Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Cum te ajută MOOCs să avansezi în carieră

Eucom » Blog » Cum te ajută MOOCs să avansezi în carieră
Cum te ajută MOOCs să avansezi în carieră - eucom.ro

Informațiile care erau până nu demult disponibile doar celor care frecventau o anumită instituție de învățământ sunt acum deschise oricui are un smartphone, o tabletă sau un computer. Tehnologia a creat câteva oportunități deosebite pentru cursanții din întreaga lume, care se pot conecta la prelegeri cu o simplă apăsare de buton. Dacă nu ați auzit niciodată despre MOOCs, poate sunteți interesat să aflați că aceste cursuri online vă pot ajuta în dezvoltarea profesională. Hai să vedem cum…

Ce este un MOOC

MOOC, prescurtarea de la Massive Open Online Course, reprezintă un training online interactiv, deschis tuturor. Se desfășoară pe parcursul a câteva săptămâni, fiind alcătuit din diverse activități educaționale: vizionarea de scurte videoclipuri animate de 5 până la 10 minute, exerciții practice, verificarea cunoștințelor prin diverse teste.

De ce să urmați un MOOC

Educause, o asociație nonprofit angajată în promovarea învățării superioare, vede în MOOCs un competitor important pentru învățământul superior. Oferind cursuri low-cost pentru un număr nelimitat de persoane, MOOC validează un model de învățare informală.

Majoritatea persoanelor înscrise la un MOOC nu sunt studenți care doresc o diplomă, ci mai degrabă persoane care își doresc să se dezvolte personal profitând de noi oportunități de învățare pe tot parcursul vieții. Acest aspect schimbă modelul de educație standard.

Cum vă ajută MOOC să avansați în carieră

Într-un sondaj realizat de Coursera, majoritatea cursanților au răspuns că principalul lor motiv pentru a se înscrie la un MOOC este fie „să-mi câștig abilitățile pentru a-mi face treaba mai bine”, fie pentru a satisface curiozitatea personală. Majoritatea cursanților au raportat că au deja o diplomă de licență (79,4%), dar au urmat cursuri pentru dezvoltare personală și profesională.

Într-un sondaj similar realizat de Harvard Business Review, 52% dintre cursanți au raportat că au urmat un MOOC pentru a avansa în cariera, iar 87% dintre acești „constructori de carieră” au raportat că aceste cursuri le-au oferit un beneficiu profesional.

Un MOOC vă poate ajuta în carieră în multe moduri. Dacă vă doriți o promovare la locul de muncă, vorbind despre un MOOC relevant pe care l-ați realizat, vă poate oferi un avantaj semnificativ în cadrul negocierii. De asemenea, puteți solicita angajatorilor o promovare bazată pe abilitățile suplimentare pe care le-ați dobândit. Dacă o promovare la locul de muncă necesită o diplomă de licență sau un master, un MOOC vă poate ajuta să vă pregătiți pentru înscrierea la unul dintre aceste programe.

În plus, înscrierea la un MOOC vă poate ajuta să descoperiți interese pe care nu le-ați avut până acum, ajutându-vă să obțineți un nou loc de muncă care necesită aceste abilități sau chiar începutul propriei afaceri.

Și pentru că majoritatea acestor cursuri se țin în limba engleză, este destul de important să învățați sau să vă îmbunătățiți nivelul de cunoaștere al acestei limbi. 🙂

Data articol: 29 ianuarie 2020