Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Cum ne adaptăm la învățarea online

Eucom » Blog » Cum ne adaptăm la învățarea online
Cum ne adaptăm la învățarea online - eucom.ro

În acest moment, pandemia ne determină să experimentăm învățarea la distanță. Există mulți indicatori că această criză va transforma multe aspecte ale vieții noastre. Learning-ul este unul dintre ele. Soluția nu este să ne oprim, ci să ne adaptăm. Am povestit, mai jos, cum facem noi la EUCOM asta. Dacă te inspiră, ne-am bucura să știm că funcționează și pentru tine.

La Eucom eram obișnuiți deja ca o parte din cursurile noastre să se desfășoare online, așa că acest shift de la offline la online nu ne-a prins nepregățiți. Sistemul nostru de Agile Learning este perfect adaptat acestui stil de învățare, întrucât cursanții sunt familiarizați cu folosirea propriilor device-uri pentru a învăța, având acces nelimitat un portal de eLearning. În plus, trainerii Eucom sunt dedicați progresului cursanților, asigurând coaching, resurse, monitorizare și feedback.

Cu toate acestea, ca orice lucru care te scoate din zona de confort și din rutina personală, este necesar să ai o nouă abordare pentru learning-ul care, deocamdată se va face numai în acest fel pentru un timp de-acum încolo. Indiferent de provocările întâlnite, noi credem că #LearningMustGoOn și suntem alături de clienții noștri în tot acest proces. Mai jos vei găsi câteva tips&tricks pentru ca adaptarea la online learning să se facă lin.

Stabilește obiective zilnice pentru studiu. Întreabă-te ce speri să realizezi în cursul tău în fiecare zi. Stabilirea unui obiectiv clar și ușor de măsurat (de tipul: voi citi toate materialele din modulul 1) te poate ajuta să rămâi motivat și să nu amâni ce ți-ai propus. Răsplătește-te ori de câte ori progresezi  și îți îndeplineșți obiectivul setat.

Creează un spațiu dedicat studiului. Îți va fi mai ușor să îți aminteșți informațiile dacă te afli mereu în același loc atunci când participi la cursurile online, iar învățarea va fi mai eficientă. Asigura-te că elimini orice te-ar putea distrage. De asemenea, pentru o mai bună concentrare, e indicat să existe o distincție clară între locul în care studiezi și cel în care iei o pauză sau te relaxezi.

Programează-ți timpul de studiu în calendarul tău. Setează un timp previzibil și realist în calendarul tău pentru a-l dedica vizionării cursurilor și finalizării a ceea ce ți-ai propus. Acest lucru te va ajuta să acorzi prioritate cursurilor în lista ta de actvități zilnice.

Fii responsabil și ține evidența progresului tău. Este foarte important să faci parte dintr-o comunitate de oameni cu care poți să împărtășești ceea ce realizezi în experiențele tale de eLearning. Sentimentul de apartenență la un grup este de mare ajutor într-un proces de învățare.

Ia notițe. Sintetizarea punctelor cheie stimulează înțelegerea și menține fluxul de gândire și atenția active. Este o strategie bună de internalizare a cunoștințelor, chiar și atunci când înveți online.

Alătură-te discuțiilor dintre ceilalți cursanți. În acest fel, te poți lămuri în legătură cu anumite task-uri, fiind ușor de partajat resurse de învățare, dar și să îți faci prieteni. Este dovedit faptul că studenții care participă la forumuri de discuție prezintă o probabilitate mai mare de 37% de a finaliza un curs.

Fă lucrurile pe rând. Multitasking-ul este mai puțin productiv decât concentrarea pe o singură sarcină la un moment dat. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că persoanele care sunt bombardate în mod regulat de mai multe fluxuri de informații electronice nu pot să acorde atenție, să-și amintească informații sau să treacă de la un un task la altul, cum e cazul celor care fac un singur lucru la un moment dat.

Ia pauze. Este esențial să îți odihnești creierul după un proces de învățare. Dacă observi că nu ai progresat prea mult lucrând la un exercițiu mai dificil pentru un timp îndelungat, atunci poate ai nevoie de o pauză. Fă ceva ce te relaxează sau vorbește cu un prieten și poate îți vor veni idei noi pentru abordarea acelui exercițiu.

Cursurile online, la fel ca cele clasice te pot pune în fața unor provocări nemaiîntâlnite, dar dacă dezvolți abilități pentru o  învățare online eficientă, vei vedea că acestea sunt o alternativă excelentă la cadrul tradițional de studiu. La Eucom îți vom oferi experiențe de învățare complete și te putem ajuta să te adaptezi acestui nou context în care ne aflăm, transformându-l într-o oportunitate.

#LearningMustGoOn

Data articol: 4 mai 2020