Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Ce putem învăța din perioada de criză pe care o traversăm

Eucom » Blog » Ce putem învăța din perioada de criză pe care o traversăm
Ce putem învăța din perioada de criză pe care o traversăm - eucom.ro

În această perioadă este bine să încercăm să rămânem umani și empatici față de cei care trec prin clipe grele, fiind alături de ei în moduri în care ne sunt tuturor de ajutor. Recomandarea numărul unu, pe lângă respectarea normelor de igienă, este să rămânem acasă, să limităm deplasările doar pentru procurarea strictului necesar, evitând zonele aglomerate.

Având în vedere sucesiunea atâtor schimbări în ultimele săptămâni, intensitatea cu care acestea au luat amploare ne-au trecut prin nenumărate stări. Emoții, întrebări, gânduri, presupuneri, încredere, speranță, clădiri de birouri goale, orașul liber…

Cel mai important este însă să ne păstrăm calmul, răbdarea și rațiunea, să încercăm să ne vedem de viață la fel ca până acum, dar ajustat la condițiile impuse de perioada de criză pe care o traversăm. Acesta este un bun moment să ne reconectam cu cei dragi din imediata apropiere, dar și să ne întoarcem către sine și să vedem, oare ce putem îmbunătăți la noi înșine?

Am apelat și noi la metoda autoizolarii și recunoaștem că ne vine greu să stăm într-un singur loc o vreme îndelungată, însă am încurajat pe toată lumea să procedeze la fel, pentru a trata totul cu maximă responsabilitate socială. În plus, în acest context socio-economic în care ne aflăm, nu am avut cum să nu remarcăm totuși vremea bună, soarele mult așteptat, copacii înfloriți, natura care reînvie la viață: toate acestea fiind motive de bucurie și speranță.

Așadar, dacă dorim să ne schimbăm mindset-ul, putem să ne îndreptăm atenția către lucruri care contează cu adevărat, să ne focusăm pe cele care ne aduc împlinire și să privim izolarea ca pe un avantaj suprem: putem face ceva pentru noi înșine, putem fi egoiști într-un fel în care, paradoxal, dovedește simț de ocrotire și empatie față de cei din jurul nostru.

Cu acceași speranță, ne-am oprit cu gândul la oamenii de lângă noi și suntem recunoscători că facem parte din aceeași echipă. Fiind „împreună”, am dat dovadă de o bună comunicare și muncă în echipă, respectând #socialdistancing; ne-am mobilizat exemplar, reușind astfel să continuăm online majoritatea cursurilor. Suntem norocoși și recunoscători pentru faptul că  soluțiile noastre de online learning pe care noi le foloseam deja, ne ajută să traversăm această perioadă fără să ne întrerupem activitatea. Ne vom adapta în continuare situațiilor pe care le vom întâlni și vom testa și implementa cu răbdare soluțiile care se vor potrivi acestui context.

În cadrul primelor sesiuni online din această perioadă, am înțeles că este firesc și uman să avem parte de momente confuze sau stânjenitoare, câtă vreme ne adaptăm unor circumstanțe cu care nu ne-am mai confruntat până acum. Întrebările, neliniștea și frământările au fost umbrite de curajul și mobilizarea de care am dat dovadă, încercând să devenim din ce în ce mai buni în ceea ce facem. Câtă vreme vom reuși să vedem partea plină a paharului, vom avea foarte multe lucruri folositoare de învățat!

Haideți să avem răbdare și încredere că totul va fi bine în final. Împreună vom reuși să trecem peste orice!

Să ne auzim cu bine! #LifeMustGoOn #LearningMustGoOn #ActivityMustGoOn #BusinessMustGoOn

Data articol: 26 martie 2020