Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

De ce ar trebui să vă evaluați competența lingvistică

Eucom » Blog » De ce ar trebui să vă evaluați competența lingvistică
De ce ar trebui să vă evaluați competența lingvistică - eucom.ro

Cât de bun ești la limba pe care vrei s-o înveți?
Dincolo de evaluări vagi precum „pot conversa” sau „pot înțelege mare parte din ce aud”, ai un sentiment real al abilităților tale într-o limbă?
Majoritatea oamenilor nu au, și asta e în regulă. Adesea, să poți folosi o limbă atunci când călătorești în străinătate sau să poți înțelege atunci când ți se vorbește, este tot ceea ce au nevoie oamenii cu adevărat.

Dar dacă vrei să înveți cu adevărat o limbă, ce ai de făcut?
Un test de competență lingvistică nu numai că evaluează nivelul de calificare într-o anumită limbă, dar oferă și o serie de alte beneficii surprinzătoare.

Iată câteva dintre aceste beneficii:

Testele de limbă îți oferă un obiectiv clar de atins

Testele de limbă sunt organizate în jurul unei structuri care descrie clar abilitățile pe care cursanții trebuie să le dețină pentru anumite niveluri.

Testele de competență lingvistică sunt utile, deci, pentru că servesc drept cadru, fiind construite pentru a-ți spune direct ce tipuri de abilități aveți, și unde aveți de lucrat, în toate etapele procesului de învățare.

Fără a face teste, este mult mai greu să știi exact în ce stadiu te afli și ce abilități trebuie să dezvolți pentru a merge mai departe. Poți stabili obiective, dar vei avea dificultăți în a determina dacă acel obiectiv este rezonabil sau dacă îți va îmbunătăți abilitățile într-un mod semnificativ.

Auditul lingvistic dezvăluie cele mai tari și cele mai slabe puncte

A fi calificat într-o limbă înseamnă de fapt o întreagă serie de abilități diferite, cum ar fi vorbirea, ascultarea, citirea și scrierea; și cunoștințe reale, cum ar fi gramatica și vocabularul.

În mod normal, nu este posibil să fii la fel de priceput la toate aceste lucruri deodată. Cu toții avem lucruri la care suntem în mod natural mai buni, și alte capitole la care stăm mai rău. Evaluarea ta pentru fiecare componentă va dezvălui exact unde se află punctele tale tari și punctele slabe, astfel încât să le poți îmbunătăți în viitor.

Rezultatele evaluărilor pot fi incluse în CV

Oricât de mult te-ai întreba cât de bun ești de fapt în limba ta țintă, oamenii cărora le-ai menționat abilitățile lingvistice s-ar putea întreba și mai mult.
Acest lucru este valabil mai ales atunci când aplici pentru un loc de muncă sau pentru o altă poziție care ar putea necesita să-ți folosești abilitățile lingvistice în mod profesional; iar compania care te angajează va avea nevoie de o modalitate de a verifica cât de bine vorbești limba respectivă. Odată ce faci evaluarea și primești un anumit rezultat, poți folosi acel rezultat ca dovadă că cunoști bine limba, cel puțin până la un anumit nivel.

Deși ideea de a susține un test ți se poate părea înfricoșătoare, sper că poți vedea și beneficiile: motivație sporită, concentrare mai mare, feedback puternic și dovada obiectivă că ești priceput în limba țintă.

Și nu uita că poți testa GRATUIT acum 3 dintre viitorii tăi colegi.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe restul canalelor de social media:

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter

Data articol: 6 decembrie 2021