face față acestora dezvoltă o altă abilitate crucială pentru antreprenoriat – capacitatea de adaptare.

Într-adevăr, mulți expați vor spune că a face față presiunilor noului lor loc de muncă, a noilor practici de lucru și a construirii de noi rețele de prietenie este o abilitate importantă pentru a se dezvolta în noua lor țară.

Chiar dacă acest lucru înseamnă să te bucuri de o nouă cultură și bucătărie, un expat trebuie să devină confortabil pentru a putea trăi într-o țară străină. Iar primul pas către asta este să cunoști cât mai bine limba țării respective.

Data articol: 3 decembrie 2019