Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Cum să îți îmbunătățești abilităţile conversaţionale în această vară

Eucom » Blog » Cum să îți îmbunătățești abilităţile conversaţionale în această vară

Cum sa imbunatatesti abilitatile de conversatie in aceasta varaSă comunici eficient poate părea, unora dintre noi, destul de uşor; celor care au o abilitate naturală de a spune lucrul potrivit la momentul potrivit, care rareori şovăie în discurs şi al căror ton este întotdeauna antrenant ori empatic.

Pentru alţii însă a comunica este o luptă anevoioasă, iar a comunica într-o limbă străină poate fi chiar un obstacol de nedepăşit. Implicaţiile sunt nenumărate: pot fi afectate cariera şi businessul, conexiunile cu partenerii şi furnizorii, chiar legăturile cu familia şi prietenii.

De ce este necesar să îţi îmbunătăţeşti abilităţile conversaţionale?

Pentru că, la un prim contact cu interlocutorul, ai doar 30 de secunde pentru o primă impresie bună, iar aceasta îţi poate facilita construirea unor parteneriate profitabile; pentru că denotă profesionalism, inspiri încredere şi înlesneşti deschiderea celorlalţi în relaţia cu tine, iar acestea îţi pot aduce nenumărate beneficii în timp.

Care este cea mai bună metodă pentru a-ţi perfecţiona abilităţile conversaţionale?

În primul rând, ‘practice makes perfect’, conversaţia cu parteneri, colegi, prieteni este cea mai la îndemână modalitate pentru a valorifica abilitatea de a comunica eficient. Exersează nu numai în cadre familiare ţie, ci şi la job, la întâlniri ori la evenimente. Alege-ţi topicuri pe care le stăpâneşti şi deschide conversaţii pe marginea lor. Ia-ţi timp pentru a oferi un răspuns elocvent, vorbeşte clar şi impune atenţia interlocutorului; dezvoltă-ţi un ritm şi un stil conversaţional proprii ţie.

În comunicarea eficientă într-o limbă străină însă este nevoie să reconsideri aceşti parametri. În general, ne gândim prea mult dacă ceea ce spunem în limba ţintă este corect sau nu şi uităm să ne ascultăm activ interlocutorul. Cu toţii ştim că răspunsul potrivit se află în însăşi întrebarea adresată.

Iată câteva strategii pentru a-ţi îmbunătăţi abilităţile conversaţionale într- limbă străină:

Așadar, este necesar să creezi oportunităţi pentru a conversa într-o limbă străină, să ieşi din zona de confort şi să accepţi situaţii la început, probabil, dificile, în care să fii forţat să comunici în limba ţintă; îţi vei îmbogăţi cunoştinţele, vei căpăta încredere în tine şi vei câştiga un număr de experienţe frumoase.

Acceptă provocarea de a stăpâni arta conversaţiei într-o limbă străină!

Data articol: 1 august 2017