Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Cursurile online de limbi străine – de ce ai nevoie de ele în compania ta?

Eucom » Blog » Cursurile online de limbi străine – de ce ai nevoie de ele în compania ta?
3 motive pentru care e minunat să faci parte din echipa Eucom - eucom.ro

Domeniul business este, probabil, domeniul cu cea mai rapidă evoluţie, un mediu în continuă mişcare, unde, zilnic, mii de afaceri devin parte a pieţei internaţionale de business. În acest peisaj extrem de competitiv, cunoaşterea unei limbi străine este factorul decisiv în ecuaţia succesului, sau, după cum afirmau Welch, Welch şi Pikkari, “esenţa afacerilor internaţionale”.  

Introducerea unor cursuri de limbi străine în cadrul companiei tale va avea un impact pozitiv asupra întregului mediu de lucru. Dincolo de avantajele lingvistice, acestea vor accentua relaţiile din cadrul colectivului, te vor face mai atent la nevoile clienţilor, la cultura şi la mentalitatea acestora şi, nu în ultimul rând, te vor poziţiona în faţa competitorilor tăi, după cum vei vedea şi în continuarea acestui articol. 

De ce să alegi un curs online? 

Comparativ cu un curs tradiţional, cursul online îţi oferă avantajul de a putea studia în ritmul tău, din confortul propriei locuinţe, într-un interval orar stabilit de tine. În plus, cursurile online sunt mai puţin costisitoare decât cele clasice, iar lecţiile pot fi reluate oricând, în funcţie de nevoi şi preferinţe. Acestea sunt ideale pentru mediul de afaceri, fiind concepute în deplină concordanţă cu cerinţele pieţei, actualizându-şi constant conţinutul, pentru a se adapta la subiectele cerute de acest domeniu în permanentă evoluţie. 

Ce avantaje îţi oferă un curs de limbă străină? 

 
1. Încredere în forţele proprii.  

Învăţarea unei limbi noi este un proces care sporeşte încrederea în forţele proprii. Progresul încet, dar vizibil, de la necunoaştere completă până la a putea susţine conversaţii într-o altă limbă, le va oferi angajaţilor tăi un boost de încredere şi, conform studiilor lui Ricardo Sabates (University of Cambridge) şi Cathie Hammond, un plus de bună dispoziţie, eliberând în creier hormonii fericirii. Oferindu-le posibilitatea să evolueze şi să avanseze, aceştia vor fi mai concentraţi şi mai implicaţi, putându-se bucura de avantajele cunoaşterii unei limbi noi şi în viaţa personală. 

2. O echipă mai unită 

Implementarea cursurilor online de limbi străine, precum cele oferite de către Eucom, va duce şi la o legătură mai puternică între tine, ca manager sau antreprenor, şi echipa ta. Arătându-le angajaţilor şi colegilor tăi că ai încredere în ei şi că vrei să investeşti în sporirea cunoştinţelor pe care le deţin, aceştia se vor simţi apreciaţi şi îţi vor răsplăti sentimentul. 

Mai mult, învăţarea în grup este o modalitate excelentă de a încuraja team bonding-ul. În cadrul întâlnirilor neoficiale sau cele de team building, puteţi organiza jocuri, concursuri, puteţi urmări filme în limba ţintă sau puteţi merge la restaurante al căror specific este cel al regiunii limbii studiate. Un colectiv unit înseamnă o echipă care lucrează bine şi rapid împreună, fără piedici comunicaţionale. 

3. Relaţii strânse cu clienţii şi partenerii de afaceri 

Abilitatea de a discuta cu clienţii şi cu partenerii de afaceri în limba lor maternă va fi privită ca o dovadă de respect şi va denota încredere şi implicare.  De asemenea, conform unui articol din Psychology Today, oamenii tind să fie mai relaxaţi, mai fericiţi şi mai siguri pe ei atunci când vorbesc limba maternă. Susţinerea unei întâlniri sau a unei şedinţe în limba maternă a clienţilor sau partenerilor tăi va creşte încrederea acestora în tine, oferindu-ţi astfel posibilitatea de a crea relaţii strânse şi de durată.  

4. Forţă de muncă internaţională 

O companie poliglotă îşi poate extinde mereu echipa cu oameni competenţi, din toate colţurile lumii. Acest lucru reprezintă un avantaj enorm, întrucât poţi beneficia de experţi în domenii care nu sunt atât de bine dezvoltate în ţara noastră, plasându-te în faţa competitorilor tăi direcţi. 
 

5. Relaţii cu alte companii internaţionale 

Atunci când comunicarea nu reprezintă o problemă, compania ta va avea oportunitatea să interacţioneze cu birouri omologe din întreaga lume. Schimburile de experienţă şi de informaţii vor duce la crearea unor relaţii de afaceri înfloritoare, ce îţi vor permite să îţi dezvolţi compania şi să implementezi cele mai noi idei din mediul de business. De asemenea, conform acestui articol publicat de Forbes, angajaţii care au posibilitatea să călătorească în interes de serviciu şi schimburi de experienţă, sunt expuşi la perspective diferite, devenind mai deschişi la idei, mai creativi, mai bogaţi din punct de vedere cultural şi, în final, mai fericiţi. 

Data articol: 15 noiembrie 2021