Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Curiozități despre sărbătoarea Paștelui în lume

Eucom » Blog » Curiozități despre sărbătoarea Paștelui în lume
11 lucruri fascinante despre limba maghiară - eucom.ro

Știați că Paștele este sărbătorit în Noua Zeelandă toamna? Sau că australienii au drept „mascotă” de sărbătoare un alt animăluț în loc de iepure? Aflați mai multe în rândurile care urmează.


Australia și Noua Zeelandă
Pentru că ambele țări se află în Emisfera Sudică, Paștele este sărbătorit în această zonă toamna în loc de primăvară. În ceea ce privește tradițiile, spre exemplu, rezidenții din Noua Zeelandă (denumiți “Kiwis”) mănâncă produse de patiserie tradiționale, numite „cross buns”. În Australia, deși noi asociem Paștele cu iepurașii, festivitățile nu includ asocieri cu iepurii, pentru că australienii consideră aceste animăluțe ca fiind animale dăunătoare. În schimb, mascota de sărbătoare este la ei “Easter Bilby”, un animal australian cu urechi lungi, care seamănă cu iepurele.


Africa
Paștele este o sărbătoare importantă în Africa și este sărbătorit în toate bisericile de pe continent. Africanii obișnuiesc să decoreze bisericile, cu ocazia acestei sărbători, folosind materiale brodate cu fluturi, flori și alte modele decorative. La fel ca la noi, acesștia participă la Slujba de Înviere.


Asia
Paștele este o sărbătoare populară în Insulele Filipine, peste 7,000 la număr. Cu ocazia acestei sărbători, filipinezii organizează două procesiuni. Una pentru bărbați, călăuziți de o icoană cu Isus, iar alta pentru femei, călăuzite de icoana Sfintei Maria. Cele două grupuri se întâlnesc la final, la biserică, simbolizând faptul că Isus o consolează pe Maria.

Pe tot globul sunt o mulțime de obiceiuri spectaculoase și interesante, care se celebrează în toată lumea, despre care nu ai auzit încă. Atunci când citești și înveți despre ele, îți îmbogățești viața, aducând splendoarea și exoticul în ritualul tău zilnic. O înțelegere mai bună a culturilor diferite și a limbilor străine te poate ajuta să te conectezi mai bine – atât cu colegii de la birou, cât și cu persoanele întâlnite în călătorii sau prietenii care locuiesc în alte țări. La Eucom, exact asta ne dorim – să te ajutăm să te conectezi mai bine cu lumea și oamenii din jur. Angajații sau clienții multiculturali sigur vor aprecia să vadă că le vorbești limba sau cunoști detalii despre cultura lor interesantă.
Noi suntem „your bridge to the world” – contactează-ne iar noi vom te vom ajuta să comunici mai ușor în orice limbă străină.


Îți dorim sărbători frumoase și pline de iubire și lumină, alături de cei dragi!

Data articol: 21 aprilie 2022