Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Ce venit suplimentar îți poate aduce cunoașterea unei limbi exotice

Eucom » Blog » Ce venit suplimentar îți poate aduce cunoașterea unei limbi exotice
Ce venit suplimentar îți poate aduce cunoașterea unei limbi exotice - eucom.ro

Probabil ați auzit zicala populară a lui Warren Buffet, „cu cât înveți mai mult, cu atât câștigi mai mult”. Se pare că această regulă se aplică mai mult ca niciodată în învățarea unei limbi străine. Cunoașterea unei limbi străine nu numai că îți crește șansele de a găsi oportunități de carieră uimitoare, dar a fost, de asemenea, demonstrat că îți crește câștigurile.

Potrivit CareerBuilder.com, 39% dintre angajatorii americani au spus că intenționează să angajeze candidați bilingvi, iar jumătate au spus că, dacă vor avea doi candidați la fel de calificați, vor fi mai înclinați să îl angajeze pe cel bilingv. S-a dovedit, de asemenea, că învățarea unei limbi vă poate crește salariul 10-15%, potrivit agenției de recrutare de specialitate lingvistică Euro London.

Acest lucru arată că învățarea unei limbi este o investiție înțeleaptă pentru oricine, la orice vârstă, indiferent dacă te pregătești să te angajezi sau dorești să îți schimbi locul de muncă.

Un american bilingv are un salariu mediu de aproximativ 45.000 de dolari și o medie de 2% „bonus de limbă” și o creștere anuală a salariului de 1%. Astfel, pe parcursul a 40 de ani de muncăacesta va avea o sumă suplimentară de 67.000 de dolari până la pensie.

Ba mai mult, bonusurile salariale variază în funcție de limba pe care o cunoașteți. Cu cât este mai rară, cu atât veniturile dumneavoastră vor fi mai mari.

Mai important, odată cu creșterea globalizării, există o cerere exponențială de locuri de muncă pentru care este nevoie să cunoști o limbă străină. Interpreții și traducătorii se numără printre primele cinci ocupații cu cea mai rapidă creștere, potrivit Biroului Statisticilor Muncii, cu oportunități de a crește cu 46% între 2012 și 2022. De exemplu, membrii armatei americane pot câștiga în plus 1.000 de dolari pe lună dacă vorbesc mai multe limbi străine.

Cele mai cerute limbi exotice pe piața locală

În ultimii ani, România a devenit o destinație preferată pentru companiile care caută să deschidă noi centre de outsourcing și business BPO în străinătate. Aceste companii caută profesioniști educați care vorbesc una sau mai multe limbi străine. În prezent, ne confruntăm cu o tendință în care angajatorii oferă beneficii substanțiale profesioniștilor care vorbesc limbi exotice precum finlandeză, norvegiană sau olandeză. Dacă o persoană care lucrează în linia de afaceri de outsourcing adaugă această competență la CV-ul său, salariul poate fi majorat cu o sumă de 1100 lei, conform unui sondaj realizat de Consulteam.

Țara noastră reprezintă locul perfect pentru deschiderea unui serviciu comun sau a unui centru BPO datorită costurilor reduse, forței de muncă educate și a vorbitorilor de limbi străine. Dacă în trecut companiile se orientau doar către economisirea costurilor, în prezent acestea sunt extrem de concentrate pe calitatea serviciilor, inovație și diferențiere.

Rezultatele sondajului prezintă clar tendințele pieței de a veni în favoarea acelor tineri profesioniști care vorbesc limbi exotice, cu bonusuri primite în plus doar din această considerație. Recrutorii întâmpină dificultăți în a completa posturile vacante pe care le au companiile și care necesită acest nivel de cunoștințe. Drept urmare, limbile străine precum olandeza, norvegiana, suedeza sau finlandeza sunt considerate mai satisfăcătoare din punct de vedere al remunerației financiare, în România. Surpriza vine dintr-o altă gamă de limbi străine exotice care ocupă locul doi în ceea ce privește salariile – limbile slave: croata, sârba, slovaca și ebraica se află pe locul doi în topul celor mai populare limbi exotice din țara noastră.

Data articol: 9 octombrie 2019