Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Cum să îţi îmbogăţeşti vocabularul într-o limbă străină

Eucom » Blog » Cum să îţi îmbogăţeşti vocabularul într-o limbă străină

cum sa imbogatesti vocabularul intr-o limba strainaNu se compară nimic cu momentul în care nu ai nicio limită în a înţelege ce a spus ori ce a scris un coleg din colţul celălalt al planetei! Pentru că ştim acest lucru, am adunat câteva sfaturi de la colegii noştri, traineri cu experienţă şi care înlătură toate barierele impuse de vocabularul limitat.

Care sunt problemele de vocabular care îi împiedică pe cursanţi să comunice liber?

Cel mai adesea cursanţii sunt demotivaţi din cauza faptului că nu pot exprima exact ceea ce îşi doresc. Recurg la cuvinte mai simple, generale, aşa că pierd o parte din mesaj. Mai sunt cursanţi care folosesc multă vreme alte limbi străine decât engleza, de exemplu şi scapă în discurs cuvinte din franceză. Se justifică, probabil, prin faptul că nu au avut experienţe suficiente cu limba pe care o învaţă în prezent şi folosesc ce le este la îndemână.

3 motive pentru care cursanţii trebuie să pună accent pe îmbogăţirea vocabularului din dotare:

Cursanţii au nevoie să îşi exprime clar şi precis gândurile şi ideile, trebuie să înţeleagă uşor şi în timp real ceea ce li se comunică, de exemplu, la o întâlnire cu partenerii dintr-un proiect internaţional sau trebuie să îşi susţină un punct de vedere în cadrul unei şedinţe ori în timpul unei negocieri.

Cele mai eficiente strategii de îmbogăţire a vocabularului:

Fiecare cursant este direct responsabil cu îmbogăţirea propriului vocabular, iar strategia de bază este să îşi păstreze curiozitatea şi dorinţa de învăţare. Cele mai multe cuvinte învăţate vin, însă, în mod clar, prin citit şi, dacă sunt interesaţi de un subiect, învăţa despre el; de cele mai multe ori se întâmplă să înveţe şi cuvintele folosite în acel context. Aşa că SĂ CITIŢI, SĂ CITIŢI, SĂ CITIŢI!

Citește și despre Metodologia Eucom, descriere a abordării echipei noastre menite să faciliteze învățarea și utilizarea unei limbi străine.

Ce altceva este esenţial pentru ca un cursant să comunice cu încredere?

Pentru a comunica eficient şi cu încredere, cursanţii trebuie să îşi înlăture frica de greşeli. Se începe întotdeauna cu un limbaj mai simplu şi, în timp, îşi pot dezvolta exprimarea după nevoi şi după posibilităţi.

Cum îi putem motiva pe cursanţi să pună preţ pe diversificarea vocabularului într-o limbă străină?

Le spunem că nu se compară nimic cu momentul în care nu există limite în a înţelege ce a spus ori ce a scris cineva din colţul celălalt al planetei.

 

Data articol: 4 mai 2017